Sentencje, aforyzmy - złote myśli
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: Sentencje, aforyzmy - złote myśli
Stieg Larsson
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Sentencje, aforyzmy - złote myśli
Z netu. Autor niezidentyfikowany.
,,Nie wchodź w dyskusje na argumenty z kimś kto ma telewizor większy, niż półka na książki"
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Ajahn Brahm
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

I tu pomoże inny cytat (być może już go tu gdzieś zamieszczałam), dla mnie bardzo ważny, bo bardzo prawdziwy, dotyczący również mnie niestety:
"Rozumienie jest trudne, dlatego większość ludzi ocenia."
Carl Gustav Jung
A forum jest doskonałym przykładem tego wszystkiego o czym piszę, lustrem, w którym możemy się przejrzeć i chyba dlatego lubię tu zaglądać.
-
Gość
Zawsze jest balans... ludzki tygielek charakterów a w nim Ci z którymi Ci zwyczajnie dobrze... bez zbędnych emotikonek i kilograma miodu
To o co mam do siebie osobiście pretensje to fakt, że diabelnie trudno zmienić mi zdanie o kimś , którego być może krzywdzę ale nadal nie mam totalnie ochoty poznać bliżej. Wodniki mają intuicję... jak mówi mi trzymaj się z daleka... staram się słuchać.
I tak mi się przypomniał przykład z wczoraj... pociąg totalnie zatłoczony, siedzi młoda dziewczyna, obok starsza Pani, parę ludzi ..nie reaguje na prośbę zdjęcia torebki z wolnego siedzenia obok... ludzie głośno komentują oba nic .. podeszłam i stanowczo poprosiłam o zdjęcie torby... popatrzyła jak na dziwadło.. powtórzyłam się patrząc jej w oczy, dodając jakie to słabe i mówiąc, że torbę przeniose za chwilę sama.... odpuściła i za chwilę się miejsce dla starszej Pani znalazło.. p. I całą drogę myślałam...co myślała i skąd takie podejście .
Czasami warto posłuchać.... nie iść w zaparte, często też robiąc z siebie ofiarę...w takich przypadkach (myślę też o Forum jak najbardziej ( nie mam wewnętrznie żadnych argumentów aby nie oceniać właśnie... ale robię to z reguły oficjalnie bo niestety Ci liberalni uwielbiają z reguły wymieniać poglądy...w zaciszu. Fuj..
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Też jestem wodniczką
A żeby wpis był zgodny z tematem wątku, to dodam kolejną złotą myśl:
"Wszystko, co irytuje nas w innych, może nas zaprowadzić do zrozumienia samego siebie."
Carl Gustav Jung
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Wtedy wszystko, co można zrobić, to zauważyć, że "jest złość".
Zobacz jak się ranisz, gdy jesteś zły.
SAYADAW U JOTIKA
ŚNIEG W ŚRODKU LATA
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Bertrand Russell