Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: GIENIA »

Gdzie jest zima :?: :o

U mnie na plusie , śniegu prawie wcale już nie ma , mglisto .. ot ! taki sobie listopad :)

Przysiadam się do kawki 8-)

....

No to troszkę jakby o nas ;)

- Jak leci ?
- Super, tylko palce mnie strasznie bolą.
- A, co się stało ?
- Wczoraj na NS mieliśmy imprezę i całą noc śpiewaliśmy.

;)

Wyobraźcie sobie, jak ciężko będzie przyszłym pokoleniom ! Zechcesz się gdziekolwiek zarejestrować, a tu wszystkie loginy zajęte !

:o

Badania wykazały, że nic tak nie wpływa pozytywnie na myślenie o sąsiadach, jak wykrycie zaraz po przeprowadzce niezabezpieczonej sieci Wi-Fi.

:twisted:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wpadł mi w oko taki tekst ....

" Ciechocinek, jeden z najsłynniejszych polskich kurortów, tej zimy świeci pustkami. Styczniowy turnus 2026 roku rozpoczął się z dużą liczbą pustych miejsc. Aż co piąty senior, mimo otrzymanego skierowania z NFZ, zrezygnował z wyjazdu. Powodem są przede wszystkim niskie temperatury, śliskie chodniki i obawy o bezpieczeństwo. Podobne sygnały napływają także z innych uzdrowisk w kraju."

:shock:
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: Pasazerka »

Dzień dobry, kochani! :kwiat:

Ta zima mocno mi jakoś doskwiera, już kilka razy prawie wywinęłam orła, a moja mama się przewróciła. Na szczęście nic jej poważnego się nie stało poza nabiciem guza i siniakami na ręce.

Ale z drugiej strony jest naprawdę pięknie nad morzem. Pierwszy raz odkąd tu mieszkam, a mieszkam już 13 lat, nie widziałam takiej zimy, gdzie zamarzła Motława, powstały ogromne torosy, a zamarznięte kry naprawdę daleko wychodzą w morze.

Za miesiąc będę mogła ponownie składać wniosek o sanatorium, ale chyba tego nie zrobię. Raczej rozważałam zwroty, żeby mieć jakąś kontrolę nad tym, gdzie mnie wyślą :? Muszę jeszcze pomyśleć.

Spóźniona dołączam do kawki.
Dobrego dnia, kochani :serce:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dzień dobry
Gienia oby tak było dalej, że dużo ludzi rezygnuje z wyjazdów do sanatorium.
Może wreszcie zaczną szukać przyczyny tego zjawiska, bo to nie tylko zima i lód na chodnikach, czy trudności z dojazdem. Sam napisałem artykuł do Faktu online na temat przyczyn nie dojazdów do sanatorium poruszając w nim brak pokojów jedynek dla jadących samotnie, bo tych kuracjuszy jest większość.
Miłego dnia życzę :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czegoś nie rozumiem :roll: skoro oddają skierowania z powodu braku jedynek , i praktycznie dwójek też ... no to po co składają wnioski ? przecież wiedzą , że tak jest .... zawracanie d... ;)

Za rok będę dzwonić o zwrot ... też mam nadzieję , że będzie ich dużo ;) byłam już 4 razy ze zwrotu , z tego 2 razy w Kgu w październiku , 1 raz w lutym w Świnoujściu , i ostatni pobyt w maju ub roku w Ciechocinku 8-)
Również miłego :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia nie jest tak, jak piszesz, bo sam czytam na fejsbuku, jak niektórzy piszą, że są jedynki w sanatoriach. Są jedynki, ale kilka i to po znajomości lub komercyjne, i jak ktoś zadzwoni do sanatorium przed wyjazdem pytając o jedynkę, a usłyszy, że dla tych co przyjadą sami są tylko trójki, jak sam tak usłyszałem dzwoniąc do do wielbionego przez niektórych Wistomu. Wtedy to rezygnują z wyjazdu. Jest to tylko jedna z z przyczyn nie dojazdów.
Osobiście ja już nie wybiorę się zimą do sanatorium, bo na 10 wyjazdów tylko jeden miałem w lipcu, a reszta to zimą. Niech teraz inni jadą zimą, bo ja już nie chcę zaliczać przeziębień w sanatoriach, bo nie to zdrowie i nie ten pesel.
To jest oczywiście mój pogląd na wyjazd do sanatorium.
Jeszcze dodam, że aktywnie działam na fejsbuku w grupach sanatoryjnych i odradzam pobyty prywatne w sanatoriach z uwagi na koszty na rzecz pobytów w Ośrodkach Sanatoryjno Wczasowych z bazą zabiegową i pakietami dla seniorów.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Hejka :kwiat:
Jestem na etapie życia, w którym komfort nie podlega już kompromisom. :)
Dlatego nie składam na razie wniosku do sanatorium, bo zapisałam się na prywatne ćwiczenia
fizjoterapeutyczne , na miejscu . :o
Nie tańczę, bo tracę równowagę, nie piję a jak piję to w swoim towarzystwie, które znam. :)
Nie jestem chętna na razie poznawać Kogoś nowego, jak nie ja :shock:
Ogólnie mam inne sprawy do załatwienia na miejscu, budowa mieszkania Córce, ogarnięcie mieszkania,
w którym mieszka druga, może te sprzedać i kupić coś nowszego, wesele, remont w moim mieszkaniu,
tj. burzenie ścian , kupno półkotapczana itd, itd. Wszystko takie sprawy na real a nie takie pitu, pitu :roll: :lol:
Dobrego czasu w tych Sanatoriach Wam życzę :kwiat: :kwiat:
ps. A u mnie jest rasowa zima :!: :!:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Hm...Martinka a gdzie w tym wszystkim jesteś...Ty
:kwiat: :) :kwiat:
Sanatorium to bardzo dobry czas dla ciała i ducha koniec i kropka.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Atinka :kwiat: :D
zbigniew165 pisze: 06 lut 2026 10:52 Gienia nie jest tak, jak piszesz, bo sam czytam na fejsbuku, jak niektórzy piszą, że są jedynki w sanatoriach. Są jedynki, ale kilka i to po znajomości lub komercyjne .
Dokładnie to samo napisałam :) wiadomo , że w ośrodkach są i jedynki i dwójki , ale wiadomo też dla kogo są one przeznaczone . Chodzi mi tylko o to , że skoro kazdy o tym wie , a nie chce mieszkać w wieloosobowym , to po co składa wniosek , a potem rezygnuje :roll:
Sam widzisz ... Ty , czy Martinka czy wiele innych osób , nie składacie wniosków , bo znacie sytuację .
Widziałam Twoje wpisy na FB :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Atina zgadzam się z Tobą, ale jak się jedzie parą lub mam zapewnioną jedynkę na trzy tygodnie.
W pokoju z obcą osobą lub osobami, to już nie jest tak wspaniale i ja po ostatnim doświadczeniu niestety się na taki pobyt nie piszę. Będę jeździł tylko prywatnie na krócej, ale na swoich warunkach i tylko nad morze. :)
ODPOWIEDZ