Górniczy protest

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Górniczy protest

Post autor: Felice »

"Plany osłonowe" ????????
Może wszyscy zwalniani z pracy powinni mieć takowe? Każdy w swojej pracy jest ważny i praca każdego też jest ważna....a nie to jaki zawód wykonuje.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

medi pisze:Nie ma problemu , niech też noszą ciążę i rodzą dzieci :twisted:
Własciwie miałam się nie odzywać (bo wątek nie jest o tym), ale ponieważ to temat, którego wg mnie pomijać milczeniem nie mozna jednak się wypowiem.
Trudno,zeby mężczyżni rodzili dzieci, jeżeli nie mają biologicznie takich mozliwości. Terminacja ciąży nie jest wyborem kobiety- dziecko nie jest jej własnością. Ojciec ma do powiedzenia dokładnie tyle samo, co matka.
Idąc Twoim tropem, że nie rodzą dzieci własciwie też się nie powinnaś wypowiadać Medi, bo zdaje się też nie jesteś w wieku odpowiednim na prokreację.
Sorry- nie chciałam Cię urazić- ale drażnią mnie takie wypowiedzi poparte dziwnymi argumentami dotytczącymi np. wazektomii :shock:
To temat społeczny- podobnie jak likwidacja kopalń, ponieważ do ich działalności dokładamy wszyscy. I wszyscy- niezależnie od statusu społecznego, płci i wieku mozemy się wypowiedzieć.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Przestań słuchać propagandy kobieto ,to co oni chcą zrobić z kopalniami nie ma nic wspólnego z dokładaniem pieniędzy do ich utrzymania .Włos się na głowie jeży jak słucham tych bzdetów .A co do aborcji kochana to chyba wyraziłam się dość jasno ,ja nie zajmuję stanowiska rodzić czy usuwać tylko kto powinien podejmować takie decyzje .
forumowicz

Nie słucham propagandy, nie krzycz na mnie :)
Wypowiadam swoje zdanie, zarówno w temacie przywilejów dla górników i aborcji.
W drugim temacie decyzję podejmują obydwoje z rodziców. Innej altermatywy nie ma.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja krzyczę ? Obrażasz mnie w tym momencie :evil:
A co do tego czy mogę jeszcze czy już nie to no cóż dzisiejsza medycyna poszła już tak daleko ,że o ile sobie przypominam to i po 70 można urodzić dziecko ...w mojej rodzinie kobieta 47 urodziła swoje trzecie dziecko i mam znajomą która w wieku 53 lat urodziła ,obie zaszły w ciążę w sposób naturalny ;) :D :D Więc jeszcze duuużo czasu przede mną na macierzyństwo :P :P :P poczytaj sobie kobieto ,przyda ci się taka lektura :P :P
http://ciekawe.onet.pl/medycyna/najstar ... tykul.html
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I nie rozmawiamy w tej chwili o przywilejach górników bo te można negocjować , a o zamykaniu kopalni a to są dwie różne sprawy .
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jurand40 »

medi pisze:Przestań słuchać propagandy kobieto ,to co oni chcą zrobić z kopalniami nie ma nic wspólnego z dokładaniem pieniędzy do ich utrzymania .Włos się na głowie jeży jak słucham tych bzdetów .A co do aborcji kochana to chyba wyraziłam się dość jasno ,ja nie zajmuję stanowiska rodzić czy usuwać tylko kto powinien podejmować takie decyzje .
Nie masz racj Medi, takie są fakty ze do każdej wydobywanej tony wegla sie dokłada co za tym idzie wegiel jest coraz droższy wszyscy płacimy wiecej za ogrzanie naszych domów bloków itp, droższy wegiel to równiesz droższy prąd wiec kazdy sie do tego dokłada czy chce czy nie :shock:
na koniec moja koncepcja dla rządu Jesli Rząd zamyka wszystkie nierentowne zakłady pracy, to moze czas najwyzszy zamknąc sejm.... :)
forumowicz

A myslałaś o tym,że nie ma sensu utrzymywania na siłę nierentownych kopalń i trzeba restrukturyzować sektor?? Inną kwestią jest to, w jaki sposób się to przeprowadza.
Kopalnie przynosiły straty juz wczesniej, to efekt wieloletnich zaniedbań i spychologii... i zatrudniania kolesi na stanowiskach kierowniczych.
Jeżeli prowadzisz spółkę z o.o. odpowiadasz karnie za tego typu zaniedbania, a tam po prostu było pompowanie pieniędzy i zamiatanie problemu pod dywan. I gdyby górnicy zamiast protestować i krzyczeć wczesniej zrezygnowali ze swoich przywilejów zachowaliby miejsca pracy. A teraz mleko się rozlało....
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015 10:45 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowicz

Medi, ja nie móię,że wiek 47 czy 50 lat to niemozność zajścia w ciążę. Mówię,że to nie jest odpowiedni wiek na prokreację. Ja mam 38 lat i tez uważam,że to juz za póżno na rodzenie dzieci.
Za wskazówki dotyczące czytania dziękuję, czytam całkiem sporo ;)
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jurand40 »

AgaC pisze:Medi, ja nie móię,że wiek 47 czy 50 lat to niemozność zajścia w ciążę. Mówię,że to nie jest odpowiedni wiek na prokreację. Ja mam 38 lat i tez uważam,że to juz za póżno na rodzenie dzieci.
Za wskazówki dotyczące czytania dziękuję, czytam całkiem sporo ;)
AgaC zgadzam sie na to jest odpowiedni wiek i pora, niestety zegar biologiczny tyka, to co pisze Medi ze w wieku 53 lat ciaża to napewno wpadka żadna kobieta świadomie nie decyduje sie aby nie narazac siebie i dziecka...
ODPOWIEDZ