ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Właśnie wróciłem..... dobramoc :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , nie dziwiłem, tylko jestem zdegustowany postępowaniem białego człowieka :? . Wszystko jest złe, prócz jego :shock: .
Wczoraj słoneczna pogoda utrzymała się do późnego wieczora :) . Dopiero po dwudziestej zaczęło kropić.
A dzisiaj z rana słoneczko nawet zaświeciło..... niestety już zrobiło się pochmurno :roll: .
Miłego...... i deszczowego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 72 razy

Post autor: Kleinehexe »

Dzień dobry! :kwiat:
U mnie dziś dzień białego fartucha i siedzę właśnie w poczekalni. Moja godzina już minęła, a jeszcze przede mną jedna pacjentka. A na 14.20 mam inną wizytę umówioną, a trzeba jeszcze dojechać do innego miasta. Mam nadzieję, że mi się wszystko dobrze ułoży. :oops:
A co do białego człowieka... Wiem o czym piszesz i nie jest to nic dobrego. Jestem właśnie po lekturze książki traktującej o kolonializmie w Afryce, także tego... Mimo to, ostatnio staram się unikać dualizmu i nie przeciwstawiać np. białego człowieka kontra reszta ludzkości i na odwrót. To nie kolor skóry jest przyczyną zła. To ludzie bywają źli, głównie przez chciwość szeroko pojętą. Warto jednak być świadomym historii ludzkości, mieć jakąś wiedzę na ten temat, by rozumieć skutki działań kolonizatorów, które są cały czas odczuwalne.
U mnie też pochmurno i trochę pokropiło. :)
Miłego! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mam nadzieję, że wszystkie wizyty udało Ci się zrealizować i jesteś zadowolona...... z wyników też :) .
Czytaj czytaj, coś mi później przekażesz ;) ...... ja na razie mam mało czasu :lol: .
Dzisiaj też wcześniejsza dobranocka...... jutro prawie cały dzień na nogach ;) .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mam nadzieję, że wszystkie wizyty udało Ci się zrealizować i jesteś zadowolona...... z wyników też :) .
Czytaj czytaj, coś mi później przekażesz ;) ...... ja na razie mam mało czasu :lol: .
Dzisiaj też wcześniejsza dobranocka...... jutro prawie cały dzień na nogach ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 72 razy

Post autor: Kleinehexe »

Udało się, udało. :D Ogólnie jestem bardzo zadowolona, ale teraz trzeba badania zabukować, a to może być już mniej optymistyczne. Zacytuję słowa mojej rodzinnej: Pani się śpieszy zanim ten cały NFZ piep....e. :roll:
To witaj w klubie tych, którzy cały dzień na nogach. :D
Po mniej lub bardziej trudnych do zgłębienia lekturach poświęconych Czarnemu Lądowi, robię sobie oddech na lekturę lżejszą, czyli jakiś obyczaj, może jakiś kryminał, a później chcę poszukać pozycji traktujących o kulturze rdzennych mieszkańców Ameryki Północnej, bo zawsze mnie ta kultura fascynowała, ale obawiam się, że moja wiedza na ten temat jest raczej romantyczna i może niewiele mieć wspólnego z rzeczywistością. :roll:
Dobramoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobramoc :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , no popatrz..... echo się odezwało, a nawet go nie słyszałem :lol: .
Może nie piep....e, ale jak nie ma rozwiązań kompleksowych, tylko łata na łacie, barak na baraku, bo takie umowy, bo takie chwilowe rozwiązania, bo takie wynegocjowane układy, to takie całościowe rezultaty :roll: .
Na nogach jak na nogach ;) ...... raz pionowo, raz poziomo, raz na wznak, a raz prawie w szpagacie, nie mówiąc jak oze-...... :lol: .
To już niedługo, bo prawie za dwa miechy będziesz dysponować czasem na zgłębianie, albo zagłębianie ;) .
A teraz do śniadanka i choć pogoda taka sobie, bez słonka, bez deszczu, ale pochmurno, to wymarsz czeka :roll: .
Miłego i pozytywnego...... bukowania też :D .
ODPOWIEDZ