Spotkania w Świnoujściu
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
Re: Spotkania w Świnoujściu
3,90 euro (czyli prawie 20 zł) dla dorosłych i 1,95 euro dla dzieci, które ukończyły siedem lat. Wystarczy pojawić się nawet na zakupy daleko od plaży.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Co do Ukraińców, to w Sobótce też pracowali, ale nie długo, bo zostali wywaleni z powodu obijania się i unikania przepracowania się, a także wymagań co do wysokości zarobków.
Po moim odejściu 7 stycznia 2022 r, jak naliczyłem pracowało na moim miejscu ok. 6 osób, a ostatnia porzuciła pracę 11 lutego 2023 r., czyli krótko przed moim wyjazdem z Bursztynu.
W tej chwili jest wakat na moim dawnym miejscu pracy i kierownictwo ma problem ze znalezieniem następcy.
Dodam, że wciągu roku nic się nie zmieniło na zewnątrz Sobótki i jest tak jak zostawiłem swoje miejsce pracy rok temu.
Mam na myśli nasadzenia, zieleń i teren zewnętrzny hotelu.
Ukraińcy może sprawdzają się na budowach w Świnoujściu, bo przeważają wśród budowlańców, ale w obsłudze hoteli, Ośrodków i w handlu zatrudniane są raczej tylko Ukrainki.
Co do opłaty klimatycznej na niemieckiej stronie, to niech się martwią ci, co tam chodzą, bo ja takiej potrzeby nie mam i do Niemiec mnie nie ciągnie. Raz tam byłem i to mi wystarczy.
Zauważyłem też, że panie z naszego sanatorium od pierwszego dnia pobytu codziennie chodziły do miasta i Galerii Corso na zakupy. To jakaś masakra przyjechać nad morze i codziennie chodzić kupować ciuchy i buty, bo wyprzedaże.
-
Gość
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
-
Gość
-
Gość
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Mnie razi, jeśli wszystko sprowdza się do prostych schematów warunkując to jednym czynnikiem np. płci. To, że wiele kobiet coś robi, nie znaczy, że wynika to wyłącznie z ich kobiecości. Nie mam jednak nikomu za złe, że tak robią bo wiem z czego to wynika, nie ze złej woli. Także Misiek68, spoko.
Aaa, dodam jeszcze tylko, że robię codzienne zakupy, bo sporo czasu spędzam w kuchni, a i tak cen nie znam.
-
Gość
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Ups, zaśmiecamy temat