ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Oj taka, to prawda z tymi planami. :roll:
Dzień dobry :kwiat:
Zaraz mi kręgosłup pęknie od stania i biegania dzisiejszego. :cry: Pryncypałka ;) :lol: jeśli już, nie jest groźna, wręcz przeciwnie, tylko bywa tak, że raz jest więcej roboty raz mniej. W tym tygodniu jest nawał ogromny i codziennie do późna będę pracować. Jeszcze jestem w aucie stoję na przejeździe kolejowym. :roll: Niestety jakoś tak średnio spałam, bo sny rozmaite mnie nawiedzały. :?
Jadę dalej :D
Miłego :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Nie pękaj nie pękaj :roll: ...... przecież nie jesteś granatem :lol: .
Jak taka dobra, to przyłóż do bolącego miejsca....... jak plaster ma ranę ;) .
To szerokiej drogi i długiego, a przynajmniej owocnego odpoczynku :D .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja już czuję senność, a co za tym idzie...... idzie się do łóżeczka. Nie wiem jak Ty, ale ja mogę tylko powiedzieć Ci dobrejmocy i szybkiego dołączenia do mnie ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ANDY12345 pisze: 26 sty 2026 17:38 Nie pękaj nie pękaj :roll: ...... przecież nie jesteś granatem :lol: .
Jak taka dobra, to przyłóż do bolącego miejsca....... jak plaster ma ranę ;) .
To szerokiej drogi i długiego, a przynajmniej owocnego odpoczynku :D .
Pęka to balon, a granat to raczej wybucha. :P
A po co, nie posiada młodych piersi. ;) :lol:
Odpoczynek był minimalny, taki by złagodzić bolączki, ale teraz od ślęczenia przy kompie, boli mnie ramię. :cry: Ale jeszcze tylko dwa ciężkie dni, a potem z górki i dwutygodniowy wypoczynek. :D
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ANDY12345 pisze: 26 sty 2026 21:47 Ja już czuję senność, a co za tym idzie...... idzie się do łóżeczka. Nie wiem jak Ty, ale ja mogę tylko powiedzieć Ci dobrejmocy i szybkiego dołączenia do mnie ;) .
Jeszcze relaks w pianie i dołączę. :D
Dobramoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , jak Tobie balon pęka, to powinnaś uważać ;) . Niestety, ale jak widać w wojsku nie byłaś, co zresztą sama przyznałaś. W wojsku właśnie granat pęka, co na dowód przytoczę krzyk kaprala...... granat PĘKŁ !!!
a także dla niedowiarków :P .....
https://www.facebook.com/watch/?v=621117374276689
Jak widać pękający granat różni się od pękającego balona skutkami. W pierwszym ludzie mogą zginąć. W przypadku drugim....... raczej na odwrót ;) :lol: .
A po co młode ? :roll: . Młode są niedoświadczone, a i wybredne :P . A z doświadczonymi więcej radości...... i przyjemności :D .
Tylko się nie przesil, bo ani młode ani doświadczone mogą nie pomóc :oops: , a nawet i dwa tygodnie nie pomogą :shock: .
Rodzinna zaliczona ;) , placyk też, ale że nie można się przeciążać, to jutro też podejdę po kolejne sprawunki....... bo z powrotem zima ma przyjść :roll: .
Powolutku zaczynają się rzeczy układać i jeszcze krótki pobyt szpitalny na badaniach i jak nie będzie przeciwwskazań, to wnioski można składać do jednych i drugich :) . A na razie byle do wiosny :lol: .
Miłego i spokojnego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kuźwa, mało mam wysiłku umysłowego, że jeszcze mnie zmuszasz do studiowania informacji na temat broni? :evil:
Dobry wieczór :kwiat: , w przerwie od pracy. :o :shock:
Kapral to słaby jednak autorytet, zwłaszcza ten z czasów minionych. :oops:
To mi powiedziała AI:
"Poprawnie mówi się, że granat (jako broń) wybucha lub detonuje. Określenie „pęka” jest technicznie mniej precyzyjne, choć dopuszczalne w kontekście rozrywania się korpusu na odłamki :P :lol: , ale to gwałtowna reakcja chemiczna ładunku miotającego (wybuch) jest kluczowa dla jego działania.
Granat wybucha: Najczęstsze i najbardziej naturalne określenie dla granatu ręcznego lub artyleryjskiego.
Granat detonuje: Bardziej techniczne określenie momentu zapłonu zapalnika i wybuchu ładunku.
Granat pęka: Sformułowanie to sugeruje fizyczne rozerwanie, co odnosi się do rozrzutu odłamków, ale nie oddaje siły eksplozji.
Podsumowując: w kontekście wojskowym używamy zwrotu „granat wybucha”.
Nie mam czasu cytować fragmentów stron, które AI podaje jako źródła, ale wierzę jej bardziej niż Tobie, który używa balonów w celach antykoncepcyjnych. ;) :lol: W takiej sytuacji, rzeczywiście musiałbym uważać. Nie jest to zachęcająca reklama. :oops: :P
Młode, tak jak świeże, niezleżałe zioła, maja więcej właściwości leczniczych. Leki też stare zażywasz? :o To by wyjaśniało co nieco. :P :lol:
Niestety jestem już przesilona, ale jeszcze nie pękam. :D Mam nadzieję, że dam radę się doturlać i te dwa tygodnie muszą potem wystarczyć na regenerację. Tylko nie wiem, czy dobrze, że w planach aktywny wypoczynek? Chyba powinnam się położyć i leżeć dwa tygodnie odłogiem. :?
Życzę, aby się wszystko ułożyło jak w Tetris. :D
Wracam dalej do pracy i nie wiem kiedy skończę. :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To na razie nie powiem dobranoc :lol: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A po co Ci wysiłek umysłowy w wojsku ?....... bardziej potrzebny fizyczny.
Ja nie wybierałem pory poboru :P . Mogłem tylko przyspieszyć lub opóźnić...... ale nie o tyle lat :roll: .
W wojsku komendy są proste i krótkie...... zwłaszcza jak leci granat :P . Jakby wyglądała komenda: granat pękł czy...... uwaga sugeruję fizyczne rozerwanie :lol: . A AI tylko teoretyzuje :roll: i lepiej by jej wychodziło czyszczenie butów...... po poligonie :lol: .
Dawno dawno temu na pękające dętki był reklamowany preparat: super takon. Może i on nadawałby się też na pękające balony :lol: .
Przecież sama mówiłaś, że wiek to tylko liczba :P , a czy to nasz czy leków, to trzeba tak bardzo wierzyć ?. Przecież jeszcze się nie
rozsypuje :lol: .
To niech i Tobie układa się tak jak i mnie i rozważ jaki ma być ten odpoczynek, żeby przyniósł efekt....... odłogu ? :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pierwsze zdanie właściwie wyklucza dalszą dyskusję. :oops: :roll: Ale dopowiem tylko, że zamiast:
. uwaga sugeruję fizyczne rozerwanie
wystarczy powiedzieć "granat wybuchł", bo w Twojej wersji to on się rozsypie, ale nie będzie efektu bojowego. :P Ta Twoja teoria, to jest z rodzaju: Po co żołnierz ma płaszcz? Po kolana. :roll:
To sobie stosuj ten klej, mnie on nie potrzebny, bo nie kleję balonów. 8-) Podpowiem tak cuchutko, bo chyba nie wiesz: One są jednorazowe. :oops: :lol:
Zaplanowane, kroki poczynione, to już nic nie zmieniam, co będzie, to będzie. :D
ODPOWIEDZ