Kręgosłup szyjny

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Kręgosłup szyjny

Post autor: Nutka »

Kochane kobitki :serce: Nawiązując do w/w wypowiedzi mam jeszcze pytanko.Mam zajechany ten kręgosłup szyjny i na dodatek od dłuższego czasu zaczął mi dokuczać lędżwiowy.Lekarz dał mi skierowanie na rtg i dziś odebrałam zdjęcie.Wyszło mi poziome ustawienie kości krzyżowej i osteofity.Nawet nie wiem co to za francolstwo.I tu moje pytanie:czy jak będę w sanatorium z tym zdjęciem to mogę się upominać o zabiegi na cały kręgosłup?Czy dadzą mi tylko na ten szyjny,co mam skierowanie.Mam nadzieję,że na cały.Te osteofity to coś poważnego,czy może jakieś zwyrodnienia? Bo boleć,to boli jak diabli.Pozdrawiam :kwiat: Miłego wieczorku :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Danusiu :kwiat: moja krajanko :D
To takie wstrętne naroślą na naszych kosteczkach, które bolą jak cholera :o :o
Ja mam to samo. Jak byłam w sanatorium poprosiłam panią doktor i dała mi zabiegi na calusieńki kręgosłup :D
Nic ci nie będzie :lol: Grzeczne dziewczynki szybko zdrowieją ;) :twisted:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję słoneczko :kwiat: :kwiat: Tak zrobię,poproszę o zabiegi na cały kręgosłup.Wszystko się przeżyje,nawet ten cholerny ból.Ból to mój przyjaciel,od paru lat mi towarzyszy.Przyzwyczaiłam się do niego.Nieraz mnie wkurza,ale daje radę.Jakie :kwiat: :kwiat: :kwiat: miałaś zabiegi?
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Miałam masaż wibracyjny kręgosłupa, interdyn+ intervec (super zabieg) oraz kąpiel solankowo borowinowa.
Bardzo mi to pomogło
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki słoneczko.Tego intervecu to nie miałam,zapamiętam nazwę. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

interdyn + intervec to bardzo przyjemny i skuteczny zabieg....przynajmniej dla mnie.
Polecam :D
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Masaż wibracyjny kręgosłupa przy dyskopatii raczej nie jest wskazany , miałam intervac na lędźwiowy , potwierdzam ,że jest to super zabieg dla mnie też .
Danusiu na pewno lekarz da ci zabiegi też i na lędźwiowy , weź ze sobą wyniki. Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

danusia64 pisze:Kochane kobitki :serce: Nawiązując do w/w wypowiedzi mam jeszcze pytanko.Mam zajechany ten kręgosłup szyjny i na dodatek od dłuższego czasu zaczął mi dokuczać lędżwiowy.Lekarz dał mi skierowanie na rtg i dziś odebrałam zdjęcie.Wyszło mi poziome ustawienie kości krzyżowej i osteofity.Nawet nie wiem co to za francolstwo.I tu moje pytanie:czy jak będę w sanatorium z tym zdjęciem to mogę się upominać o zabiegi na cały kręgosłup?Czy dadzą mi tylko na ten szyjny,co mam skierowanie.Mam nadzieję,że na cały.Te osteofity to coś poważnego,czy może jakieś zwyrodnienia? Bo boleć,to boli jak diabli.Pozdrawiam :kwiat: Miłego wieczorku :kwiat: :kwiat:
Witaj Danusia64 :kwiat:
Hm tak jak Anusia pisała :roll: ,przy przepuklinach nie wolno masować masażem klasycznym ,przy osteofitach też trzeba uważać.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki anusia.tak zrobię.Ładnie poproszę o zabiegi na cały kręgosłup.Bo jak mi się trochę uspokoi góra to siada dól i na odwrót.Dobrze,że to sanatorium już nie długo.Jak wyskoczę na potańcówkę to wszystkie bóle miną :lol: :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wyniki badań zawsze trzeba mieć przy sobie....nie wszyscy mają wskazania do takowych zabiegów.
Ja nie mam dyskopatii więc dla mnie te zabiegi były świetnym rozwiązaniem.
Zresztą lekarz będzie wiedział najlepiej co przepisać i co będzie dobrym rozwiązaniem w danym przypadku :)
ODPOWIEDZ