Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Tak, baza jest wspolna ale mazowiecki zus wysyla do innych osrodkow niz np łódzki.
Na komisji nie bylam, u nas przydzial dostaje sie od razu jezeli decyzja orzecznika jest pozytywna. Ja nie moge wyjechac wczesniej niz w 2 polowie czerwca, dlatego pytam o aktualne terminy.
U nas tezc dostajesz od razu, jak lekarz na komisji stwierdzi ze Ci sie nalezy idziesz do drugiego pokoju i pani szuka w bazie.Mysle ze jakbys zlozyla teraz podanie to czekasz ok.dwoch tyg na komisje i spokojnie na czerwiec sie zalapiesz.U mnie moja P kierownik byla doslownie przed samiuskim koncem roku i do wyboru miala kilka terminow,byl tez wolny czerwiec i dostala od 1 czerwca .Ja chciałam jechac w maju.Z mezem mamy zwyczaj kazdego roku wyjechac gdzies w maju na kilka dni.Nie wiem jak to bedzie w tym roku bo u niego problem z urlopem dluzszym ale mam nadzieje ze choc na kilka dni przyjedzie do szczawna i uda nam sie pochodzic troche po gorach.A wiec składaj podanie i mysl o czerwcu
:U mnie z paniami tez bywa roznie,gdybym bardzo chciala to moglabym juz w styczniu jechac,ale trzy lata temu bylam w listopadzie. Dni byly juz krociutkie,zabiegow duzo i nie bardzo bylo gdzie wyjsc po zmroku. Wiec teraz poprosilam Pania o lepszy termin na kwiecien a najlepiej na maj i udalo sie. Jedynie niekoniecznie chcialam jechac do Szczawna bo bylam tam prywatnie na super kwaterze,obeszlam okolice i wolalabym swieradow bo nie znam miejscowosci ale na maj nie bylo juz wyboru wiec lepsze to niz nic. Pocieszam sie ze w szczawnie powinny kwitnac w maju rododendrony wiec bedzie cudnie...ksiazka,laweczka i piekne kwiaty
Witam.Moja droga krajanko , czy nie było do wyboru miejscowości nadmorskich Ja w grudniu 2015 r dostałam san. W Dziwnówku na maj 2016 r .Teraz mam zamiar składać w marcu aby załapać jesień.Ponoć wyjazd musi nastąpić do 6 miesięcy od komisji.
Witaj Elu. Nie proponowano mi nic nad morzem,najblizej morza byl Wieniec kolo Ciechocinka Ale gory lubie,zawsze mnie tam ciagnelo. Bylo tez miejsce w ukochanych bieszczadach ale to 7 godz jazdy w jedna strone...przy problemie mojego meza z dluzszym urlopem nie mialabym sumienia zeby zawiozl mnie i zaraz wracal do domu
Na poszpitalne to chyba za późno? Ale jak Ci przedłużą rehabilitacyjny to jeszcze z prewencji rentowej możesz wyjechać. Mnie już przyznano sanatorium, ale jeszcze nie wiem gdzie -napisałam prośbę o Dziwnówek, no i czekam na przydział.