Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Pytanie nie bylo do mnie ale . proponuję złożyć po miesiącu nowy wniosek o rehabilitację leczniczą w ramach prewencji. Nie trafisz na pewno na tego samego orzecznika a z doświadczenia wiem ,że co orzecznik to inne spojrzenie . nigdzie nie jest napisane ,że jak raz odmówią to nie można składać ponownie . Uda się . Powodzenia . wielu forumowiczów skorzystało z ponownego złożenia wniosku . U innego orzecznika byl pozytywnie załatwiony wniosek . Pozdrawiam
sztani pisze:Pytanie nie bylo do mnie ale . proponuję złożyć po miesiącu nowy wniosek o rehabilitację leczniczą w ramach prewencji. Nie trafisz na pewno na tego samego orzecznika a z doświadczenia wiem ,że co orzecznik to inne spojrzenie . nigdzie nie jest napisane ,że jak raz odmówią to nie można składać ponownie . Uda się . Powodzenia . wielu forumowiczów skorzystało z ponownego złożenia wniosku . U innego orzecznika byl pozytywnie załatwiony wniosek . Pozdrawiam
Ja w zeszłym roku dostałam odmowę i w tym roku złożyłam znowu wniosek.Jak na komisji w tym roku zobaczylam tego samego lekarza co w zeszłym roku mi odmówił to myslałam,że tam padnę.Od zeszłego roku nic sie nie zmieniło z moim stanem zdrowia ale decyzja była pozytywna
Pytanie do znawców....Córka moja dostała dziś odmowę na dotację z PRFON-u na turnus rehabilitacyjny..zastanawiamy się czy jest więc sens składać do ZUS papiery-dodam,że córka nie przebywa na zwolnieniu lekarskim lecz pracuje-aby starać się o sanatorium w ramach prewencji???
Jak najbardziej powinna składać .Oczywiście jeżeli pracuje albo jest na rencie okresowej.Powinna również posiadać jakieś wyniki badań.Ja nie korzystam ze zwolnień lekarskich i dostaje skierowania na turnusy w ramach prewencji.rewencja ZUS ma na celu zapobiegać niezdolności do pracy.Moim zdanie powinna się ubiegać o taką formę rehabilitacji.
wiesniaczkaela pisze:Jak najbardziej powinna składać .Oczywiście jeżeli pracuje albo jest na rencie okresowej.Powinna również posiadać jakieś wyniki badań.Ja nie korzystam ze zwolnień lekarskich i dostaje skierowania na turnusy w ramach prewencji.rewencja ZUS ma na celu zapobiegać niezdolności do pracy.Moim zdanie powinna się ubiegać o taką formę rehabilitacji.
Bardzo dziękuję za odpowiedź ....od jutra zaczynamy działać i poczekamy na efekty
Jakieś chochliki z mego lapka wyskakują . W miejscu literki P się pojawił taki emotikonek. Do dzieła Dziewczyny.Prosimy o relacje ze sprawy.Powodzenia.
Nie macie wrażenia, że ZUS coraz bardziej ogranicza wyjazdy. Naszych forumowiczów też to dotyka, a ilu osób w ogóle? Wszak na tym forum pisze tylko niewielka część kuracjuszy. No cóż . Trzeba oszczędzać na inne rzeczy. )
No i stało się.....wniosek złożony teraz córka czekamy na wiadomość czy i kiedy ma się stawić na komisji ....Pytanie do osób z okolic Tarnowskich Gór...gdzie ewentualnie odbędzie się owa komisja,jeśli zostanie przydzielone sanatorium to na jakie miejscowość córka może liczyć,na jak długo wysyłają i pytanie ode mnie czy mogę się prywatnie do córki do kooptować