Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: AgaC »

Tak, baza jest wspolna ale mazowiecki zus wysyla do innych osrodkow niz np łódzki.
Na komisji nie bylam, u nas przydzial dostaje sie od razu jezeli decyzja orzecznika jest pozytywna. Ja nie moge wyjechac wczesniej niz w 2 polowie czerwca, dlatego pytam o aktualne terminy.
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2014 20:49
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: jk111974 »

U nas tezc dostajesz od razu, jak lekarz na komisji stwierdzi ze Ci sie nalezy idziesz do drugiego pokoju i pani szuka w bazie.Mysle ze jakbys zlozyla teraz podanie to czekasz ok.dwoch tyg na komisje i spokojnie na czerwiec sie zalapiesz.U mnie moja P kierownik byla doslownie przed samiuskim koncem roku i do wyboru miala kilka terminow,byl tez wolny czerwiec i dostala od 1 czerwca .Ja chciałam jechac w maju.Z mezem mamy zwyczaj kazdego roku wyjechac gdzies w maju na kilka dni.Nie wiem jak to bedzie w tym roku bo u niego problem z urlopem dluzszym ale mam nadzieje ze choc na kilka dni przyjedzie do szczawna i uda nam sie pochodzic troche po gorach.A wiec składaj podanie i mysl o czerwcu :roll:
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

No wlasnie obawiam się, ze jest jeszcze za wcześnie. W Warszawie panie sa malo sympatyczne, przydzielaja terminy po kolei, nie wg prosby :/
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:U mnie z paniami tez bywa roznie,gdybym bardzo chciala to moglabym juz w styczniu jechac,ale trzy lata temu bylam w listopadzie. Dni byly juz krociutkie,zabiegow duzo i nie bardzo bylo gdzie wyjsc po zmroku. Wiec teraz poprosilam Pania o lepszy termin na kwiecien a najlepiej na maj i udalo sie. Jedynie niekoniecznie chcialam jechac do Szczawna bo bylam tam prywatnie na super kwaterze,obeszlam okolice i wolalabym swieradow bo nie znam miejscowosci ale na maj nie bylo juz wyboru wiec lepsze to niz nic. Pocieszam sie ze w szczawnie powinny kwitnac w maju rododendrony wiec bedzie cudnie...ksiazka,laweczka i piekne kwiaty
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09

Post autor: Fionka »

Witam.Moja droga krajanko , czy nie było do wyboru miejscowości nadmorskich :?: Ja w grudniu 2015 r dostałam san. W Dziwnówku na maj 2016 r .Teraz mam zamiar składać w marcu aby załapać jesień.Ponoć wyjazd musi nastąpić do 6 miesięcy od komisji.
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Elu. Nie proponowano mi nic nad morzem,najblizej morza byl Wieniec kolo Ciechocinka :lol: Ale gory lubie,zawsze mnie tam ciagnelo. Bylo tez miejsce w ukochanych bieszczadach ale to 7 godz jazdy w jedna strone...przy problemie mojego meza z dluzszym urlopem nie mialabym sumienia zeby zawiozl mnie i zaraz wracal do domu
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dzień dobry.
Minął rok od operacji na kręgosłupie, czy po tak długim czasie można jeszcze skorzystać z wyjazdu do sanatorium ( po szpitalne ) :?:
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malgi »

Na poszpitalne to chyba za późno? Ale jak Ci przedłużą rehabilitacyjny to jeszcze z prewencji rentowej możesz wyjechać. Mnie już przyznano sanatorium, ale jeszcze nie wiem gdzie -napisałam prośbę o Dziwnówek, no i czekam na przydział.
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzysieekKKK20 »

witam ktos ma mapke na 2017 jakie miejsca i ośrodków podpisal zus ?
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malgi »

krzysieekKKK20 pisze:witam ktos ma mapke na 2017 jakie miejsca i ośrodków podpisal zus ?
Jeszcze nie ma wykazu na 2017 rok :roll:
ODPOWIEDZ