Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

ZUS wniosek

Post autor: p-siak »

Dzięki Betino.A po jakim czasie proponujesz złożyć ponownie?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: sztani »

Pytanie nie bylo do mnie ale . proponuję złożyć po miesiącu nowy wniosek o rehabilitację leczniczą w ramach prewencji. Nie trafisz na pewno na tego samego orzecznika a z doświadczenia wiem ,że co orzecznik to inne spojrzenie . nigdzie nie jest napisane ,że jak raz odmówią to nie można składać ponownie . Uda się . Powodzenia . wielu forumowiczów skorzystało z ponownego złożenia wniosku . U innego orzecznika byl pozytywnie załatwiony wniosek . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: ZUS wniosek

Post autor: Betina71 »

grzegorzgg67 pisze:Dzięki Betino.A po jakim czasie proponujesz złożyć ponownie?
Po jakimś miesiącu myślę:) i powodzenia Ci życzę. ;) :kwiat: :serce:
gosiulek2002
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2010 12:52
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: gosiulek2002 »

sztani pisze:Pytanie nie bylo do mnie ale . proponuję złożyć po miesiącu nowy wniosek o rehabilitację leczniczą w ramach prewencji. Nie trafisz na pewno na tego samego orzecznika a z doświadczenia wiem ,że co orzecznik to inne spojrzenie . nigdzie nie jest napisane ,że jak raz odmówią to nie można składać ponownie . Uda się . Powodzenia . wielu forumowiczów skorzystało z ponownego złożenia wniosku . U innego orzecznika byl pozytywnie załatwiony wniosek . Pozdrawiam
Ja w zeszłym roku dostałam odmowę i w tym roku złożyłam znowu wniosek.Jak na komisji w tym roku zobaczylam tego samego lekarza co w zeszłym roku mi odmówił to myslałam,że tam padnę.Od zeszłego roku nic sie nie zmieniło z moim stanem zdrowia ale decyzja była pozytywna
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Pytanie do znawców....Córka moja dostała dziś odmowę na dotację z PRFON-u na turnus rehabilitacyjny..zastanawiamy się czy jest więc sens składać do ZUS papiery-dodam,że córka nie przebywa na zwolnieniu lekarskim lecz pracuje-aby starać się o sanatorium w ramach prewencji???
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Jak najbardziej powinna składać .Oczywiście jeżeli pracuje albo jest na rencie okresowej.Powinna również posiadać jakieś wyniki badań.Ja nie korzystam ze zwolnień lekarskich i dostaje skierowania na turnusy w ramach prewencji.:Prewencja ZUS ma na celu zapobiegać niezdolności do pracy.Moim zdanie powinna się ubiegać o taką formę rehabilitacji.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

wiesniaczkaela pisze:Jak najbardziej powinna składać .Oczywiście jeżeli pracuje albo jest na rencie okresowej.Powinna również posiadać jakieś wyniki badań.Ja nie korzystam ze zwolnień lekarskich i dostaje skierowania na turnusy w ramach prewencji.:Prewencja ZUS ma na celu zapobiegać niezdolności do pracy.Moim zdanie powinna się ubiegać o taką formę rehabilitacji.
Bardzo dziękuję za odpowiedź ....od jutra zaczynamy działać :) i poczekamy na efekty :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Jakieś chochliki z mego lapka wyskakują . W miejscu literki P :P się pojawił taki emotikonek. :roll: Do dzieła Dziewczyny.Prosimy o relacje ze sprawy.Powodzenia.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Nie macie wrażenia, że ZUS coraz bardziej ogranicza wyjazdy. Naszych forumowiczów też to dotyka, a ilu osób w ogóle? Wszak na tym forum pisze tylko niewielka część kuracjuszy. No cóż . Trzeba oszczędzać na inne rzeczy. :))
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No i stało się.....wniosek złożony teraz córka czekamy na wiadomość czy i kiedy ma się stawić na komisji ....Pytanie do osób z okolic Tarnowskich Gór...gdzie ewentualnie odbędzie się owa komisja,jeśli zostanie przydzielone sanatorium to na jakie miejscowość córka może liczyć,na jak długo wysyłają i pytanie ode mnie czy mogę się prywatnie do córki do kooptować :?: :?: :?:
ODPOWIEDZ