Życie ! Blaski i Cienie !

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Re: Życie ! Blaski i Cienie !

Post autor: ogrodnik »

:kwiat: :serce: :kwiat: Witam, choć nie długo jestem na forum, uważnie mu się przyglądam. Powiem tak. Wesoło jest :D Tym najbardziej wesołym proponuję zajrzeć do internetu i zobaczyć ile forów jest nieczynnych, które poupadały.
Przecież można się bawić, jeśli wszyscy tego chcą. Jeśli nie chcą ,to uszanować ich wolę. Inaczej sensu brak. W ogrodach jest wiele gatunków kwiatów, a mimo to wszystkie piękne kwitną, a każdy z nich potrzebuje czego innego.
Przecież dorośli jesteśmy, a tu partyzantka kwitnie .Wpadają na forum co jakiś czas z nową porcją destabilizacji. Po co?
W tej sytuacji kolejne osoby odejdą z forum. Czy ktoś wyobraża sobie nieczynne FNS? Chyba ktoś tu czegoś nie rozumie... :serce: :kwiat: :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Tak to w życiu jest , że jedni mogą się dzielić, a inni wolą brać :roll: . I nie jest tak tylko tu na forum , ale wiele miałem przypadków w pracy. Przez wiele firm przeszedłem i wielu ludzi miałem okazję poznać i znam to z autopsji. Zresztą psychologowie też potwierdzają fakt, że większość z nas woli brać, część się dzielić, a tylko jednostki zdolne są do całkowitego poświęcenia.
Czyżby postęp miał na nas taki wpływ ? czy materializm ? Każdy może sobie samemu odpowiedzieć .
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Pamiętajcie, że nadal obowiązuje poniższa deklaracja:
ysy1 pisze: 05 paź 2020 22:11 Ludzie kochani :serce: dajcie spokój. Takie odpowiadanie na zaczepki daje mu tylko oręż. Ja z tym już się uporałem. Zablokowałem hipokryta i jego dwa klony i mam święty spokój. Niech se tam pisze co chce i tak nikt nie będzie tego czytał.
Ignorujcie jego zaczepki albo zablokujcie i tyle w temacie.
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Żeby być, lub stać się człowiekiem, trzeba żyć i funkcjonować wśród ludzi, wierząc w to, że nawet największy arogant stanie się człowiekiem.
W jego interesie jest to by się zmienić w normalnych warunkach, a nie czekać, aż wydarzy się coś, że trzeba będzie porządnie się upokorzyć, aby ktoś go chciał kiedyś wysłuchać. Zatem, bądźmy ludźmi i wierzmy w ludzi... :kwiat:
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tra, la,la,la zabawa trwa, bo życie przecież krótkie jest. Zamknijmy spory tra, la la, tańczmy i bawmy się co dnia.
W jednym miejscu kłótnia, w innym też, a my się bawmy, bawmy, bo w życiu już tak jest.
Jedni, drwią z drugich, szydercze teksty piszą, zaczepki szukają, drudzy odpowiadają, lub nie odpowiadają. i w całym tym hałasie nie było słychać ostrzeżenia, że impreza swój charakter zmienia.
Nie chcę być złym prorokiem, ale byłem naocznym światkiem upadku czy zamknięcia jednego z forów.
Można mnie krytykować, lub zlinczować, ale są rzeczy i momenty w życiu, żeby naprawdę Gęby w Kubeł schować, i zamknąć się choćby na chwilę zamilknąć, zresetować się, resetować, pomyśleć ,co robię. Małą krótką chwilę refleksji, komuś podarować... :kwiat:
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jawa 53 »

Sens Istnienia
Świetny tekst, który napisał Boucar Diouf, senegalski naukowiec, pisarz, gawędziarz i humorysta.
"Ledwo zaczął się dzień i jest już szósta wieczorem. Tydzień ledwo się zaczął w poniedziałek i już jest piątek.
I miesiąc już minął.
I rok prawie się kończy.
I minęło już 40, 50 lub 60 lat naszego życia.
I zdajemy sobie sprawę, że straciliśmy naszych rodziców, przyjaciół.
I zdajemy sobie sprawę, że jest już za późno, aby wrócić.
Więc...
Spróbujmy jednak jak najlepiej wykorzystać czas, jaki nam pozostał. Nie zwlekajmy z szukaniem zajęć, które lubimy. Dodajmy kolorów naszej szarości. Uśmiechnijmy się do małych rzeczy w życiu, które są balsamem dla naszych serc. I mimo wszystko, nadal cieszmy się spokojem tego czasu, który nam pozostał. Spróbujmy wyeliminować „potem”...
Zrobię to potem…
Powiem potem…
Pomyślę o tym potem…
Zostawiamy wszystko na później, jakby „potem” było nasze.
Ponieważ nie rozumiemy, że:
potem – kawa jest zimna...
potem – priorytety się zmieniają...
potem – rok się skończy...
potem – zdrowie się kończy...
potem – dzieci dorastają...
potem – rodzice się starzeją...
potem – obietnice są zapomniane...
potem – dzień staje się nocą...
potem – życie się kończy...
A potem często jest za późno...
Więc...
Nie zostawiaj niczego na później, ponieważ czekając na później , możesz stracić najlepsze chwile, najlepsze doświadczenia, najlepszych przyjaciół,
najlepszą rodzinę...
Dziś jest odpowiedni dzień... Ta chwila jest teraz ...Nie jesteśmy już w wieku, w którym możemy sobie pozwolić na odłożenie na jutro tego, co należy zrobić od razu. Zobaczmy więc, czy będziesz mieć czas, aby przeczytać tę wiadomość, a następnie udostępnić ją. A może odłożysz to na... potem?
I nie podzielisz się tym nigdy !? "
Gość

Post autor: Gość »

Jawa :serce:
To co napisałaś jest niezwykle mądre i ma sens :shock: :o
Na pewno przekażę to dalej.
Dziękuję :serce: :P
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Ysy , Jawa to pan ale super...
Czytałam dwa razy i :serce: swe daję .
Szkoda tylko , że w zyciu bywa inaczej , pozdrawiam ciepło ,
dobrej nocki .
ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę że warto by było zrobić coś dla forum, zamiast zamęczać wszystkich niepotrzebnym krzykiem.
Teraz właśnie puki jeszcze istnieje. Tym bardziej że wiele więcej osób jest za tym. Nie róbmy bałaganu, mając choć odrobinę godności w sobie.
Ja nie chcę się śmiać, kiedy inni śmieją się wtedy kiedy nie powinni. :kwiat:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

A co masz konkretnie na myśli Ogrodniku ?
ODPOWIEDZ