Jakosc wyzywienia
Re: Jakosc wyzywienia
ruda pisze:Masło klarowne jak najbardziej nadaje się do smażenia ponieważ ma wysoki stopień dymienia /powyżej 250 / a poza tym lepsze walory smakowe niż większość olejów.
Stokrotce zapewne chodziło o taki rodzaj masełka![]()
Pozdrawiami mam nadzieję, że nie oberwie mi się, że wtrąciłam swoje "dwa grosze"
Pod względem wyżywienia namilej wspomniam pobyt w Tulipanie w Ustroniu.Tam wszyscy dostali to samo i komercyjni i z funduszu.Do obiadu zawsze był deser typu ciacho czy owoc.Śniadania i kolacje na tyle wystarczające, że nie zawsze dałam radę wszystko zjeść -mogłam spokojnie podzielić się jedzeniem,albo zabrać ze sobą do pokoju.
Posiłki urozmaicone na maxa.Tam się tylko schodzi z piętra ,siada do stolika i zjada.Zero dodatkowych zakupów ,aby się dożywiać.
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
-
forumowicz
Podobnie wszelkiej maści niezidentyfikowane "pasty" i wszędobylskie mielonki. Nawet lebera się trafi
Zabrakło argumentów ?Ave pisze:Klarowane, czy nie klarowane, jeden dzwon. Kaszana pozostaje kaszaną
Podobnie wszelkiej maści niezidentyfikowane "pasty" i wszędobylskie mielonki. Nawet lebera się trafi
I nie kaszana tylko
Jakie mięsne wyroby preferujesz? szyneczki ?
Kucharz okrętowy/tak,tak/serwował kaszankę gotowaną .Określał,że jest to jedzenie dietetyczne.
Tak było w pensjonacie "Relax."Przebywałam tam jako "oddelegowana" z sanatorium "Perła Bałtyku"/był wówczas remont/.
Przygotowywano jedzenie dla 20 osób.Jedzenie fatalne.Bardzo monotonne,brak owoców,warzyw,deserów.Nie pomogły skargi i wizyty u dyrekcji.
Jednakże pobyt i tak uważałam za udany.Jedzenie to nie wszystko...
Zabiegi i towarzystwo było bardzo udane