Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2014 20:49
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: jk111974 »

Napisalam sie,napisalam i nie poszlo....zaginelo w sieci :x
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Elu...mnie nie wysylaja Panie z teofilowa bo nie jestem z lodzi. Jestem zdunskowolanka i u mnie w zusie sa komisje. W maju jade do Szczawna Zdroju
wiesiaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lis 2016 12:56
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiesiaja »

Mam pytanie, czy będąc na emeryturze, też z ZUSu można się starać ?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09

Post autor: Fionka »

jk, piekny termin, Szczawna nie znam.Myślę że w Łodzi i w Zduńskiej dzielą tym samym.Mnie w 2016 wysłali do Dziwnówka-bajeczne miejsce.Na zwolnienia też nie chodzę, zobaczymy co mi zaproponują , w lutym składam :roll: Teraz wydzwaniam o zwroty z funduszu.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wiesiaja jeżeli pracujesz i są odprowadzane pełne składki to tak.Chociaż to jest wbrew logice .W nazwie jest Prewencja Rentowa a ja jeszcze nie widziałam emeryta na rencie, ale............ :roll:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48

Post autor: emik »

Eluniu, piszesz, że wysłali Cię do Dziwnówka, a jesteś łodzianką. A tam dosyć daleko. Jak to zrobiłaś? jk pisze, że Szczawno, a to tez więcej niż te magiczne 200 kilometrów.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Emik, lekarz napisał w komputerku nadmorskie i pani przydzielająca zastosowała się do polecenia.Moje schorzenie reumatologiczne to dodatek do głównego -endokrynologia .Ot i cała tajemnica, czyli dwie pieczenie na jednym ogniu ;) Tylko dobra wola lekarza a właściwie rozsądek bo podstawowe schorzenie teoretycznie nie podlega rehabilitacji (nasz system lecznictwa nie przewiduje tego :shock: )ale powoduje wiele innych schorzeń.Wiem natomiast że mając odrobinę szczęścia można UPROSIĆ wymarzone miejsce.Powodzenia :) :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

wiesiaja pisze:Mam pytanie, czy będąc na emeryturze, też z ZUSu można się starać ?
Pobierając emeryturę można jechać z ZUS pod warunkiem ,że dalej gdzieś dodatkowo (na etat) pracujemy a pracodawca odprowadza wszystkie składki za Ciebie . szeroko opisywany w tym temacie "" Sanatorium z ZUS ""
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Elu,nie bylam nigdyw sanatorium nfz,z tamtad pojade gdy bede na emeryturze :) a to niepredko nastapi :)
Awatar użytkownika
jk111974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A tak wogole to nie wiem czy jest jakies ograniczenie do 200km. My z lodzkiego nie mamy wyboru poza uniejowem w okregu 200 km,musimy jechac dalej. Wiadomo ze im blizej miejsca zamieszkania tym chociazby zus mniej oddaje kosztow dojazdu. Trzy lata temu bylam w ladku i w pokoju ze mna byla dziewczyna ze starogardu gdanskiego. Mi Pani w zusie mowila ze gdybym chciala nad morze jechac to mysialby mi juz cos wpisac lekarz wypisujacy podanie o sanatorium,ale ja chcialam gdzies bardziej w gory
ODPOWIEDZ