Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Re: Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Post autor: mercedes »

wiesniaczkaela pisze: 30 wrz 2017 23:26 Jedynka i tylko jedynka.Nie jestem odizolowana od towarzystwa, bo lubie ludzi wokół.Pokój to miejsce odpoczynku .Jestem teraz na turnusie i na brak towarzystwa nie narzekam.Powiem szczerze ,za 3 dni powrót a ja nie miałam czasu się jeszcze rozpakować do końca.Teraz zmordowana po całym dniu robię sobie co mi się podoba .Nikomu nie przeszkadza zapalone światło i otwarte okno.Można mieszkać w jedynce i mieć świetnych znajomych a nawet w czwórkę można być samotnym
i tu sie zgadzam jak rowniez i z tym ze nie miejsce pobytu a ludzie tworza atmosfere
Awatar użytkownika
Agazafir
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2017 13:06
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Agazafir »

Oj namieszaliście mi w głowie, nie wiem teraz co wybrać, jadę pierwszy raz myślałam o dwójce, bo typem samotnika tez nie jestem, lubię towarzystwo. Czy można wcześniej zadzwonić i zarezerwować sobie pokój? Jak tu czytam to trzeba z rana być, żeby był jeszcze jakiś wybór przyjadę koło 17, to już pewnie będzie trzeba brać to co zostanie.
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Agazafir pisze: 06 paź 2017 11:46 Oj namieszaliście mi w głowie, nie wiem teraz co wybrać, jadę pierwszy raz myślałam o dwójce, bo typem samotnika tez nie jestem, lubię towarzystwo. Czy można wcześniej zadzwonić i zarezerwować sobie pokój? Jak tu czytam to trzeba z rana być, żeby był jeszcze jakiś wybór przyjadę koło 17, to już pewnie będzie trzeba brać to co zostanie.
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszko skoro jedziesz pierwszy raz to wez sobie dwojke..lub wiekszy.jak zle trafisz to przynajmniej bedziesz to miala sprawdzone na wlasnej skorze I nastepnym razem wezmiesz jedynke. Bylam cztery razy zawsze mialam dwojke I jedynki nie chcialabym miec. Ile ludzi tyle opinii...pozdrawiam Cie serdecznie... :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

A do jakiego sanatorium jedziesz i czy z ZUS , czy NFZ :?:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Agnieszko! Nie ma znaczenia czy jedziesz pierwszy raz czy kolejny.Decyzję musisz podjąć zanim jedynki są jeszcze wolne (o ile takie są i można rezerwować)Jest decyzja to dzwoń .To jedyny sposób by miec pewność że jedynkę dostaniesz.Ja dwa razy byłam nawet dzień wcześniej żeby dostać jedynkę.Tam była taka możliwość ,żeby zapłacić na dodatkowy nocleg.
Jeśli jedziesz z ZUS to ponoć jedynek już nie przydzielają.Dwa lata temu jeszcze można było dostać jedynkę z ZUS.
Masz też inną opcję.Rezerwuj jedynkę ,a po przyjeździe zawsze mozesz zrezygnować i wziąść dwójkę.Na Twoją jedynkę będzie więcej chętnych niż jest tych jedynek.
To że się mieszka w jedynce nie świadczy o tym że będziesz sama wszędzie chodziła.Na stołowce przy stoliku poznasz ludzi,na zabiegach to samo.Na pewno znajdziesz towarzystwo.A wracasz zawsze do swego "królestwa",gdzie masz ciszę ,spokój i wszystko będzie leżało tam gdzie zostawisz.
To jest moje zdanie,zrobisz jak uważasz. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Stokrotko z ZUS nadal są jedynki a nawet muszą być , tylko jest ich mało. Mogę się mylić ale na 100 osób muszą zapewnić 6 pokoi do samodzielnego zamieszkania , mogą to być dwójki , trójki co tam maja ale muszą być .Mogę się mylić co do ilości .Taki jest wymóg ale aby mieć takie lokum trzeba mieć zaświadczenie o potrzebie samodzielnego zamieszkania wystawione przez lekarza specjalistę , danej przypadłości.Należy o takiej potrzebie z wyprzedzeniem powiadomić ośrodek.Dzwoniąc do san. z ZUS oczywiście usłyszymy że jedynek nie mają i nawet nie informują jak postąpić jeżeli jest taka potrzeba ze względów zdrowotnych.Zawsze gdzie jade mam jedynkę i nigdy nie narzekam na brak towarzystwa .
Awatar użytkownika
Agazafir
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2017 13:06
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Agazafir »

Witam,

Jadę z NFZ. Czyli można wcześniej dzwonić do sanatorium i sobie ewentualnie coś zarezerwować? Dzień wcześniej nie pojadę, bo nie mam jak, będę tam dopiero koło 15 w dzień przyjęć. Co będzie to będzie raczej jestem ugodowa, a trzy tygodnie szybko zleci.
pozdrawiam
Aga
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 21 razy

Post autor: zawiela »

Masz rację,co ma być ,to będzie,jedziesz pierwszy raz,zobaczysz co i jak.Bedzie dobre.Trzymam kciuki,abyś dostała fajnych współspaczy i nie tylko.Gdzie jedziesz?
Awatar użytkownika
Riki52
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2017 09:25
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Riki52 »

Witam byłem 5 razy w sanatorium z czego 4 razy bylem w dwójce i raz w trójce i zdecydowanie być na pokoju 2 osobowym bym wolał natomiast pokój jednoosobowy to raczej dla odludkow którym albo wszystko przeszkadza lub maja większe wymagania jeśli chodzi o intymność czy mam rację do końca nie wiadomo ale część prawdy w tym chyba jest .
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

Riki52 pisze:(...)natomiast pokój jednoosobowy to raczej dla odludkow którym albo wszystko przeszkadza
lub maja większe wymagania jeśli chodzi o intymność czy mam rację do końca nie wiadomo ale część prawdy w tym chyba jest .
Riki chyba wsadziłeś kij w mrowisko. Zaraz Ci się pewnie nazbiera od tych "odludków",
które oczywiście ... absolutnie ... ależ nie ... ależ skąd ... nigdy w życiu. Zaraz sobie
poczytasz o "moim" schronieniu, azylu, twierdzy, różnych upodobaniach, jak półgodzinne
kąpiele, spacery w negliżu, spanie w stroju Ewy, czytanie po nocach i takie tam jeszcze inne.
Nic osobiście nie mam do osób, które tak walczą jak lwy o pobyt sanatoryjny w jedynkach.
Dziwi mnie tylko jak same, siebie podkręcają w przeświadczeniu, że muszę mieć jedynkę bo ...
a po tym niechby nawet potop. Jak ktoś chce mieć jedynkę to się o nią stara, ale po co robić
wokół tego tyle szumu, zamieszania i starania, aby pisaniem udowodnić wszystkim dookoła
jaką to ja jestem towarzyską osobą, ile to ja mam znajomych, ale pobyt to tylko w jedynce.
Pomijam w tym co napisałem osoby starające się o jedynkę ze względów czysto medycznych,
jednakże pod warunkiem, że te względy są poparte odpowiednią dokumentacją, a nie jakimś
tam świstkiem, o szumnej nazwie zaświadczenie lekarskie, wystawionym przez lekarza POZ.
Zablokowany