Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: Felice »

Medi niech on mi da nadzieję na normalność tekstem „zakupiliśmy milion testów”, jesteście bezpieczni. Przecież wiadomo że niska liczba zachorowań nie wynika z tego że tak o mnie dbają tylko z tego że tak mało testów jest wykonanych. Mnie wybory na dziś najmniej interesują, jedyne czego oczekuję to bym czuła się choć odrobinę bezpieczna.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: darek »

Droga Medi

Zgadzam się z opinią Felice.

W tym tygodniu zaniemógł mój Kardiowerter -tylko dzięki prywatnym kontaktom dostałem się do Lekarzy ,którzy w popłochu przygotowali do zabiegu Ratującego zycie .
Tak na marginesie gdy usunięto i sprawdzono na zewnątrz pojemnośc baterii wynosiła około 10%.

Ale do brzegu w Klinice byłem tylko 28 godzin na oddziale 24 bo nie wymagało tego więcej.

Powiem wam choć zapewne Wszyscy o tym wiedza że zapasów w sprzęt jednorazowy NIE MA .
Pani zaopatrzeniowiec oddziału stwierdziła jedynie że maseczek na Zabiegi czy sprzętu ochronnego ma max na 3-4 dni.

Od ponad tygodnia oddział nie ma Dostaw sprzętowych sprzetu jednorazowego.

Fakt w pokojach 3 osobowych leżą tylko 2 osoby
Tylko Jest jeden pojemnik z Płynem odkażającym .
Nawet podczas wizyty Ordynatorskiej !!!
Tylko jeden Doktor Bada ze względów na Braki.

Było podejrzenie że jednen z Lekarzy z innego oddziału miał potencjalny kontakt -ale NIKT w Klinice nie mógł wykonac testu
BO go NIE MA

Testy są TYLKO na oddziałach zakaźnych i tylko Tam Lekarz dyżurny ordynuje Kogo Przebadać
Gość

Post autor: Gość »

Mam obecnie w nosie wybory. Normalność? Z jednym kandydatem?? Uspokaja? Czym konkretnie, w słowa, które tak łatwo padają nie wierzę od dawna.
Felice zgadzam się z Tobą. A Ty Darek napisałeś jak wygląda szara rzeczywistość.... strach pomyśleć o nagłej chorobie, konieczności operacji. Szczególnie dla osób bez kontaktów i zaplecza finansowego 😔
kuracjuszka 2011
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sie 2011 13:23
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: kuracjuszka 2011 »

A młodzież urządza sobie śmieszki-żarciki. Dziś moja koleżanka otulona szalikiem mijała grupkę 3 podrostków, którzy przechodząc obok niej zaczęli celowo kaszlać jeden po drugim podśmiewując się. Bo to dla nich takie zabawne ?
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

No i jak widzę nikt mnie nie zrozumiał ...może ja po chińsku piszę ? Przygotowywać wybory ,zapowiadać niezmieniony termin - to daje nadzieję .Wykonanie tego będzie zależne od sytuacji w kraju .Nie wierzę że w momencie gdybyśmy mieli taką sytuację jak we Włoszech PiS zorganizuje wybory .Dajcie spokój.
A co do sytuacji w kraju ,że nie ma tego czy owego .Ludzie nie ma już od chyba 20 lat wszystkiego w tym kraju .Nie ma lekarzy ,nie ma pielęgniarek ,nie ma sprzętu itd....Mdli mnie jak słyszę lub czytam ,podziękujmy służbie zdrowia za walkę o nasze życie .Kto i po co ograniczał przyjęcia na studia medyczne od dekad dosłownie ? Sami lekarze żeby nie popsuć sobie interesów :evil: Ile to już lat pielęgniarki muszą pracować w kilku miejscach pracy by jakoś żyć ? Kto je zmusił do przejścia na samozatrudnienie ?A teraz te samozatrudnione nie kwapią się do pracy przy zawirusowanych bo boją się o własne zdrowie i zdrowie swoich bliskich .Wymiotło lekarzy ,wymiotło pielęgniarki .Pani kierownik przychodni rozmawia z pacjentem przez zamknięte drzwi .Szkoda gadać .
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A tak w ogóle to serdecznie nie znoszę tej całej polityki .Ci z PiSu i ci z PO krzywdy nie będą mieli .To my zwykli szarzy ludzie będziemy zdychać ,dla nich zawsze miejsce w szpitalu się znajdzie ,korytka też zawsze pełne będą mieć . A jak usiądzie rodzina przy świątecznym obiedzie to mało się nie pozagryzają bo ten za PiS a tamten za PO :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: jacky6 »

Ponad miesiąc temu oglądaliśmy w tv setach budowanie przez Chińczyków w niespełna 9 dni szpitala dla 900 pacjentów.
Tydzień temu oglądaliśmy w tv setach protesty pewnego prowincjonalnego miasteczka w PL wobec zmiany statusu szpitala na zakaźny czyli przewidziany dla pacjentów z coroną 19.

U skośnookich była morda w kubeł.
Na wschodniej ścianie był krzyk tv i sieciowy na cały kraj.

Gdzie się podziała Solidarność - taka ta po prostu ludzka ?

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czy słyszysz ten wrzask oburzonych "Jak to morda w kubeł ?" Zaraz by było o łamaniu praworządności w Polsce :twisted: :twisted: :twisted: Polak się nie da :cry: Polak polegnie a się nie złamie :evil: :evil: I nie będzie siedział w domu nawet gdyby mu drzwi od chałupy zaspawali .On już znajdzie sposób żeby polecieć do Biedronki i Lidla
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

Polak potrafi jak tylko się zaprze ... Cho-by w brew sobie ale na złość drugiemu 😜😢
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Najnowsze statystyki:
Obrazek
źródło: Światowa Organizacja Zdrowia WHO
ODPOWIEDZ