"Pałac na wodzie" Augustów
Re: "Pałac na wodzie" Augustów
Wybieram się samochodem do sanatorium "Pałac na wodzie" w terminie 28.05.2016r. Wyjeżdżam z miejscowości Biała Podlaska, moze ktoś też w tym terminie jedzie do tego miejsca.
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
Do wszystkich, którzy piszą opinie pozytywne: Opinie negatywne Waszych poprzedników nie wzięły się znikąd. Oni wszyscy też tam byli i przeżyli, to, co opisali. Nie będę już przytaczała ich wypowiedzi, bo wszyscy zainteresowani chyba sami mogli w obu działach doczytać. Byli, doświadczyli, więc nie można pisać, że napisali bzdury. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pisał na przekór, bo i po co?
Wnioskuję, że tak było niestety. A jeśli teraz jest rzeczywiście inaczej (pamiętajmy tylko, że towarzystwo jest bardzo ważne, ale nie zastąpi tego , co w rzeczywistości jest dla kuracjuszy najważniejsze), to znaczy, że nastąpiły pozytywne zmiany i należy się tylko cieszyć. Być może niezadowolenie wcześniejszych kuracjuszy i ich monity w odpowiednich miejscach dały pozytywne rezultaty i jest teraz tak, jak piszecie .Właściciele wyciągnęli odpowiednie wnioski i stanęli na wysokości zadania. W takim razie cieszę się, bo Augustów i okolice- szczególnie latem są piękne ( przynajmniej dla mnie).
Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy z Pałacu i chętnie poczytam jeszcze same pozytywne opinie
Właśnie odbyłam 24 dniowy pobyt w sanatorium w Augustowie "Pałac na wodzie". Nie mam porównania do innych placówek, ponieważ był to mój pierwszy taki wyjazd. Nie wiedziałam czego mogę się spodziewać, a niepochlebne opinie tylko zniechęcały mnie do wyjazdu.Nauczona doświadczeniem, że nie ma co sugerować się opiniami innych, bo ile ludzi tyle opinii. Każdy wymaga oraz oczekuje czegoś innego, i nie każdemu nie da się dogodzić.
Ja z mojego turnusu jestem bardzo zadowolona. Tuż po przyjeździe odbyłam wizytę u lekarza który dopasował mi odpowiednie zabiegi, sądzę, że były odpowiednio dobrane do mojego stanu zdrowia, bo po nich czułam się z dnia na dzień coraz lepiej. Ciepło i miło wspominam ciągle uśmiechniętych i miłych Panów Kamilków którzy rzetelnie wykonywali swoją pracę:) Pani Ela pielęgniarka wspaniała ciepła życzliwa osoba
Co do samego zakwaterowania, pokój dzieliłam z jedną wspaniałą współlokatorką Hanią
We wtorki, czwartki i soboty odbywały się dancingi, które sprzyjały poznaniu się z reszta grupy. Były organizowane wycieczki do Wilna i po Suwalszczyźnie.
Można zaznaczyć, że okolica jest cicha, spokojna, oczywiście jak na tą porę roku czyli luty/marzec. Okolica piękna, sprzyjająca spacerom które dobrze robiły po każdym obiedzie;)
Ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolona z całego pobytu który będę bardzo ciepło wspominała. Polecam nie sugerować się opiniami innych tylko sprawdzić samemu i wyrobić własną opinie.
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Prawie jak na xero
I po co to
-
okularnica266
- Na forum od: 14 mar 2016 09:18
- Staż sanatoryjny: 2
też właśnie wróciłam z tego sanatorium i podobnie jak poprzedniczki mam same wspaniałe wspomnienia
cudowny pobyt, cudowni ludzie, cudowna atmosfera! cudnie spędzony czas i wspaniałe wieczorki taneczne, pozdrowienia dla wszystkich z mojej grupy!
AgaC - o Panach Kamilach piszemy same superlatywy, bo naprawdę na to zasłużyli! Chłopacy bardzo się starają i wkładają całe serce w to co robią. Podobnie reszta zespołu - Pani Asia i Pani Dorotka, a także pozostała część kadry która się nami opiekowała - cudowna Pani Ela, Pani Basia i Pani Ula
basiat - być może masz i rację, że właściele sobie wzięli do serca i wprowadzili zmiany, bo teraz chyba jedynym minusem jest to, że tak szybko minął ten turnus. Naprawdę nie ma się o co przyczepić i miejmy nadzieję że tak zostanie i że inni kuracjusze również skorzystają z dobrodziejstwa tego miejsca.
-
AgaC
- Super Kuracjusz

Proszę pamiętać,że tu jest naprawdę spora grupa "sanatoryjnych wyjadaczy"
Normalne powyjazdowe opinie kuracjuszy wyglądają nieco inaczej
Pozdrowienia dla Panów Kamilków
Pozdrawiam
-
AgaC
- Super Kuracjusz

Przeczytaj raz jeszcze to co napisałyśmy i zastanów sie nad słowem 'hejt". Mam wrażenie,ze nie rozumiesz jego znaczenia.
Mnie do szlachcianki daleko- nie oczekuję,żeby w okół mnie skakano i nie na tej podstawie osądzam,czy sanatorium jest dobre czy złe. Marmury także nie robią na mnie wrażenia
Być może "Pałac na wodzie" jest doskonały. Nie wiem. Wiem jedno- wg mnie ostatnie pochwalne posty napisała jedna osoba. Jezeli robi to na zlecenie własciciela, to proszę mu przekazać,że kuracjusze niekoniecznie są półgłówkami, za których zwykło się nas uważać.
Pozdrawiam
-
AgaC
- Super Kuracjusz

No ale co kto lubi...