Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: zbigniew165 »

Bardzyk faktycznie mew i gołębi było bardzo dużo na plaży, a jak czekałem na przeprawie promowej, to widziałem dużo kluczy dzikich gęsi, które już chyba do nas przyleciały.
Widzę, że niektórzy mylą Świnoujście z Kołobrzegiem, bo w Świnoujściu jeszcze mola nie wybudowali i chodzi się tylko po piasku i trzech promenadach równoległych do siebie.
Resztę informacji ze Świnoujścia napisałem w temacie "Spotkania w Świnoujściu."
Dodam tylko, że jak byłem w 2020 r. k. Rowów to mewy nie widziałem przez cztery miesiące, a na plażę chodziłem często.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Zbyszek ,to o której godzinie wyjechaleś? bo jesteś na miejscu w ekspresowym tempie! Bardzyk się napiekła ,a spróbuje dopiero jutro :)Miłego wieczoru :kwiat:
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Zbyszku, czy po molu czy po piasku spacer nad morzem historią jest nową, bo porą zimową, a Szczecin to nie Rabka ani Lądek gdzie po pagórkach wędrówki piesze z rana się rozpoczyna, by przy Zdroju się zatrzymać, pooddychać i szklankę wody wypić :lol:
Idę na spacer wieczorową porą, by umysł ochłodzić i spokojnie pomedytować, bo przykład muszę brać z moich Mistrzów i wiernie ich naśladować:) 8-) :lol: :lol:
Miłego wieczoru Szalonej Paczce życzę 🐦
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewa wyjechałem o godz. 5.00, ale przed Wrocławiem tak mnie sen morzył, że musiałem na" Mopie" się zatrzymać i 30 min przymknąć oczy. Później już jechałem non stop z króciutkim trzema postojami.
Sama przeprawa trwała ok.30 min, bo była duża kolejka.
Przez całą drogę szybkość moja była od 100 d0 120/h bez tankowania, żeby nie tracić czasu i to wszystko. :)
Byłem teraz po kolacji na promenadzie i pogoda super, bez wiatru, ciepło, ale dużo rozwydrzonej młodzieży się szwenda oczywiście w grupach bez maseczek. :shock: , ale to się zmieni, bo minister chce wprowadzić meldunek w hotelach powyżej 18 roku życia.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Może jeszcze coś o sanatoriach w Świnoujściu napiszę.
Wokół mojego obiektu jest kilka sanatoriów, ale niestety wszędzie czynne są recepcje, a budynki ciemne bez żadnego oświetlenia.
W sanatorium Energetyk jest zrobiony punkt szczepień na Covid 19. :roll:
Kawiarnia Scaliano, gdzie zawsze były dancingi czasowo zamknięta ze względu na obostrzenia.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dobry wieczór :kwiat:
Gwarno ,miło że dużo Was zagościło :)
Zbyszek relacjonuje z Świnoujścia ,szczęśliwie na miejscu 8-)
Morze ,bryza morska ,wszyscy chcemy nad morze :D
Obostrzenia ,kawiarnie bez tańców ,ważna część wyjazdu :roll:
Super spacerków towarzystwa ,pięknej pogody :kwiat:
Bardzyk , kusi torcikiem :o 8-)
Weekend ,odpoczynek od pracy 8-)
Miłego wieczoru :kwiat:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Witam wieczorem :kwiat:

Nie kuszę, tylko napisałam, że upiekłam, ale czy skosztuję to się jutro okaże :lol:
W domu jest 2 chłopaków nastolatków, tata solenizant i karmiąca mama solenizantka przy wielkim apetycie, która na dodatek ma tak ustawione hormony, że jak karmi to chudnie 2 kg na miesiąc bez względu na dietę, więc korzysta na całego a lubi bardzo słodkie :lol: :lol: :lol:

Tak, że moja zmiana może dostać np. ciasteczka z Żabki, która jest na dole i otwarta jest w niedzielę :twisted:

Ale jak jednak coś zostanie, to się z wami wszystkimi jutro podzielę.

Pozdrawiam cieplutko :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbyszku dziękuje za relację.Sprostałeś -to najwazniejsze ,teraz odpoczywaj relaksuj i spaceruj z dala od rozwydrzonej młodzieży.Musisz dużo powietrza złłapać ,które Ci służy .Serdecznie pozdrawiam ,miłego wieczoru i spokojnej nocy :)
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Basiu ,to tylko pozazdrościć dobrej przemiany materii .A swoją drogą musisz mieć kunszt kulinarny skoro tak pałaszują Twoje wypieki .Pozdrowionka :kwiat:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Ewuniu :serce: :kwiat: :serce:

Czy kunszt, nie wiem, ale lubię piec, zwłaszcza jak jest dla kogo i wiesz, że smakuje. :lol:
Zresztą chłopakom smakuje wszystko co "domowe" i wierz mi, że wciągają jak odkurzacze wszelkie pierogi, naleśniki itp.
Ale sami też się garną, starszy do rondli (ma to po tacie), a młodszy do wypieków właśnie, no może mniej ambitnych niż tort, ale szarlotkę na półkruchym już umie zrobić (12 prawie lat już ma). Mama mogła by w zasadzie leżeć i pachnieć, no ale jakoś i tak nie ma czasu :mrgreen:

Dzięki za pozdrowionka i na wzajem :serce:
ODPOWIEDZ