Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Wrocanka, moja koleżanka z pracy dostała przełom czerwca i lipca do Szczawnicy a jej mama podobny termin do Kołobrzegu -przydział w zeszłym tygodniu. wyszło 10 m-cy od złożenia wniosku
wiktor64 pisze: 24 lut 2024 09:06
Witam
Dla zainteresowanych małzenstw któży jada razem ,teraz wszystko
idzie e-skierowanie i jesli małzenstwo chce jechać razem musi jechać
do NFZ z podaniem o wspólny wyjazd ,a tak na marginesie
zostało mi 5 dni do wyjazdu -raju Arka ul sułkowskiego11
zycze wszystkim dobrych przydziałów i sledzenie mojej relacji od czwartku
W dalszym ciągu brak przyspieszenia, jest kilkadziesiąt przydziałów na dzień. W takim tempie 8-miesięczny termin przydziału nie będzie chyba dochowany. Ciekawe, co może być przyczyną? Ktoś wie?
Witam,chyba nie do końca Atina ma racje,nie wiem jak jest u was,ale samą mnie zaskoczyło,bo natrafiłam na umowy ,oferty gdzie mój NFZ zaznaczył,że miejsca mają być rozłożone w każdym okresie równomiernie,jeżeli już to właśnie w okresie wakacyjnym dopuszczają więcej miejsc,co mnie zaskoczyło to że ośrodki mają podać nawet nr.pokoju które są do dyspozycji 1,2,3, .Pozdrawiam.
bożenka999, to bardzo przyzwoite zasady panują w Łodzi! Oby taka praktyka się upowszechniała!
Ja oczywiście się niecierpliwię, bo planowy przydział daje mi szansę na wyjazd w okresie wakacji. I nie wiem, czy ta szansa mi już nie odjeżdża... A w ogóle, standardowe pytanie do kogokolwiek, kto wie - jakie terminy przydziela teraz DOW NFZ?
Bożenka nie wiem, gdzie taką informację widziałaś ale to o oczym piszesz jest nierealne.
Wiem że ZUS stawia takie wymagania, ale NFZ? Pierwsze słyszę .
Osobiście znam miejsca, gdzie w sezonie nie ma w ogóle kuracjuszy z NFZ. W innych są, ale jest ich zdecydowanie mniej.
Twój NFZ podpisuje umowę tylko z Uniejowem. Czym innym jest zapotrzebowanie na miejsca dla danego oddziału.
Felice ma rację, bo znam również obiekty sanatoryjne w Świnoujściu w których w sezonie nie ma wcale kuracjuszy z NFZ lub jest ich około 20 osób na 100 kuracjuszy poza sezonem.
Podobnie jest w Kołobrzegu i dlatego kolejka w sezonie wakacyjnym zwalnia.