Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Czytacie książki?

Post autor: mary jo »

:D Lady M. i Ulica rajskich dziewic już są w domku :)
Zerknęłam na Barbarę Wood,ma trochę "dziwacznych" książek ;) ale "Oznaki życia" i "Domina" chyba warte uwagi.
Kiedyś czytałam jej "Zielone miasto w słońcu",ciekawa lektura.
Bo bez książek nie ma życia :lol: :serce:
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Czytałam ''Ulicę Rajskich Dziewic'' i ''Domina'' oraz ''Kochanek zza światów'' - i w takiej kolejności bym je oceniła czyli ''Ulica'' najlepsza. Książki tej autorki poleciła mi pani w bibliotece jakiś czas temu.
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Nie wiem, czy ktoś wcześniej wymienił Katarzynę Bondę: Florystka, Pochłaniacz, Okularnik. Kończę ten trzeci tom, hmm, dobrze się czyta, oprócz fajnego kryminału bardzo dużo wiadomości historycznych, o których nie miałam pojęcia, polecam:)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

W najbliższych dniach czeka mnie parę godzin w pociągu :) i zostawiłam sobie na podróż polecane tutaj ;) książki Janusza Majewskiego,jeszcze nie wiem którą wezmę -Glacier Express czy Czarny Mercedes :?
Fajnie sobie was poczytać i skorzystać z niektórych podpowiedzi ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja teraz korzystam z przymusowego księgozbioru,na szczęście mam wybór,bo syn dużo czyta.Teraz czytam Anthonego Bourdaina i reportaż Paniuszkina "Rublowka"o najbogatszej dzielnicy milionerów w Moskwie.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Jakoś nie sięgałam po kryminały ale w Klubie Książki przerabialiśmy książkę Katarzyny Bondy ''Sprawa Niny Frank'' - początek mi się dłużył ale potem jakoś się rozkręciło a zakończenie zaskoczyło więc z ciekawości sięgnęłam po drugą część czyli ''Tylko martwi nie kłamią'' i tu już lekkie rozczarowanie....i nie kusi mnie trzecia część, może kiedyś.
Teraz z wielkim trudem ''męczę'' ''Morfinę'' Szczepana Twardocha... Ten styl do mnie nie przemawia ale sięgnęłam z ciekawości bo to dosyć znana książka a moja znajoma bardzo chwaliła. Zobaczymy - przeczytałam ok.1/3, może dotrwam do końca.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Mnie dziś właśnie pani w bibliotece polecała książkę Krystyny Bondy, ale poszłam po odbiór zamówionych pozycji i już nie miałam miejsca na karcie. Chciała mi dać, pomimo tego, ale powiedziałam,że wypożyczę w innym terminie. Mam ustawioną tą autorkę na półce - chcę przeczytać. Zobaczę , czy mi się spodoba :roll:
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

Tak czytam. :lol: W ubiegłym roku 63 % Polaków nie przeczytało żadnej książki. ;)
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 23:43
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: nika50 »

Ja Czytam :kwiat: w tym miesiącu
Ostatnio -"Notebook "- Tomasza Lipko - tę polecam "super" dla relaksu :kwiat:
i "Pasażer23" Sebastian Fitzek
"Przeznaczeni "K.Grocholi -tak reklamowana przez autorkę - ale :?: Tu nie mam porównania z wcześniejszymi książkami autorki-" bo nie czytałam " ,
a polecane na tym forum zostały zamówione , obecnie czekam na mój czas w kolejce ;)
Pozdrawiam
:kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam ,
jestem w trakcie czytania Jutro - Guillaume Musso podoba mi się , jest taka niewiarygodna, przeszłość i przyszłość ..........
ODPOWIEDZ