Czy wiecie że...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Re: Czy wiecie że...

Post autor: jurand40 »

Czy wiecie że...
Walentynki są dobrą okazją, by rozesłać do zakochanych walentynkowy spam. Na losowo wybrane adresy e-mail trafiają wirtualne kartki od tajemniczego wielbiciela, które kierują po szczegóły do załącznika lub pod wskazany w treści link. Wejście na adres lub uruchomienie pliku z załącznika infekuje komputer ofiary złośliwym oprogramowaniem. Jego działanie może być przeróżne. Wirus może blokować komputer i żądać okupu, instalować nakładki na systemy bankowości elektronicznej i przechwytywać hasła czy podsłuchiwać znaki wpisywane na określonych stronach na klawiaturze. Najczęściej kończy się to stratą oszczędności zgromadzonych w banku... :serce: :serce: :serce:
Gość

Post autor: Gość »

"Ludzie zejdźcie z drogi ..." 16.02.2019 : Międzynarodowy Dzień Listonoszy i Doręczycieli Przesyłek
Dzień Poczty Polskiej
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czy wiecie że...
Dawniej każdy listonosz nosił gumki-recepturki. Gdy w domach jednorodzinnych nie było skrzynki, listonosz zwijał awizo w rulon, spinał je gumką i przyczepiał do płotu. Teraz ten problem prawie już się nie zdarza - od 1 stycznia ub.r. skrzynkę pocztową musi mieć każdy właściciel lub współwłaściciel nieruchomości pod groźbą kary - od 50 zł do nawet 10 tys. zł
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Cygana »

🐱 Kochani! Czy wiecie, że dziś jest Międzynarodowy Dzień Kota? :-)
Z tej okazji przypomniała mi się pewna krótka refleksja..
. . .
Czyż jest na świecie cokolwiek bardziej miękkiego, aksamitnego, coś, co dawałoby skórze odczucie większej delikatności i niepowtarzalności, niż ciepły i falujący koci brzuszek? Nie ma! Dlatego gdy świtaniem wychodzę z domu, zawsze z ciekawością sprawdzam, czy mój podwórkowy tygrysek w swej drewnianej chatce grzecznie śpi zwinięty w precelek. I prawie zawsze widzę, jak tak właśnie śpi: wygodnie wtulony w miękkie legowisko, cieplutki… Jest dla mych niedobudzonych oczu ucieleśnionym rozkosznym puchatym kłębuszkiem snu. Wyciągam do niego rękę, by zanurzyć w futerkowej pierzynce, ale cofam szybko. „Nie będę ci teraz przeszkadzał – brzuszku”. Przecież wiem, że gdy wrócę, przybiegniesz do mnie z podwórkowych chaszczy, gdzie co dzień tańcujesz z myszami i będziesz łasił się, i ocierał swe kudłate sadełko o me łydki. Wiem dobrze! – Tak swoją kocią mową przypominasz o napełnieniu miski i pieszczotach. Ja i tak nigdy o tym nie zapominam, bo jestem twoim przyjacielem. A ty moim. Prawda, kłębuszku?
https://youtu.be/5uLbov8_syg :-)

Gdyby ktoś mnie spytał, czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? – Odpowiedziałabym krótko: nie wiem. A po namyśle – może tylko miejscem zamieszkania? Ale wiem, że kiedyś mój dom był szary, smutny i pusty. Aż zamieszkał przy nim w drewnianej chatce mój puchaty kłębuszek – domowy duszek.🐱
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czy wiecie że...
Na losowo wybrane skrzynki e-mail trafiają wiadomości o tytule „Wezwanie do złożenia wyjaśnienia” słane rzekomo przez Ministerstwo Finansów. W rzeczywistości są to komunikaty rozsyłane przez oszustów.
Oszuści próbują nakłonić ofiarę do otworzenia załącznika lub przejścia pod zamieszczony w komunikacie link. Nie zalecamy tego robić, bo może to skutkować zainfekowaniem komputera przez złośliwe oprogramowanie. :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Czy wiecie, że dziś jest....
Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego
Przesłanie dla Polaków jest jedno – dbajmy o swój, najpiękniejszy na świecie, język ojczysty.
....to tak przy okazji co niektórych ciekawszych wpisów na Forum :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

- że ,

WODA KOKOSOWA ma niemal identyczny skład jak OSOCZE ludzkiej krwi. Orzech kokosowy jest wiec naturalnym "dawcą krwi" - podczas drugiej wojny światowej sok kokosowy stosowany był jako płyn do transfuzji, gdy zabrakło krwi naturalnej...

:mrgreen:
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czy wiecie że,,,
Sejm przyjął w piątek ustawę zakładającą ustanowienie dnia 14 kwietnia państwowym Świętem Chrztu Polski.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

I będzie to znowu kolejny dzień wolny od pracy :?: :o