Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: zbigniew165 »

Gienia dzwonił teraz do mnie Ziutek i dowiedziałem się, że był wczoraj na tańcach w Verano tak przez niektórych chwalone, bo tam są tańce i wrócił niezadowolony. Stwierdził, że więcej tam na tańce nie pójdzie z tego powodu, że kawiarnia duża, ale parkiet do tańczenia bardzo mały i było tłoczno. W kawiarni duchota i gorąco, że nie było czym oddychać. Jednym słowem Masakra. :shock:
Nie zgodzę się z Tobą, że w Świnoujściu jest mało kawiarni, bo poza sezonem jest ich więcej czynnych niż w Kołobrzegu i nie muszę ich szukać. Wszystkie są usytuowane przy promenadzie i w uliczkach do niej przyległych.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Nie napisałam , że jest mało kawiarni , ale że mniej niż w Kg u .... .... tylko tak na prawdę jakie to ma znaczenie ilość tych kawiarni ... we wszystkich się i tak nie bawimy :) przynajmniej ja , jeśli nie ma na miejscu , zawsze idę tam , gdzie najbliżej , coby wyjść z kawiarni ok 21,45 , a nie ok 21,0 :lol:
Tak jak mówi Ziutek , jest w wielu kawiarniach ... właściciele maja zysk od miejsca przy stoliku , a , że ciasno :?: nie przejmują się tym . Tak samo jest np. w MSWiA w Kg u .
Zupełnie odwrotnie jest w Sasance w Świnoujściu .... stolików nie ma zbyt wielu , a sala do tańczenia duża . Gdy przy stolikach jest komplet i wszyscy tańczą , jest całkiem luźno i swobodnie :)
Lubię właśnie tego typu kawiarenki sanatoryjne , lokale dansingowe to nie moja bajka :?
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Geniu opis Kołobrzegu i Świnoujścia ... fajny :)
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Gieniu super opis :D
Dopowiem tak, że w Mesko przy pełnej obstawie stolików na parkiecie tłoczno, podobnie w Niwie - zależy ile ludzi się bawi :roll: W MSWiA nie było najgorzej przy obłożeniu pełnym stolików - a wierz,że zwracamy uwagę bo przy niepełnosprawności mego męża musi mieć komfort tańca :lol:

Dla mnie Świnoujście piękne, ale na moje potrzeby i wyjazdy nie latem wolę Kołobrzeg 8-) --chyba świadczą o tym moje częste wyjazdy do Kołobrzegu :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bywałam w MSWiA 5 lat temu .... mogło coś się zmienić , bo wtedy było bardzo ciasno , ludzie tańczyli nawet na korytarzu :)
Niwy po remoncie też nie widziałam .. :?
Teraz widzę , że CZa koniecznie odwiedzić Kołobrzeg :lol: :lol: i pójść na stare śmieci ;)

Wróćmy jednak do tematu Świnoujścia :D
Szkoda , że Rybniczanka zamknięta , bo ja tam lubiłam najczęściej przebywać .... lokując się na małej sali ... chyba już o tym pisałam na forum ;) na dużej straszna ciasnota bywała :x a i ode mnie to 3 min drogi było 8-)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia w Rybniczance chyba nawet z Tobą byłem, ale nie jestem tego pewien. :lol:
Tam było lepiej niż w Scaliano, bo faktycznie luźniej.
Pamiętam, że chodziliśmy na zmianę, bo do Scaliano, Rybniczanki i do Sobótki
Jeszcze Tobie dodam, że nasz znajomy sklep już nie istnieje, bo jest w tym miejscu inny, ale jak tam będę, to napiszę co i jak.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak , byliśmy najpierw razem z Ziutkiem w Sobótce , potem w Rybniczance , a potem no tu już wiesz :lol: :lol: , a potem jeszcze z Ziutkami w Perle 8-)
Jednego wieczoru to zajęliśmy prawie całą małą salę .... Wy z Barbarki , my z Raju i jeszcze 2 8-) dziewczyny z Sobótki :lol:
Pani M fotki wtedy nam robiła :D

Sklep jak sklep .... sklepowa była super .... :)

Miło powspominać :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Muszę przyznać, że znowu masz rację i tak faktycznie było :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Być może spotkasz kogoś znajomego , kto był wtedy w lutym 2020 w Świnoujściu ;) ;) tyle osób poznaliśmy ;) oby tylko nie tą krzykliwą panią z promenady :lol: :lol: :lol: .. pamiętasz ją :?:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia zapomniałem o niej, ale w czasie mojej długiej bytności w 2021 r jej nie widziałem, a na promenadzie byłem codziennie i właśnie chodziłem od strony Bałtyku, bo miałem klucz do bramy na tyłach Bałtyku.
Gienia wiesz, że Bursztyn sąsiaduje z Koralem, bo adres mój, to Żeromskiego 9, a Korala, Żeromskiego 10 ;)
ODPOWIEDZ