Sanatorium z ZUS
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Sanatorium z ZUS
- Malgi
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 cze 2012 22:04
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 6
Ja już mam wspaniały Dziwnówek, dokładnie rok po poprzednim wyjeździeaniag pisze:Wniosek zlozony ,teraz tylko czekac pozostalo w zeszlym roku mi sie udalo byl wspanialy Dziwnowek a co w tym roku ?????? niewiadomo
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
ZUS od 1998 roku ma w swych zaleceniach dla ludzi tzw PREWENCJE RENTOWĄ czyli organizuje Wczesna rehabilitację .
ok
Wszystko fajnie ,ale zastanawiam się skoro projekt jest już prawie 20 lat na rynku ,że ZUS instytucja -można rzec bogata nie tylko w doświadczenia nie dorobiła się Ośrodków ze swoja kadrą i zapleczem.
Pamiętam gdy w roku 1999 zawoziłem po amputacji kończyn na PRYWATNA Rehabilitację Swoją św.P. Teściową było rozpoczęcie ..pierwszego turnusu ZUS jako prewencja
SZUMNE slogany TV ,Radio wywiady ,że w ośrodku w Reptach będzie Prewencja dla ..śląska.
Dziś już tam prewencji NIE MA
Znam Kołobrzeg wiem ,że prewencja była w ETNIE czy innej nazwie tego samego obiektu ..Medicur ,była w Kombatancie , później Perle Bałtyku.
we wszystkich tych obiektach była .. najważniejsza BYŁA opinia lekarza ,który na koniec pisał OPINIE dla ZUS.
Na południu Polski jednym z ośrodków sa ..słynne Stróże -obiekt ,który raczej nie spełnia warunków do rehabilitacji ,ale i na południu Polski prewencją zajmuja się obiekty w... Krynicy.
Z opinii jakie sa zamieszczone nawet na Naszym portalu odnosze -PRYWATNIE wrażenie ,że Prewencja stała się Formą Sanatoriów jakie były wlatach 70 -tych
Jest prawie 100 zabiegów wprawdzie wśród nich sa pogadanki o pracy ,ale jest ich 100-które pomagają ..turnus trwa jak kiedyś 24 dni -jest i zwrot dojazdu kiedyś były bilety.
Zastanawiam się jednak czy kiedykolwiek powstaną nawet w tych miejscowościach uzdrowiskowych PROFESJONALNE od podstaw -własne obiekty prewencji rentowej z ..PROFESJONALISTCZNYMI Fizjoterapeutami lekarzami i personelem -a nie jak obecnie.
Na marginesie obiektów świadczących usługi jest naprawdę mało
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękowano: 1 raz
Lisa - sprawa przenosin i ustanowienia nowego tematu Twojego załatwiona