Mam nadzieję, że już pojadę zaszczepiony i wtedy mogę wejść na parkiet i balować, bo będę miał zaświadczenie na podstawie którego zostanę wpuszczony do kawiarni na balety.
Szalona Paczka
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Szalona Paczka
Mam nadzieję, że już pojadę zaszczepiony i wtedy mogę wejść na parkiet i balować, bo będę miał zaświadczenie na podstawie którego zostanę wpuszczony do kawiarni na balety.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Po zaszczepieniu pierwszą dawką dostaję się druczek z datą pierwszego szczepienia i datą kiedy nastąpi drugie szczepienie. Dopiero po zaszczepieniu drugą dawką dostaniemy zaświadczenie o zaszczepieniu się, które będzie podstawą do korzystania z pewnych udogodnień w życiu publicznym.
Myślę, że nie otworzą sanatoriów przed datą rozpoczęcia szczepień seniorów, bo to przeważnie my wyjeżdżamy na leczenie sanatoryjne.
A mnie chodzi po głowie data 15 stycznia, ale to i tak nie jest istotne.
Zbyszku dziękuję za informacje.
Część osób będzie miała przeciwskazania do zaszczepienia że względów zdrowotnych i coś mi się wydaje, że muszą zapaść "na górze" decyzje, bo przecież dyskryminować takich osób nie należy.
Sądzę, że sanatoria to ruszą dopiero, jak seniorzy będą zaszczepieni, ale to też kwestia dostaw szczepionek, żeby to wszystko sprawnie przebiegało, bo już jest afera, że poza kolejnością między innymi aktorzy zostali zaszczepieni i będzie dochodzenie, ale co to da, chyba nic, no przecież odszczepić się ich nie uda
Szumu tylko będzie dużo.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Niestety każdy chce dla siebie jak najlepiej, a jak są obawy to lepiej wstrzymać się, zawsze człowiek zdrowszy będzie, co się odwlecze to nie uciecze.
A Szalona Paczka w karnawale niech szaleje, a co ma być to i tak będzie
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Tam będziemy szaleć, bo w uzdrowiskach cały czas jest karnawał, przynajmniej tak jest nad morzem. Czynne są kawiarnie z baletami bez względu na to, czy jest karnawał, czy post.
Warunkiem jest otwarcie hoteli, kawiarni i obiektów sanatoryjnych i oczywiście zaszczepienie się.
A propos szczepień.
Chcę wtrącić swoje 3 grosze. Nie jestem przeciwnikiem szczepień, kto chce niech się szczepi. Ale namawiać do tego nie można. Firma Phizer to jeden z największych koncernów farmaceutycznych na świecie, na koncie mają miliardowe wypłaty odszkodowań za skutki uboczne niektórych leków, bezprawne testowanie leków na dzieciach z Nigerii, których skutki uboczne zostały wielu dzieciom na całe życie, kilkanaście z nich zmarło, łapówki dla lekarzy za przepisywanie ich leków itd. Poczytajcie o tym.
Być może udało im się wyprodukować dobrą szczepionkę, ale tylko być może. Specjaliści (nie ja) twierdzą, że okres testowania był za krótki.
Dlatego poczekam co będzie się działo, nie idę na pierwszy ogień - na królika doświadczalnego.
Magdalila
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
O tym czy się zaszczepić czy nie lepiej napisać w innym temacie większa liczba osób to przeczyta
A tak wogóle to się pytam gdzie są wszyscy starzy znajomi ?
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Atuna masz rację, ale to też moja wina, że tu pisaliśmy o szczepieniach, bo nie było wczoraj za wielu ludków na forum i wdaliśmy się w temat szczepienia właśnie w tym temacie.
Ja na razie wstrzymam się od agitowania na rzecz szczepień, bo poczekam jeszcze tydzień, jak nasza I grupa przystąpi do rejestracji i samych sczepień.
Pożyjemy i zobaczymy jak to będzie i kto i kiedy będzie mógł wyjechać do sanatorium.