W Śląskim musi upłynąć pełne 12 msc. od ostatniego pobytu w sanatorium ,by móc złożyć drugi wniosek.Po takim roku oczekiwania nr startowy to obecnie ponad 103 tys.Przy takim nr dostałam info ze czas oczekiwania to 26 msc....... razem daje 38msc. żeby dostać kolejne skierowanie....i nie jestem z profilu reumatologicznego.Przy pierwszym pobycie czekałam 22 msc.-profil laryngologiamalgorzatas pisze:To co pisała iwciahenryk44 pisze:Czy ktoś jest zorientowany w temacie:dlaczego czas oczekiwania w niektórych NFZ-tach wynosi 16 m-cy a w innych aż 26 m-cy.Przecież takie zróżnicowanie to jest skandal.Podzielcie sięwiadomościami w tym temacie.pozdrawiam jest bardzo wazne
zalezy to tez od profilu choroby..reumatologia..to okres na który czeka sie najdlużej
![]()
W niektorych NFZ..mozna tez skladac wnoski zaraz [po przyjeździe i wtedy ten okres oczekiwania jest dluzszy..bo tak po roku czasu jestesmy na prawach..W Wielkopolsce musi minąc rok od ostatniego pobytu w sanatorium ale i tak sie czeka tez 16 miesięcy..możesz po roku dzwonic o zwroty to bardziej skroci twoj okres oczekiwania..pozdrawiam
kolejka do sanatorium 2014 rok
Re: kolejka do sanatorium 2014 rok
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Wiem że na rok oczekuje na przydział w moim NFZ..60 tyś osób..tak bylo w 2013r..teraz te numerki sie wydłużyły bo i doszli nowi kuracjusze..
Jezeli nie mamy racji to bardziej doświadczeni formuowicze dopiszą sprostowanie
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
I mam nadzieję,że to się nie zmieni.
Ale żeby nie było tak pieknie, nie mamy mozliwości wyjazdu z tzw. zwrotow.Niestety, wszyscy musza czekać na swoja kolej.
Pozdrawiam
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Iwcia,na druku skierowania jest rubryka w której trzeba wpisać ostatni pobyt w sanatorium...jest poza tym zip w którym jest wszystko czarno na białym.Przed biurokratami nic nie ukryjesziwcia pisze:W dolnosląskim nie trzeba czekać roku po przyjezdzie.Ja składałam po 2 miesiacach i wniosek został przyjęty.Moja lekarka nigdy nie pyta mnie kiedy wróciłam z sanatorium, wystawia wniosek bez zbednych dyskusji.
I mam nadzieję,że to się nie zmieni.
Ale żeby nie było tak pieknie, nie mamy mozliwości wyjazdu z tzw. zwrotow.Niestety, wszyscy musza czekać na swoja kolej.
Pozdrawiam
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Ale zwrotow, niestety nie ma u nas.To pewne.
-
Beataa2702
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 mar 2014 21:22
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
-
Beataa2702
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 mar 2014 21:22
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
jurek777 pisze:![]()
![]()
a u mnie dzisiaj jeszcze lepiej niż wczoraj...bo 309 w dół
![]()
![]()
- E w a
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 cze 2014 19:30
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 2
Witamiwcia pisze:W nowym tygodniu zycze wszystkim szybkiego tempa w kolejce![]()
Pozdrawiam serdecznie
Ja dzisiaj przesunęłam się na 958 miejsce w kolejce
Pozdrawiam Wszystkich