Spotkania w Świnoujściu
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 3 razy
Re: Spotkania w Świnoujściu
Czas w Świnoujściu, minął -szczerze -wyjątkowo, nawet nie spodziewałam się, że tak będzie miło, sympatycznie i wesoło....
To miejsce magiczne, jak i długie, nadmorskie spacery, czy pływanie katamaranem , czy światełko do nieba o 20 w porcie, czy wieczory w blasku pełni księżyca, czy ludzie wokół - Wszystko wpływa magiczne.. Malutka życzę szczęśliwej podróży...
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowano: 106 razy
Dziękuję Wam Wszystkim za fotorelację
Masz rację Muzyczko , Świnoujscie
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 3 razy
Wszystkich serdecznie pozdrawiam
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowano: 106 razy
Również pozdrawiam
Podobnie jak Wy zakochałam się w Świnoujściu, i chyba dlatego dzisiaj mi smutno, że muszę już wracać na południe, a może nie tylko dlatego..
Dziękuję wszystkim za pomocne wskazówki, Zbyszkowi za miłą rozmowę przy kawie
- Załączniki
-
- IMG20230215140346.jpg (52.9 KiB) Przejrzano 353 razy
Dziękuję wam za podzielenie się na forum waszymi przeżyciami i opisami z pobytu w Świnoujściu oraz za zamieszczenie ciekawych zdjęć.
Pozdrawiam z Wlkp. IE
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 82 razy
Jestem już w domu po przejechaniu 620 km. Z promu zjechałem o 10.30, a w domu byłem o 18.00 oczywiście nie spieszyło mi się i zrobiłem po drodze kilka przerw, a nawet w pewnym momencie wyprzedziłem kuracjuszy z naszego Bursztynu, którzy też wracali do domu w kierunku Łodzi.
Faktycznie dzisiaj w Świnoujściu była świetna pogoda i już o godzinie 9.00 można było spacerować w słońcu.
Ja od samego Świnoujścia do mnie do domu miałem słoneczną i ciepłą pogodę +8 stopni.
Co do czystości powietrza muszę się zgodzić z Muzyczką, bo jak wjechałem do swojego miasta od razu poczułem różnicę w oddychaniu.
W Świnoujściu jest może trochę wilgotność powietrza duża, ale czystość tego powietrza zwłaszcza w strefie nadmorskiej jest odczuwalna zwłaszcza dla osób z problemami dolnych dróg oddechowych.
Malutka41 pisałem przed wyjazdem do Świnoujścia, że spodoba się Tobie Świnoujście, to za bardzo mi nie wierzyłaś.
Moja promocja Świnoujścia jednak odnosi skutek wśród forumowiczów i przybywa nam fanów tego uzdrowiska.
Ja już zapowiedziałem w Bursztynie, że wrócę do nich za półtora roku.
Jeszcze jedna informacja, którą uzyskałem, to to, że w Bałtyku tylko do czerwca będzie leczenie szpitalne uzdrowiskowe, a później tylko sanatoryjne.
Uzdrowisko Świnoujście S.A. zrezygnowało już z tej formy leczenia kuracjuszy w Światowidzie i w Adamie i Ewie. Takich świadczeń już tu nie będzie, bo stwierdzili, że im się nie opłaci i całkowicie rezygnują, a nastawiają się tylko na leczenie sanatoryjne dla dorosłych.
Mogłabym w lecie w takim Świnoujściu popracowac