Sanatorium z ZUS
-
forumowicz
Re: Sanatorium z ZUS
Mialam i potwierdzam to co supetskorpion napisał ,- chociaż miałam w szpitalu wiec o nabijaniu kasy mowy raczej nie bylo.
Ale ambulatorium to męka.Zwłaszcza ze ja miałam w listopadzie.
Chyba ze KONIECZNIE wymagasz rehabilitacji obojętnie w jakiej formie to wtedy bierz.
-
DORO
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 wrz 2015 08:23
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
Witaj DORO wizyta u orzecznika niczym się nie różni od wizyty u lekarza rodzinnegoDORO pisze:Witam serdecznie, w tym temacie piszę po raz pierwszy, bo po raz pierwszy startuję z prewencji. 2 lutego mam spotkanie u doktora orzecznika w ZUS i właściwie nie wiem jak to działa. Czy zawsze osoba kierowana na prewencję zostaje zakwalifikowana przez orzecznika, czy zdarzają się przypadki odmowy? Czy zawsze wyznaczone miejsce/sanatorium jest oddalone max do 200 km od miejsca zamieszkania? A może ktoś posiada wiedzę gdzie mazowiecki ZUS wysyła... Trochę się obawiam i tej komisji i tego ewentualnego wyjazdu...
1) Lekarz zapoznaje się z załączoną dokumentacją lekarską, wyniki badań ,zdjęcia RTG itd.
2) Przeprowadza wywiad dotyczący schorzenia
3) Przeprowadza badanie lekarskie
To wszystko , jeśli mogę poradzić to odpowiadaj na pytania konkretnie i rzeczowo
Jeśli np. masz choroby współistniejące (niedoczynność lub nadczynność tarczycy lub nadciśnienie ) to możesz poprosić o tereny nadmorskie. Ze schorzeniem dróg oddechowych możesz pojechać nad morze jak i w góry. Warto wspomnieć o współistniejących.
Pozdrawiam i mocno trzymam kciuki
- jk111974
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2014 20:49
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
ale to było kilka lat temu, mogło się coś zmienić, jednak standardy idą w gorę.
-
forumowicz
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Takie pokoje są we wszystkich ośrodkach ( powinny być) choć często słyszymy ,że ośrodek nie ma jedynek (tak mówią recepcjonistki)
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
http://www.zus.pl/files/Materialy_dot_k ... 6-2018.pdf
Szczegóły zawarte pewnie są w umowach indywidualnych z danym ośrodkiem