Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Świnoujście luty 2020

Post autor: zbigniew165 »

Dlatego trzeba się umawiać z osobami, które nie wstydzą się tego, że piszą na forum. Pewnie należał do tych co zabiera głos przed wyjazdem i następnie wizytuje forum z dwa lata jak będzie wyjeżdżał.
Ziutek 29 jest w Perle Bałtyku w Świnoujściu. Byłem u niego, zwiedziłem obiekt, ale napiszę o nim później. Tak, że nie tylko Kołobrzeg ma taki obiekt o tej samej nazwie.
Zaliczyłem dzisiaj dwa wyjścia na spacer, a to przez ziutka 29. Teraz jednak na razie nie dam się namówić, bo muszę trochę odpocząć.
Od niedzieli nie wychodziłem z obiektu, poza jednym małym wyjątkiem. :shock:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

zbigniew165 pisze: 12 lut 2020 21:58 Gienia ja po powrocie wejdę na stronę Barbarki i w opiniach napiszę, że powinni informować przy składaniu rezerwacji, że będzie 20 dostawek dla dzieci w pokojach i o małych dzieciach w wózkach spacerowych, a także psach jeżdżących windą osobową. Muszę przyznać, że w tym temacie lepiej było w Chalkozynie.
Drogi Zbyszku

Nie rozumię Twojego oburzenia dotyczącego Dzieci .
Pozwoliłem sobie wejść na stronę i NIE MA TAM INFORMACJI ,że obiekt zamkniety jest na Milusińskich
Jest nawet Pewna zachęta ,że dzieciaki do 4 roku mogą przebywać Bezpłatnie.
Większe natomiast w łóżeczkach polowych czy dostawkach za opłatnością .

Opisywany obiekt w ,którym przebywasz jest obiektem Hotelowym Należącym do KGHM ,nie Sanatoryjnym czy też Szpitalem Sanatoryjnym .
Nie możesz się oburzać Podobnie jak na BRAK opieki medycznej.
Ona jest ,ale doraźnie .

W jednym z obiektów byli znajomi -Pan zachorował i mimo że w obiekcie był Personel medyczny -Pani Pielęgniarka za każdą iniekcję płacił .
Ale Najpierw opłata w kasie później zastrzyk.
Podobnie było gdy byłem na Litwie w Drusennikach.
Sprawdź sobie co obejmuje Twój wykupiony Pakiet .

Zapewniam Cię -Dziś za wszystko musimy płacić a co do Dzieci ..

Tak wychowaliśmy ich rodziców ,że Potencjalne Nasze Wnuki nie zawsze muszą wiedzieć jak się zachować .

Miałem przez kilka dni w kołobrzeskiej Perle podobną gehennę na tzw Szwedzkim stole podczas posiłków czy podczas pobytu w Sanatorium.
Musiałem wytrzymać
Dlatego obecnie unikam wyjazdów podczas wakacji czy ferii
Bo Rodzice tych dzieci DOSTAJA MAŁPIEGO SZAŁU Są na wakacjach i WSZYSTKO wolno.

Wypoczywaj a kolejne wyjazdy PLANUJ nie podczas wakacji
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

A ja wrocilam ze spacerku z przefajną osobą 😄 dzis rozpoczyna turnuss w Sasance , kumpela z ktora na naszym wspolnym pobycie w Niwie tworzylysmy super paczke :twisted:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Też będę unikał wyjazdów w ferie, czyli zostaje początek stycznia i jest wtedy spokój. Jeszcze sprawdzę w tej Perle Bałtyku, gdzie jest ziutek 29, ale tam chyba rodzin z tak małymi dziećmi nie ma. Wewnątrz ładny obiekt i posiada basen. :)
U mnie daje się słyszeć nawet płacz kilku miesięcznych niemowląt. :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dopadly mnie takie male przemyslenia :roll: ;) na tyle. moich pobytow sanatoryjnych, po raz pierwszy nie mam stalej paczki przez caly turnus :roll: ludzie odjezdzaja ii przyjezdzaja ....;; jak w piosence ..;; Ktos odjezdza i zostaje ktos :) wazne ze jest fajnie 8-) :) za chwile kolacja , a po niej 8-) sie okaze :lol: :lol: jutro pozegnanie kolegi , juz nie tylko forumowego :) a za kilka dni konczy sie moj pobyt nad morzem :cry: CZA ;) te dni dobrze wykorzystac :lol: :lol: :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Chciałem tylko dodać, że ziutek 29 zaprosił mnie i Gienię na tańce w Perle Bałtyku, tylko dla gości tego ośrodka i właśnie się Gienia szykuje. Zobaczymy jak się bawią goście tego ośrodka w kameralnej kawiarni, dużej i ładnej przy muzyce chyba elektronicznej, ale do końca nie wiem. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Super lokal , super pan prowadzacy impreze , super towarxystwo... zal bylo odchodzic, no ale coz godzina policyjna :lol: 8-) :D a mielismy dzisiajj nigdzie nie wychodzic :o :x
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Gienia, Ty szczęściaro, tyle atrakcji i nowo poznanych fajnych ludków a do tego jeszcze spotkania z ludkami z innych wyjazdów. Super 😊
Piszesz, że pierwszy raz nie miałaś stałej paczki bo taka rotacja kuracjuszy ale jak czytam to praktycznie nie możesz narzekać 😃
Pozdrawiam i spokojnej nocy 😴😴😃
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia tak narzeka na starą paczkę, a ta paczka dopiero jutro po obiedzie się rozleci i zostanie jej tylko tydzień z nową. Dzisiaj z Gienią i ziutkiem 29 zaliczyliśmy tańce tylko praktycznie dla nas, bo na parkiecie byłem ja z Gienią, ziutek 29 ze swoją partnerką i jeszcze dołączyła do nas para niemiecka. Rozkręciliśmy towarzystwo i pod koniec już było więcej ludzi. Mieliśmy dobry kontakt z prowadzącym, który stwierdził, że jesteśmy chyba jednym zespołem i kazał nam wybierać sobie utwory do tańca.
Ponieważ jest tam przewaga Niemców od razu powiedział, że będą utwory niemieckie i polskie po równo.
Pokazaliśmy Niemcom jak bawią się Polacy i byli oni zaskoczeni, że tańczymy przy ich utworach i tak się bawimy.
Prowadzący to profesjonalista, sam śpiewał wszystko z podkładem elektronicznym i zabawa była najlepsza jaką z Gienią zaliczyliśmy w Świnoujściu.
Bez ziutka 29 byśmy tam nie weszli, bo impreza jest zamknięta i tylko dla gości hotelu. Oczywiście mnie i Gienię pożegnała cała sala z prowadzącym włącznie. Musiałem odprowadzić Gienię do raju ze względu na godzinę policyjną, która dotyczyła tylko jej.
O tym,że idziemy zdecydowaliśmy na godzinę przed rozpoczęciem. Gienia dostała 45 min czasu i się wyrobiła zaskakując mnie takim tempem, ale naraziła się swoim koleżankom, bo już miały babski wieczór w raju.
To na razie tyle . Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewaszko :kwiat: ja na nic nie narzekam , zal tylko gdy odjezdzaja ludzie do ktorych sie czlek przywiazal ;) Zbyszku , kolezanki zrozumialy ;) piszesz ze byla przewaga osob z Niemiec , byla spora przewaga , nas czworo , a Oni reszta sali :D. my potrafilismy sie bawic przy kazdej muzyce , Oni niekoniecznie , byly chwile ze bylo nas czworo na parkiecie : :lol: o moje ulubione Sokoly pan mi zaspiewal i zagral :serce: wprawdzie mozna pozniej wracac , pielegnarka otworzy , ale zapisuje kto i o ktorej wraca :roll: i po czorta mi to , wrocilam jak pzykladna kuracjuszka ;) :o
ODPOWIEDZ