Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Post autor: natiic »

Jadę z zus. Jakich opcji? :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Można nie brać zwolnienia jechać w ramach urlopu np
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Natiic zwolnienie otrzymujesz na koniec turnusu, musisz podac tylko NIP zakładu, na koniec też otrzymujesz zwrot pieniędzy za podróż- dobrze mieć bilet. OK 2 dni przed końcem wypłacają pieniądze za podróż w dwie strony. Jeżeli chodzi o dietę to jak się jest na stołówce 1x to Pani pyta czy jakaś dieta wtedy odpowiednio sadza do stolika z dietą - chyba jest cukrzycowa i lekkostrawna ale nie wiem czy jeszcze jakaś.
Awatar użytkownika
dorotka11
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2016 21:14
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: dorotka11 »

Co do diety w sanatorium to wszędzie gdzie byłam to przy przyjęciu w recepcji pytali jakie wyżywienie się wybiera.Od razu dawali karteczke z numerem stolika. Widzę że w Cieplicach jest inaczej.Co do zwrotu za przejazd to jeżdżę swoim samochodem, więc biletu nie mam ale wtedy pytają ile km.jest z domu do sanatorium i wypłacają według km. :kwiat:
Karolina k
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2017 13:02
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Karolina k »

Witam wszystkich :) jak pakowanie walizek bo u mnie kiepsko idzie miejsca zbrakło :oops: rece mi opadły a jeszcze tyle rzeczy do zabrania :roll:
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Post autor: kama »

Karolina k! Nie przejmuj się, ja mam tylko szczegółowy spis i wiem gdzie co się znajduje. Jutro dopiero przejdę od ogółu do szczegółu. Dobrze, że mnie odwiezie rodzinka, nie jestem zobligowana czasem.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17

Post autor: MarkStan »

Karolina k pisze:Witam wszystkich :) jak pakowanie walizek bo u mnie kiepsko idzie miejsca zbrakło :oops: rece mi opadły a jeszcze tyle rzeczy do zabrania :roll:
Karola! Moim zdaniem masz 2 wyjścia.
1-wypakować część i ponownie zapakować po weryfikacji co tak naprawdę potrzebne.Bardzo trudne do realizacji rozwiązanie :D
2-Zabrać 2-gą torbę lub bardzo duży plecak i problem zniknie.Przy czym prawdopodobnie dopłacisz w autobusie za dodatkowy bagaż (niewielka kwota i nie zawsze stosowane rozwiązanie przez przewoźnika).
I tak nie zatargasz nawet 1 torby na miejsce bez busa czy TAXI.A skoro tak, to co za różnica 1 bagaż czy dwa?
Chyba wszyscy mamy ten problem, za wyjątkiem bardzo zdyscyplinowanych i ubierających się wyłącznie uniwersalnie.
Życzę owocnego pakowania.A co sobie żałować :?: :lol: , skoro i tak bagaż zawiezie wozidło :D :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zawsze można wysłać paczkę do siebie .. :) Ale fajnie macie ja niestety po świętach :?
Karolina k
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

MarkStans przekonałes mnie będzie dodatkowa torba grana :D niechciałam się wygłupiac z dodatkowymi bagazami ale co tam, co się będę stresować lub z czegoś rezygnować :) suma sumarum to ciężko się spakować do jednej walizki na 3 tyg, pierwsze moje tak długie wczasy mam nadzieję że niczego nie zapomnę ważnego !!!! To do zobaczenia na miejscu ja już jutro startuje :D :D
Karolina k
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Kama ja niestety autobusik! Trzeba mi było jechać swoim autem nie miała bym takich problemów, ja już dziś się pakowałam jutro wieczorem już jade. Jutro jeszcze coś napewno do południa doupycham go bagaży cos tam pewnie jeszcze die przypomni :lol:
ODPOWIEDZ