HANYSY SE TU GODAJOM
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Re: HANYSY SE TU GODAJOM
Kajś Ty sie podziewoł karlusie
Pozdrowiom Cia i i tych inkszych co se jeszcze tukej kuknom
Oj dziołszkiuz jo zarobiony na amyn łod 7 do 19 że jak se swe szlacheckie ciałko wykompia to już padom na ryjekewasz pisze:Oooo wszelki Duch Pana Boga Chwalił - "baron14" tukej se kuknoł![]()
![]()
Kajś Ty sie podziewoł karlusie![]()
Pozdrowiom Cia i i tych inkszych co se jeszcze tukej kuknom
No i ja widaz ze Margot poroz kolejny na kolejnym poście szuko zwady i wywołuje burdy a admina jedynie jest stać na zablokowanie postu albo usunięcie wpisów . Osoba wywołująca ciągle zamieszanie jes bezkarno to wola niy włazić i niy czytać niczego tukej na NS poco sie mom nerwowaćstokrotka pisze:Czternosty baron ! co Ty fandzolisz ? ukrywosz się a potym godosz że kłódka i szmata do umazanych szczewikówi zawiasy
--łone aż piszczom coś ich nie nasmarowoł i downo żeś tu nikogo nie widzioł
.Same dziołchy tu ino som --no ! momy tez inkszego kamrata--takiego co pod ziemią mieszko
mo wszyćko czorne i we czeskiej bajce był downo temu.Ino Łon z daleka przybywo i szkryflo nom czasami -Łonego my trocha już nauczyli godać
bo we Jego regionach ino rozmawiają
![]()
Wdepnij do nas ,siedniesz se na ryczce -boś przeca baron jest![]()
![]()
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Trudny dostęp do lekarzy specjalistów mają wszyscy ( stojąc w kolejce do rejestracji w Poliklinice Lubelskiej usłyszałam w grudniu 2013 roku , że do ortopedy najbliższy termin jest marzec 2015 rok
Nie można pisać ciągle , że Śląsk jest najbardziej poszkodowany i używać sformułowań , że Ci co kiedyś przyjechali na Śląsk do pracy pozostali tam w dalszym ciągu i z tego powodu teraz jest dłuższy czas oczekiwania np. na leczenie sanatoryjne . Z tamtym regionem związali się zawodowo i rodzinnie to dlaczego mają na stare lata wyjeżdżać
Wszyscy chcieliśmy kapitalizmu , w którym jak wiadomo rządzi ,,prawo buszu" i mamy , a często dzieje się tak dlatego , że nie dorośliśmy jako społeczeństwo do tego ustroju .
Takim ewidentnym przykładem są korporacje gdzie przychodzą ciągle nowi ludzie chcący się wykazać przed samą ,,górą " i niszczą jak szarańcza siebie i wszystkich ,a szczególnie młodych ludzi .
POZDRAWIAM
No cóż jest tylko jeden problem nie znasz znaczenia słowa obiektywne spojrzenie . Gdybyś tak obiektywnie pisała to admin by ciągle nie kasował twych wpisów i nie blokował by postów gdzie pokazujesz swój obiektywizm wtedy nikt mi na PW nie będzie posyłał postów gdzie się kłócisz . Musisz być bardzo nieszczęśliwą osobą że czerpiesz radość z ciągłego wywoływania spięć , kłótni na NSmargot pisze:Baron nie szukam ,,zwady " tylko obiektywnego patrzenia na wszystkie regiony Polski .
Trudny dostęp do lekarzy specjalistów mają wszyscy ( stojąc w kolejce do rejestracji w Poliklinice Lubelskiej usłyszałam w grudniu 2013 roku , że do ortopedy najbliższy termin jest marzec 2015 rok) tak jak i w innych dziedzinach nie jest lekko , łatwo i przyjemnie
![]()
Nie można pisać ciągle , że Śląsk jest najbardziej poszkodowany i używać sformułowań , że Ci co kiedyś przyjechali na Śląsk do pracy pozostali tam w dalszym ciągu i z tego powodu teraz jest dłuższy czas oczekiwania np. na leczenie sanatoryjne . Z tamtym regionem związali się zawodowo i rodzinnie to dlaczego mają na stare lata wyjeżdżać![]()
Wszyscy chcieliśmy kapitalizmu , w którym jak wiadomo rządzi ,,prawo buszu" i mamy , a często dzieje się tak dlatego , że nie dorośliśmy jako społeczeństwo do tego ustroju .
Takim ewidentnym przykładem są korporacje gdzie przychodzą ciągle nowi ludzie chcący się wykazać przed samą ,,górą " i niszczą jak szarańcza siebie i wszystkich ,a szczególnie młodych ludzi .
POZDRAWIAM
Teraz czas oczekiwania na wyjazd na Śląsku wydłużył się do 28 msc jak nie dłużej.Życie okaże.
Prawdą jest też to że kto tu "zakotwiczył" w latach 70-80 mieszka tutaj nadal.Tak jest chyba w większości bo--rodzina ,dzieci ,praca,mieszkanie
Ja mam męża właśnie z Twoich rejonów.Niedawano przypadkowo przeczytałam o tych "daninach" z lubelskiego o których wspomniałaś i powiem że.... pierwszy raz to słyszę żeby tak było.Nigdy nie miałam w rodzinie górnika --bo może ten temat dotyczył tej grupy zawodowej -nie wiem.Teraz większość młodych z naszych rejonów wyjeżdża do pracy na zachód i tam zostają.Jak kiedyś tu młodzi zostawali .Tylko że młodzi nie korzystają z tylu świadczeń zdrowotnych co nasze pokolenie.Taka kolej losu.
Pozdrawiam
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Zapewniam Cię , że jak do tej pory dzięki Bogu na brak szczęścia nie narzekam , a jak będzie dalej ...nie wiem i nikt tego nie wie .