Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Re: Walizka kurierem?

Post autor: Narewka »

Chociażby po to, by podać adresy i dane odbiorcy .
Ps.czy nie lepiej zabierać głos tylko wtedy, jak ma się konkretne informacje.?A takie wpisy niczego nie dają. Przypominasz mi bardzo, ale to bardzo, pewnego trolla z tego forum.Pisał/a wiele, w każdym temacie, nic konkretnego nie wnosząc.
Miłego dnia życzę.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Narewka - pozwól, że nie napiszę, kogo ty mi przypominasz (odpowiadam tylko na twój wpis, jak Kuba Bogu...).
Wracając do meritum, na stronie kuriera są stosowne informacje, jest mejl, telefon. Tak jest łatwiej, zapewniam :shock:
Również życzę spokojnego dnia.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Narewka pisze:Zapomniałam jeszcze zapytać, czy trzeba wydrukować kwit dla kuriera i przykleić do walizki? Kuriera zamówię i opłacę przez internet.
Narewko trzeba wydrukować,kurier sam już wszystko nalepi i co trzeba zostawi Tobie.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I to właśnie jest odpowiedź konkretna i na temat.Bardzo dziękuję, Felice.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

A ja tym razem bardzo zawiodłam się na niekompetencji DHL--u. Korzystałam w czerwcu i było wszystko ok, a teraz były i w dalszym ciągu są problemy.
Przez głupotę/niewiedzę kuriera moja walizka nie dotarla do mnie do dziś od 20-go sierpnia.
Dziś miałam ją przez chwilę nawet w domu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale nie chciałam zapłacić podwójnie nabitego rachunku i pan odmówił mi wydania paczki :lol: :lol: :lol: Bić się z nim nie zamierzalam i głupio ustąpiłam. Dodatkowo kurier przywiózł mi poprawioną fakturę, którą wystawił mi w tamtą stronę z podwyższonym rachunkiem o 38 zł :evil:
Oczywiście zgłosiłam wszystko do centrali i teraz tam debatują, co z tym zrobić..
Piszecie tu, że nie jest ważne, jak walizkę zapakować. Mnie Paniusia w dhl-u poinformowala, że tylko w kartonie, bo inaczej płaci się 3 razy więcej.To jak to jest tak naprawdę?????
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Basiu :kwiat: mi zawsze wysyła zięć walizki DHL...i to fakt że pakuje dwie w jednym kartonie bo w takim stanie je odbieram...bo jest taniej...to i ja wiem ale nie chcę tutaj się wymądrzać...pisze jak ja to robię...
Natomiast jak ja wysyłam to wysyłam pocztą...walizki...za dwie płacę ok 36 zł...i nigdy mi się nie zdarzyło żeby na drugi dzień nie była w domu.
Przykro mi z tego powodu że ciebie to spotkało :cry: :cry:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Mnie też jest przykro.....Za jedną walizkę "zaśpiewano" mi dzisiaj 80 zł.....
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

No to jest lekkie przegięcie...nie wiem na prawdę kto popełnił błąd...nigdy...powtarzam nigdy nie płaciłam więcej jak 36 zł..to zalezy ile walizki ważyły..moje zawsze ważą po 14 kg ;) jedna :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

słuchajcie , jesli chodzi o w/w firmę, to jest tak :
do 30 kg płacimy 29,90 jesli kurier ma odebrać to +10 zł , oczywiście trzeba zapakować w karton , czyli za walizę ~40 zł jeśli wchodzą w grę jakieś folie wówczas płacimy ponad 100 (Basia napisała) i tyle w temacie , bardzo mozliwe , że ktoś ma jakieś zniżki , ale to jest inna bajka .

Duży minus dla firmy i rozważenie zmiany firmy kurierskiej
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No to mnie teraz nastraszylyscie.Mam zaplanowany wyjazd za 4 tygodnie, walizka ma pojechać kurierem, ja samolotem.A teraz nie wiem, jaką najlepszą firmę wybrać, a może rzeczywiście pocztę .Jak wrócę z dzialki to popytam na poczcie, jak to u nich jest.Ale może oprócz tego polecicie sprawdzonych kurierów.
ODPOWIEDZ