Granit Szklarska Poręba KRUS

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
lenka2012
Na forum od: 04 cze 2017 21:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Granit Szklarska Poręba KRUS

Post autor: lenka2012 »

W Granicie w Szklarskiej Porębie bylam na wiosnę 2017 roku.Odradzam to sanatorium.Najgorsze dla mnie bylo zachowanie rehabilitantow poza nielicznymi wyjatkami pan Przemek ktory prowadzil cwiczenia nordic walking i pani prowadząca gimnastykę tylko oni zasluguja na pochwalę.. mili sympatyczni mlodzi ludzie.Pozostali.. koszmar bardzo nieprzyjemni traktujacy nas chorych jako zlo konieczne .Przez 3 tyg balam się chodzic na większosc zabiegow.Ja stara baba modlilam się przed zabiegami.Odnosilam wrazenie jakbym byla intruzem ..piszę tylko w swoim imieniu ale wiem ze takie odczucie mieli i inni.Gdyby mieli karabiny strzelaliby do nas.Zabiegi to podstawa sanatorium a na nich czulam się zle .Bylam w ciaglym stresie.Moge przytoczyc slowa np pani ktora obslugiwala zabiegi wodne, kąpiel perelkowa itp (nie znam imienia)...Na caly glos krzyczala ..cytuję,,nic nie robia tylko lazą,, to bylo o nas chorych ludziach...Albo pan zdaje się Maciej z sali gimnastycznej jak spojrzal truchlalam ze strachu (no moze gosc mial taki wzrok) .Bylam swiadkiem jak pewnej pani ktora cwiczyla dosc otyłej powiedzial ,,teraz to mąz moze schowac ciągnik jak pani pojedzie do domu to zalozy pani chomąto i bedzie pani orac pola,, moze to taki zart ale dla mnie nie smieszny wręcz obrazliwy.To nie bylo moje pierwsze sanatorium w zyciu a kolejne i z takim zachowaniem nie spotkalam się.Nie oczekiwalam czapkowania ale zachowania jakie przystalo na pracownikow KRUS.Basen kocham ale ludzie tam pracujący krzyczeli na nas .Czyzby pobierali jakies wspolne szkolenia?To jest nie do zaakceptowania.Kolejna sprawa.Nie przedstawiono nam dyrektora do konca turnusu...ukrywal się. Wszelkie zastrzezenia trzeba bylo skladac u samego Boga.Warunki mieszkalne do zniesienia..szaro buro i ponuro ale tak jest zaprojektowany budynek i musi tak byc.Pierwsze wrazenie tez niemile zadnych kwiatow zadnych laweczek przed osrodkiem jedynie jakies 2 stare lawki dla palaczy.Za osrodkiem jest basen z wodą zdaje się do podlaczenia w razie pozaru.Woda tak brudna ze widok z balkonu przestrasza.Na koniec turnusu czyscili byl taki smrod ze trzeba bylo okna zamykac.Zdaje się ze miala byc konferencja z Warszawy i dlatego czyszczono ów basen.Co do czystosci tez jeden wielki minus.Panie sprzatające tylko odkurzaly raz na jakis czas.Kurze scieralysmy same.Balkon tez sprzatalam sama .Bo wyjsc sie nie dalo zeby popatrzec na piękna Szrenicę.Zdaje sie ze nie ma zadnej kontroli nad osrodkiem nie ma gospodarza odpowiedniego.Tak naprawdę to zadowolona jestem tylko z widokow , wycieczek a cala reszta przykra sprawa.Nie spotkałam sie z takim czyms dotychczas.Nigdy tam juz nie pojadę.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

lenka2012
.Gdyby mieli karabiny strzelaliby do nas
Jak przeczytałam te bzdury to jedna myśl mi przyszła do głowy;

Szkoda że nie mieli, :lol:

Pozdrawiam Bunia
Krzysiek1966
Na forum od: 30 lip 2017 07:29
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krzysiek1966 »

witam czy ktos z forumowiczow jedzie do granitu na turnus 27.08 :P
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Byłam w nim na przełomie czerwiec/lipiec :D

Wiele niedociągnięć ma to sanatorium , ale co do podejścia rehabilitantów do kuracjuszy , to jestem w szoku czytając wpis lenki . Jakbym była w zupełnie innym ośrodku :shock:
Nikt nie drżał ze strachu na korytatrzu , nikt na kuracjuszy nie krzyczał :lol: :lol: zarówno panie , jak i panowie ( z jednym wyjatkiem , o którym wspomniałam na moim wątku ) sympatyczni , uprzejmi , usmiechnięci ...
A ja tam lubiłam postać przy poręczu baseniku w ogrodzie i popatrzeć na kaczuszki :D

Krzysiek , Granit to dobre sanatorium ... gratuluję przydziału :) jeśli lubisz obcować z natura gratuluję podwójnie :D

Buniu :D masz trochę racji :lol: :lol: :lol:

Czytając wpis lenki przypomniał mi się pan Jacek z mojego turnusu ;) :lol: :P
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Krzysiek1966 pisze:witam czy ktos z forumowiczow jedzie do granitu na turnus 27.08 :P
Jeśli chcesz , poczytaj moją opinię o pobycie :)

viewtopic.php?f=3&t=16588
pysiunia22
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2016 15:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: pysiunia22 »

Krzysiek1966 pisze:witam czy ktos z forumowiczow jedzie do granitu na turnus 27.08 :P
Ja na ten termin miałam ale zrezygnowałam :roll: dlamnie za daleko wolę Horyniec :oops: ;) pozdrawiam
Krzysiek1966

dzieki Gienia za uczciwe informacje bo po przeczytaniu opini Lenki mialem zrezygnowac
Krzysiek1966

Pysiunia mialem okazje byc w horyncu dla mnie daleko ale osrodek i zabiegi super szczerze polecam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Krzysiek1966 pisze:dzieki Gienia za uczciwe informacje bo po przeczytaniu opini Lenki mialem zrezygnowac
Nie wiem skąd u lenki takie odczucia :( kazdy ma swoje .... dobrze , ze nie zrezygnowałes ... :D
Zabiegi punktualnie , bez opóźnień , atmosfera luźna , kto ma ochotę (wiekszość ) zartuje na korytarzu lub leżąc np na sąsiednich leżankach , rehabilitanci też żartują i są sympatyczni . Jeśli komuś zależy , potrafia zabieg gdzieś wcisnąć i zrobić go o innej porze ... na prawdę złego słowa nie mogę o nikim (poza M) napisac ...
Granit to bardzo dobre sanatorium jeśli chodzi o bazę zabiegową , podejście lekarzy , ustawienie trafnych zabiegów , a przecież o to głównie chodzi . Do tego jedzonko bardzo smaczne , a że w pokojach nie sprzatają ;) oj taam , szczotki i szufelki są w kącikach na korytarzu ;) ściereczkę do ścierania kurzu , mozna z domu zabrać ;) ...pokonanie odległości do najbliższego sklepu , lub apteki , to też jakaś forma rehabilitacji :lol: :lol:
Basen na zewnątrz ... na moim turnusie nie pachniał brzydko ;) ludziki przynosili ławeczki nad basenik , siedzieli do póxnych godzin wieczornych , nikt nikogo przed 22,0 nie zapędzał do pokoi jeśli było w miarę ;) cicho ... było ok.
Jedź Krzyśku z pozytywnym nastawieniem , a będziesz zadowolony , tak jak ja :D tego Ci życzę :serce:
pysiunia22
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2016 15:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: pysiunia22 »

Krzysiek1966 pisze:Pysiunia mialem okazje byc w horyncu dla mnie daleko ale osrodek i zabiegi super szczerze polecam
A dla mnie odwrotnie do Szklarskiej mam daleko 700km.a do Horynca 250km :roll: ja już będę na jesień 3raz w Horyncu ;)
ODPOWIEDZ