Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: edwardo »

W tym samym czasie , w tym samym ośrodku , dwie identyczne sytuacje ? ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

edwardo, Ty czytaj ze zrozumienie, bo ja napisałem, że w tym czasie może mieli inną interwencję, a Świnoujście to nie małe miasteczko, że można dotrzeć szybko do wzywającego na interwencję.
Tam takich ośrodków jak Energetyk i dużo większych jest mnóstwo.
Nie wiem, skąd twoje skojarzenia, że w tym samym obiekcie i w tym samym czasie. :roll:
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: edwardo »

Przyznaję , nie tak odczytałem Twój wpis - mea culpa ;)
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

zbigniew165 pisze: 25 sty 2023 10:49 Marzenko prawie wszystkie założenia zrealizowane, bo jest jedynka, samochód parkuję na mieście bez opłat, tylko został lekarz i zabiegi, ale już nawiązałem kontakt z panią, która u nas wykonuje zabiegi masażu i jak tylko lekarz zleci mam już znajomości. :)
Wśród kuracjuszy już mam dużo znajomych, tak że nie jest źle. :lol:
Na stołówce stolik numer 8, czyli pierwszy przy oknie z małżeństwem, które przyjechało też wczoraj.
Tomek widzę, że śledzisz mój pobyt i tak trzymaj, a dodam jeszcze, że załoga sanatorium traktuje mnie prawie jak swojego, czyli, jak bym był pracownikiem lub mieszkańcem Świnoujścia. Pani pielęgniarka przed chwilą zadzwoniła, że lekarz będzie ok. 12.00 i da mi znać.
Nie chwaląc się, ale jak się jest kontaktowym, to wystarczy do nawiązania dobrych znajomości kilka godzin. :)
Uaktualnienie: w Bursztynie w 2025 roku zaszły zmiany: nie możliwości przyjechać dzień wcześniej, a o jedynce mogę zapomnieć (jest 5 i czterdzieści zaświadczeń)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Archibald czyli jest tak samo jak w Kołobrzegu, bo już teraz nawet żadne zaświadczenia nie pomagają.
Znajoma w Busku miała mocne zaświadczenie od lekarza i też poszła do dwójki, gdzie dostała za współ wspaczkę czarownicę 80+. Dosłownie czarownicę, bo moja znajoma się jej bała i zaraz drugiego dnia zagroziła w recepcji, że zrezygnuje z pobytu z winy sanatorium. Przeniesiono ją do innej dwójki i tu już było lepiej, chociaż z TV Trwam wieczorami i z rana od 5.00.
Z powodu takiego traktowania jadących "solo" ja już rezygnuje z następnych wyjazdów do sanatorium na rzecz krótszych pobytów komercyjnych na swoich warunkach.
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeszcze długo pewnie przyjdzie nam czekać na reformę w sanatoriach NFZ, możne za pięć lat jak dożyję do emerytury :lol: Faktycznie teraz pozostaje jedynie komercja.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 33 razy

Post autor: Arker »

zbigniew165 pisze: 03 kwie 2025 21:13 Archibald czyli jest tak samo jak w Kołobrzegu, bo już teraz nawet żadne zaświadczenia nie pomagają.
Znajoma w Busku miała mocne zaświadczenie od lekarza i też poszła do dwójki, gdzie dostała za współ wspaczkę czarownicę 80+. Dosłownie czarownicę, bo moja znajoma się jej bała i zaraz drugiego dnia zagroziła w recepcji, że zrezygnuje z pobytu z winy sanatorium. Przeniesiono ją do innej dwójki i tu już było lepiej, chociaż z TV Trwam wieczorami i z rana od 5.00.
Z powodu takiego traktowania jadących "solo" ja już rezygnuje z następnych wyjazdów do sanatorium na rzecz krótszych pobytów komercyjnych na swoich warunkach.
Juz bym wolal Trwam niz barwy szczescia ,dlaczego ja i tym podobne programy ktore ogladal moj wspolokator w Polanczyku
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Kleinehexe »

W obu sytuacjach nie ma dobrego wyboru repertuaru. :roll: Ratunkiem jest przebywanie jak najwięcej poza pokojem oraz klapki na oczy i słuchawki w uszy. :lol:
W ogóle nie dziwię się decyzjom zaniechania wyjazdów z NFZ właśnie z powodu warunków zakwaterowania. :roll:
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jedynie małżeństwa mogą czuć się komfortowo, bo w 99,99% kwaterowane są w dwójkach. Ale tu nie miejsce na ten wątek.
Najważniejsze, że spędzę w czerwcu czas nad morzem, i będę mógł się zachwycać urokami Świnoujścia. A to w tym wszystkim jest kwintesencją.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Kleinehexe »

Termin rzeczywiście masz wymarzony, bo to jeszcze nie jest wysoki sezon, czyli mniej ludzi, a już lato i można korzystać maksymalnie z nadmorskich dobrodziejstw, czego Ci życzę. :)
ODPOWIEDZ