kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: medi »

Witam ,czy ktoś wie ile czasu ma NFZ na rozpatrzenie skierowania .Skierowanie wpłynęło do NFZ-tu 30 czerwca i nadal w wyszukiwarce znajduję "Bieżący status: SKIEROWANIE OCZEKUJĄCE NA OCENĘ LEKARZA BALNEOLOGA" :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Teoretycznie jest to 30 dni, w praktyce różnie bywa niestety. Szczególnie jeśli chodzi o mazowieckie i śląskie :evil:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Gdy wyjeżdżam na zwolnienie lekarskie... potocznie i nie prawidłowe zwane poszpitalne, wówczas też nic nie mam w przeglądarce, a po 3-4 msc od razu otrzymuję skierowanie, moze Medi zadzwoń do NFZ :?: :kwiat:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

[quote="Beataa2702]

...a no nie jestem po turnusie i jeszcze trochę poczekam, bo pojadę ze zwrotów , ale dopiero pod koniec września mogę wyjechać, a jak nie będzie zwrotów to nie wiem, teraz jeżdżę na rehabilitację stacjonarną, dobrze że chociaż z tym nie ma problemu bo NFZ nie ogranicza ilości turnusów i nie narzuca swoich wytycznych, 30 dni przerwy i można zaczynać od nowa, oczywiście zapytałam dzwoniąc czy nie będzie to miało wpływu na wyjazd gdyby jakiś tam się trafił ... no ale nie - nawet nie wiecie jak mnie to wszystko już denerwuje ... ja już jestem zmęczona tym wszystkim :kwiat:[/quote]
Beatko zawsze są zwroty.Teraz bliżej jesieni z pewnością więcej.Poza tym będziesz mieć więcej rehabilitacji,to z korzyścią dla Twojego zdrowia.Bądź dobrej myśli.
Pozdrawiam :kwiat:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Witaj medi :kwiat: ... wg prawa lekarz konsultant ma 30 dni na rozpatrzenie wniosku , w moim przypadku trwało to około 25 dni ... ale to szczegół bo każda decyzja w sprawie rozpatrzenia np. uzupełnienie dokumentacji medycznej, sugerowane uzdrowisko byłam powiadomiona pisemnie jak i również kontakt tel. - ale w tym kraju niby przepisy są takie same, lecz w każdym funduszu inaczej - nic tylko tel. w dłoń i cierpliwości życzę - pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

medi pisze:Witam ,czy ktoś wie ile czasu ma NFZ na rozpatrzenie skierowania .Skierowanie wpłynęło do NFZ-tu 30 czerwca i nadal w wyszukiwarce znajduję "Bieżący status: SKIEROWANIE OCZEKUJĄCE NA OCENĘ LEKARZA BALNEOLOGA" :evil: :evil: :evil:
Medisiu kochanie :kwiat: nie wiesz, że są wakacje ;) :twisted: :lol: :lol:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Beataa2702 »

Witam wszystkich :kwiat: .... mówi się że co cię nie zabije, to cię wzmocni ... i ja życiowa pesymistka przy nr ponad 24 tys. mam wymarzony przydział w wymarzone miejsce i termin '' Złota Polska Jesień '' jestem w szoku, bo wczoraj nic nie wskazywało na taki obrót sprawy jak rozmawiałam z panią z NFZ.... a co tam ......hura , hura :lol: :lol: :lol: życzę wszystkim takich niespodzianek :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Beataa2702 pisze:Witam wszystkich :kwiat: .... mówi się że co cię nie zabije, to cię wzmocni ... i ja życiowa pesymistka przy nr ponad 24 tys. mam wymarzony przydział w wymarzone miejsce i termin '' Złota Polska Jesień '' jestem w szoku, bo wczoraj nic nie wskazywało na taki obrót sprawy jak rozmawiałam z panią z NFZ.... a co tam ......hura , hura :lol: :lol: :lol: życzę wszystkim takich niespodzianek :serce: :serce: :serce:
Czyli gdzie i kiedy :)
Bardzo się cieszę i gratuluję :D :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Beataa2702 pisze:Witam wszystkich :kwiat: .... mówi się że co cię nie zabije, to cię wzmocni ... i ja życiowa pesymistka przy nr ponad 24 tys. mam wymarzony przydział w wymarzone miejsce i termin '' Złota Polska Jesień '' jestem w szoku, bo wczoraj nic nie wskazywało na taki obrót sprawy jak rozmawiałam z panią z NFZ.... a co tam ......hura , hura :lol: :lol: :lol: życzę wszystkim takich niespodzianek :serce: :serce: :serce:
No widzisz Beatko, wszystko dobrze się skończyło :D Moje kciuki się przydały ;) :lol: :lol: Tylko napisz gdzie wyjeżdzasz :?: Pozdrawiam :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

No Brawo Beatko, brawo, jak się cieszę :D :D
Uff nareszcie się doczekałaś Ty życiowa pesymistko :twisted:
Aż mi serce skoczyło z radości :lol: :lol:
A teraz mi tu zaraz napisz - gdzie :?: - kiedy :?: :roll: :lol:
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Zablokowany