Nie polecam nikomu puszczać swoich partnerów do sanatorium

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Nie polecam nikomu puszczać swoich partnerów do sanatorium

Post autor: Hipokryt »

Moim zdaniem temat jest ciekawy, lecz sam tytuł jest "niezręczny" (modne słowo w tych dniach :lol: )
Ten tytuł może być nawet nieco mylący, bo co oznacza zwrot: "puszczać partnerów" :?: Już Aga to zauważyła jakiś czas temu
AgaC pisze:Więc sam tytuł jest jak dla mnie słaby. Bo co to znaczy "puścić " partnera do sanatorium?
Normalny związek oparty jest na wzajemnym zaufaniu i każdy ma równe prawa, więc jak ktoś kogoś może "puszczać"?
No chyba, że jest się nie tylko partnerem, ale też prawnym opiekunem osoby ubezwłasnowolnionej - wtedy rozumiem.
Samo słowo "partner" też nie jest dobre, bo do niedawna oznaczało „współuczestnika gry, rozmowy, zabawy lub jakiegoś przedsięwzięcia”. Może być teraz "partner życiowy" a dawniej był "konkubent", które to określenie nie jest zbyt miłe i występuje np. w sądach. Jeśli jest to związek partnerski to z założenia oparty jest na większej wolności niż małżeństwo, więc tym bardziej nie można kogoś "puszczać" kto jest wolny i nie ma zobowiązań?
Według mnie tytuł powinien być "o wpływie wyjazdów sanatoryjnych na trwałość związków małżeńskich i partnerskich".
Pozdrawiam Forumowiczów a szczególnie Patryka :serce:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Na forum piszą osoby o róznym wykształceniu i o zróżnicowanym IQ ....
Nie czepiajmy się szczegółów ...

Skoro tytuł jest niezręczny , czemu pan admin go jeszcze nie zmienił :?: inne drobiazgi zmienia szybciutko :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Marek :!: :!: :!:
I uważasz że zmiana na taki tytuł spowoduje ,że wszyscy tutaj z otwartą szczerością będą opowiadali o ewentualnych burzach w swoich związkach .
Może i ktoś by się odważył ,tylko trzeba się zastanowić nad kolejnymi opiniami jakie by za tym poszły .
Czy na prawdę szukanie takich sensacji jest tym co ludzi pociąga :?:
Czy przykład Patryka nie otworzył jeszcze wszystkim oczu :?:
Mnie osobiście już nie zależy ,jakiś czas temu na tyle zaufałem na tym forum i w innym temacie opowiedziałem część mego życia .I wiesz jakie były reakcje :?: może nawet nie warto o tym wspominać ale możesz się domyślać .
Ludzie mają potrzebę wyrzucenia z siebie swego żalu ,w swej determinacji robią to często w nie takich miejscach jak powinni i tylko niektórzy wyciągną wtedy pomocną dłoń ,reszta będzie się napawać właśnie taką sensacją .I nie dotyczy to tylko tego forum ,to już jest plaga i całkowity brak szacunku dla drugiego człowieka :(
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Janusz ... Patryk działał spontanicznie , pod wpływem emocji chciał swój żal wykrzyczeć tam , gdzie są osoby znające życie sanatoryjne ..... wyszło jak wyszło ...
forumowicz

Gieniu to prawda że Patryk swoją wypowiedz oparł na pobycie w sanatorium ,bo akurat w tym miejscu to jego dotknęło .Ja cały czas się z nim nie zgadzam ,chociaż mam nadzieję że jeśli dokładnie czytał cały temat to wie ,że nie to jest powodem jego problemu .
Na forum jest bardzo dużo tematów ,które zakładają "łowcy " sensacji ,żałosnych ,niesmacznych czy wręcz odrażających ,pytanie po co :?:
Potem się wycofują i siedząc przed ekranem obserwują nasze reakcje śmiejąc się na całego .
Jednak jakikolwiek byłby stosunek do -w tym wypadku Patryka ,nikt nie ma takiego prawa ,aby w poniżających słowach określać Jego żonę.
Zostałem nazwany "obrońcą uciśnionych " ,daleko mi do tak według mnie zaszczytnego tytułu ,ale moje zasady postępowania krzyczą -NIE ,na brak szacunku dla drugiego człowieka :(
forumowicz

GIENIA pisze:Na forum piszą osoby o róznym wykształceniu i o zróżnicowanym IQ ....

Skoro tytuł jest niezręczny , czemu pan admin go jeszcze nie zmienił :?: inne drobiazgi zmienia szybciutko :roll:
tytuł właśnie nadał admin przy rozdzielaniu poprzedniego wątku :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Casandra pisze:
GIENIA pisze:Na forum piszą osoby o róznym wykształceniu i o zróżnicowanym IQ ....

tytuł właśnie nadał admin przy rozdzielaniu poprzedniego wątku :lol:
A krytykę zbiera Patryk ..
Ostatnio zmieniony 11 sty 2017 20:23 przez GIENIA, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowicz

I właśnie ten uśmieszek na końcu postu "Pani Casandry " bardzo obrazowo pokazuje jak można postrzegać innych .
forumowicz

cieszę się że potrafię się śmiać. I cenię ludzi, którzy maja poczucie humoru. Też tych, którzy potrafi podejść do siebie z dystansem.

Twoja destrukcja i pesymizm jest zabójczy. Obniża nastrój - pewnie wszystkim, którzy są na ciebie skazani.
I to Twoje ciągle biadolenie i użalanie się na publicznym forum nad swoim losem też.
forumowicz

Humorem śmiesz nazywać obrzucanie ludzi błotem :!: :!: :!:

Za kogo Ty się uważasz ze swoimi mądrościami .
Jaśnie oświecona damo jesteś po prostu żałosna
Zablokowany