Życie ! Blaski i Cienie !

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Życie ! Blaski i Cienie !

Post autor: Felice »

Hm.... pewne rzeczy nadal są mi obce,również krycie się pod cudzym nickiem. Dochodzeń nie prowadzę. Nie mam zamiaru a moje spostrzeżenia są właśnie takie i nie widzę powodu by o tym nie napisać.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wiesz...mam w nosie nowe nicki i płeć. Sama nick zmieniłam i wcale nie mam z tym problemu. Udawanie płci jeżeli ma miejsce to level wyżej. Ale ten temat już był...Każdy , ja również ma ku temu powody i daleko mi do ich negowania.
Jak i do szpiegowania, podjudzania, wyśmiewania i cudownego w swym wyrazie modnego obecnie hejtowania kogoś.
Nie róbmy z siebie ofiar bo każdy z nas słowem i czynem kogoś kamieniem na pewno w życiu rzucił. Tyle.
I skończmy tą trwającą od wczoraj przepychankę.
Jeżeli pomimo wydaje mi się wyważonego tonu mojego postu i ty Muzyczko i Ty Kuracjuszu poczuliście się zlinczowani powiem tylko tyle... złych intencji w tym nie było i zastanówcie się czy reakcje były faktycznie adekwatne do sytuacji.
forumowicz

(....'Sama nick zmieniłam i wcale nie mam z tym problemu......".) to pora pisać o zupie pomidorowej, a nie jechać po innych ,tym bardziej jak się jest kimś ,kto tutaj jest od dawna jak Ty .
:D

Tym razem bez odbioru poproszę . 8-)
Kuracjusz54
forumowicz

Kunszt, brak jadu i szacunek 😔
Szkoda....
Dobranoc Wszystkim. Porażka na całej linii.
forumowicz

Amen.

Nie chciałbym, aby to co napiszę zrodziło kontrowersje, a zresztą nie dbam o to, zupełnie. Nie pisać nic, czy pisać tak, żeby nikt nie poczuł się źle?
Jakby mi ktoś powiedział, Napisz coś co sprowokuje taką awanturę, że długo będzie zapamiętana na forum. Pewnie nie udałoby mi się to.
Każdy może napisać, i wyrazić swoje myśli? Tak się mówi, i to dostojnie. Brawo parę punkcików dostanę...Ktoś sobie pomyśli. A jeszcze kilka Osóbek mnie poprze,i będzie extra. Nie użyłem tu tego tragicznego słowa, to ważne, bo ktoś może źle się poczuć. Zaraz dostanie alergii emocjonalnej i heja.
Wojna gotowa. No jak można, tak pisać? Ale motto Forum dalej jest piękne i wzniosłe:" Piszmy, piszmy żeby Forum żyło, Tu wszyscy mają dystans do wszystkiego, to co na forum, to luźne tematy, trzeba umieć być ponad to. " Oczywiście byleby tylko, ktoś nie poczuł się dotknięty.
Mało tego, musisz być sobą i nie bać się wychylić, choćbyś miał paść na kolana. :lol:
Ale spokojnie, na to jest lekarstwo, i tu Pokaz Kto lepszy...
Dziesiątki cytatów, jeden lepszy od drugiego, fantastyczne przedstawienie, Jak masz żyć, co masz szanować, czego nie robić, co dla ciebie będzie najlepsze...itd, itp.
Dlaczego tak jest? Bo tak. :D Po co się produkować, przecież to tylko Forum, takie tam wolne pisanie.
Przerwy w tematach tygodniowe i marazm. Wyczekiwanie, jak brakuje świeżej krwi. Jeden bezczelny ponuras, który jeszcze zarażony jakąś chorobą, cień kładzie, unikajmy go, tekściki, czyli takie szpileczki posty tzw konwersacja wewnętrzna tych wyluzowanych z dystansem.
Inteligencja, przecież nam wolno ironizować z innych, prawda? Przecież on czy ona to debile, i tak nie wiedzą o czym mówimy.
A nawet gdyby, to i tak jest nas więcej, a on gęby nie otworzy, a jak nie otworzy przez tydzień to powiemy że jest ponurakiem bez krzty optymizmu, obraził się, i pozamiatane. Klawo jak cho..ra. :D
A może, ta inna osoba nic nie mówi, by was nie obrażać szpilkami słownymi? Może on ma szacunek do reszty, czytając te mało ambitne pościki drwiące z niego w biały dzień.
Ktoś się na mnie pogniewał, obraził? To za Waszą wskazówką, powtórzę: mam to gdzieś.
Ja nie jestem idealny, mam ogromnie dużo wad, ale mam nadal odwagę napisać co mi się nie podoba na Forum. I będę to robił nie licząc na poparcie.
Siła w jednostce, a nie w tłumie, i będę suwerenny do końca.
Nawet jeśli miałoby rozsadzić ze złości co nie jedną osobę.
i jeszcze jedno, nie popieram radykalizmów szczególnie religijnych, a takimi argumentami posługiwała się Muzyczka, religia musi pójść na bok w każdej dyskusji, bo zaostrza polemikę.
Ale to co wczoraj i dziś było widać gołym okiem,kłótnia Muzyczki z kilkoma osobami po drugiej stronie, żal.
W grupie siła, można powalczyć jak ma się za tyłkiem....
Wystarczyło zaniechać tej żenującej wymiany zdań. Ale to mało.dzisiejsze słynne szpileczki do siebie drwienie z kogoś ? Jak można?
Poziom szkoły podstawowej.
Ja wiem co powinienem, wiem że nie zyskuję w Waszych oczach, ale raczej tracę, wiem że zawsze będę raczej odosobniony od Waszych podgrupek,
ale nie dbam o to.
Pogadać z uśmiechem o czymkolwiek, to nie sztuka, ale sztuką jest wysłuchać czasem krytyki, i zachować uśmiech, z dystansem do siebie i innych.
Przecież to słowa, nauki w moją stronę, niedawno. ;)
Taka mała dygresyjka na koniec, oj niejedna komórka zagrzała się wczoraj od priv. :D
Takie mam zdanie, tak myślę, jeśli ktoś poczuł się urażony, Przepraszam.
I piszmy, piszmy piszmy,
Pozdrawiam :kwiat:
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Cytrynku, dobrej nocy życzę :kwiat:
forumowicz