Prewencja ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Prewencja ZUS

Post autor: forumowicz »

A tak przy okazji ZUS ;) jak Wy się dodzwaniacie na te .....infolinie? Kazdy ZUS ma zasrany :? :lol: obowiązek odpowiadać tel na pytania nie odsyłając na info ...wiem sprawdziłam naskarzyłam :evil: i jest wreszcie względny porządek ...tylko ciekawe jak długo :evil: :lol:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Na szczęście do ZUSu mam niedaleko, dlatego jak coś potrzebuję to idę i pytam. Też nie lubię dzwonić na infolinie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Na wezwaniu na badanie miałam podane trzy numery telefonu ... Dzwonię pod pierwszy cisza, pod drugi cisza.. mówi się do trzech razy sztuka ... wystukałam trzeci numer i o dziwo Pani odebrała, chyba miałam szczęście :lol: :lol: :lol:
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Hej Nika731207 i Kruszynka:)
Ja najpierw dzwoniłam do ZUS-u miejscowego, gdzie po przełączeniu do odpowiedniego pracownika zajmującego się prewencją... wysłuchałam melodii i ... połączenie zostało przerwane a do Opola można dzwonić i dzwonić.. nagranie informuje tylko o numerze infolinii i .. koniec połączenia:) Nic, odwiedzę ponownie neurologa i wyślę te dokumenty, zobaczymy czy trafię lepiej jak znajoma, czy skażą mnie na ponowną wizytę w ZUS-ie za kilka miesięcy... Jak już będę coś wiedziała to dam cynka:):)Pozdrówka i trzymajcie si ę ciepło. :) :)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Ja wczoraj złożyłam wniosek w ZUS-ie. A wróciłam z sanatorium w końcu czerwca. W ciągu dwóch tygodni ma przyjść informacja z datą, kiedy mam się stawić u orzecznika. Też mam trochę stresika :lol:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Ja wróciłem we wrześniu i przed wczoraj też złożyłem . Za 2-3 tygodnie ma być odpowiedź o dacie komisji. Daczą dobrze, nie to za 2 miesiące powtórka i tak do skutku.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Janku :kwiat: , to tak można szybko po odmowie próbować? A jak sie trafi na tego samego orzecznika, to tak trochę głupawo, co?
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Chyba będę musiała iść w ślady stałych bywalców i próbować aż do skutku bez zamartwiania się czy się uda... :D
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

To dobrze bo mówią, że głupi ma szczęście i nie będę musiał powtarzać. :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

kruszynka pisze:A tak przy okazji ZUS ;) jak Wy się dodzwaniacie na te .....infolinie? Kazdy ZUS ma zasrany :? :lol: obowiązek odpowiadać tel na pytania nie odsyłając na info ...wiem sprawdziłam naskarzyłam :evil: i jest wreszcie względny porządek ...tylko ciekawe jak długo :evil: :lol:
Mnie udało się dodzwonić do mojego Zusu za pierwszym podejściem. :D
Dzwoniłam raniutko 5min. po 8.00. Odebrała pani na centrali i zaraz mnie połączyła z odpowiednią osobą. Szczęście? Nie wiem, może. Ale pani była b.miła. A dziś byłam u lekarza, mam już wypełniony wniosek i w poniedziałek zawożę do zusu. I będę czekać 2 tyg. na komisję. Ale mam mieszane uczucia. Startuję po raz pierwszy z prewencji rentowej i boję się że może być różnie. Nie nastawiam się na nic. Co będzie to będzie. :kwiat:
ODPOWIEDZ