KRYNICA- BESKID

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
koralowa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2014 18:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: KRYNICA- BESKID

Post autor: koralowa »

Witam:)
Sama nie wiem od czego zacząć,jest az tyle negatywnych zdań na temat ośrodka Beskid.Mam tutaj na myśli pobyt z naciskiem na rehabilitację a nie na pobyt iście wczasowo-imprezowy.
-personel w dużej mierze nieżyczliwy
-warunki mieszkaniowe bardzo złe
-co najmniej dziwne menu,mam na mysli kolacje niezwykle ciężkostrawne (bigos,kaszanka,kiełbasa,makaron ociekający tłuszczem etc.)
-fukliwa p. kelnerka o imieniu Grażyna
-suchy prowiant to istny szwindel ....czy to do jednego posiłku czy całodziennego ludzie dostawali az jedną półlitrową buteleczkę wody,a sam prowiant to było coś na zasadzie co się komu trafi,wiec czasem to był chleb z masłem i pasztet a czasem ser żołty a czasem konserwka( mam na mysli wyprowiantowanie jednego rzutu).
-p.konserator to gość dosłownie z kosmosu,niemiły,niekopetentny ,generalnie niechętny do pomocy
-brak kawiarni w ośrodku to mankament
-brak bodaj jakiejś ławeczek przy osrodku ,tez nic miłego
-przez cały 3 tygodniowy pobyt "az" raz wymieniono mocno zdezelowane ręczniki ,a i na te trzeba było czekać
-nieszczelne okna to tez nie bajka,gdzie w czasie deszczu leje się do pokoju i wszystko co na parapecie zacieknie
-ani w pokoju ,ani w łazience nie ma zadnego haczyka na sznurek czy ręcznik,tak więc nie ma mozliwosci suszenia prania
-dopilnujecie tez aby Waszą masazystka nie była p.Kamila,ktora przychodzi do osrodka odbębnić czas pracy,absolutnie się nie przykłada do pracy!
Życzliwymi są pozostali rehabilitancji:).
Beskid to ryzyko!
Polecam Continental czy Lwigród:)
Pozdrawiam.
Ps.Wierzcie mi,że to kropla w morzu,az dziwne,ze ZUS zawiera umowy z takimi ośrodkami:(
Gosica33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 19:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Gosica33 »

Popieram Koralową w 100%.
Jedzenie okropne (jak już pisałam) gotowana marchewka, seler i pietruszka do wszystkiego. Suchy prowiant na wyjazd, butelka wody trzy kanapki, jedna z serem, jedna z masłem i jedna z wędliną, no i pasztecik zrywka. Na szczęście miałam dietę wiec ominęły mnie doskonałości kolacyjne w postaci bigosów, kiełbasków itp. Połową kostki masła to obdzielono 10 osób.
Baza zabiegowa- o ile bazą można nazwać 5 pokoików ze sprzętem, laser- rehabilitant musi trzymać w ręce bo nie stać ich na te stojące i tym sposobem kolejka na inny zabieg który on obsługuje się zwiększa. Ale im to trzeba współczuć, wyzysk i tyle, to samo z paniami sprzątającymi współczucie.
Masażystka Kamila- kto jej dał jakiś dyplom ukończenia- masakraaaa, panowie bez zarzutu (miałam dwa razy w zastępstwie p.Kamili) co oni poprawili to ona spie... (spaprała) :-).
Dobra to by było na tyle, nie miło wspominam ośrodek, samą Krynicę i wspaniałych ludzi których poznałam tak. :)
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2014 21:30

Post autor: marylka1 »

pocieszę Was, słyszałam, że Beskid odwołał turnusy z ZUS-u od października
betina46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2013 00:13
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: betina46 »

Marylko a gdzie to słyszałaś
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2014 21:30

Post autor: marylka1 »

można zadzwonić do Beskidu i zapytać :D :)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

Odnawiam temat Beskidu....Przeczytałam cały wątek "od deski do deski" Jeszcze tak róznorodnych opinii nie czytałam nigdy. Tyle, ile pozytywów, tyle samo negatywów :shock: :shock:
Powiedzcie mi proszę, gdzie robione były w takim razie zdjęcia, ktore mozna oglądać w internecie na stronach sanatorium Beskid? niektóre opinie są porażające, a zdjęcia :shock: :shock: mowia co innego. Znajomy dostał tam przydział na kwiecień i będę go musiała rozczarować.......i namawiać na zmianę miejsca????
To nie jest prawda, że odwołano turnusy z ZUS, bo znajomego kieruje właśnie ZUS....Czekam na najświeższe opinie.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Basiu ja byłam w 2013 roku i bardzo chętnie pojadę jeszcze raz .
Znam osobę , która była już dwa razy z własnego wyboru więc chyba gdyby było tak źle to by nie wybierała tego ośrodka .
Zwróć proszę uwagę , że niektóre opinie pisały osoby , których wcześniej nigdy na forum nie było i po wpisie również już się nie pojawiły .
Wiesz jest coś takiego jak konkurencja między ośrodkami ;) i forum jest im znane ;)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Margot, przeczytałam wszystkie posty. Twoje też oczywiście i mam nadzieję, że mogę polegać na Twojej opinii. Wiem, że znajomemu zależy na dobrych zabiegach -potrzebuje postawienia " na nogi" Jest jeszcze młody, a już tyle przeszedł......
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Basiu na moim turnusie był młody człowiek po wypadku , przyjechał z kulami po ok 10 dniach jedną odstawił , pod koniec turnusu robił kilka kroków bez kul i lekarze podjęli decyzję pozostawienia Go w porozumieniu z ZUS-em na kolejny turnus ...efekty były miłe dla naszych oczu a dla Niego chyba pełnia szczęścia :D
Opinie tu pisane są również przez osoby ubiegające się o pokoje jednoosobowe , których nie dostali i całą złość przłożyli na klawiaturę .
Są skargi na ilość schodów , ale nikt nie wspomina o drugim wejściu bez schodów , z podjazdem dla wózków inwalidzkich , a szkoda .
Jest jeszcze wiele zupełnie nieprawdziwych informacji tylko po co ???
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Margot :kwiat: dziękuję.
Zapewnię znajomego, że może spokojnie jechać. Sama mu zazdroszczę Krynicy.........
ODPOWIEDZ