wrócilismy z sanatorium i ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: wrócilismy z sanatorium i ...

Post autor: Bogutka5 »

No wlasnie "od wyjazdu do wyjazdu" ... trzeba na cos czekac. Tylko urlopu brak i perspektywy wyjazdu marne. Zostaja weekendy. Pocieszam sie, ze pod dostatkiem mam cały rok morze na które inni musza czekac jak na gwiazdke z nieba.
Bogutka
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sloneczko pisze:Chyba trza szukać sponsora :o :shock: :?
Hm kiedyś słyszałam ,źadnych sponsorów hm ciekawe :o
Nie rozumiem ,dlaczego od razu do sanatorium?a na wypad z przyjaciółmi na weekend to nie można. ?hm sanatorium ,spęd wścibskie babsztyle co tam jest takiego atrakcyjnego? Wolę dwa dni z mężczyzną konkretnym ,niż to zabździałe sanatorium ..Naraziłam się .? Lotto mi :lol: w takim razie :oops: :D
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Weekend to weekend a 3 tygodniowy wyjazd sanatoryjny to zupelnie dwie rożne sprawy. Każda ma inne cele daje mi co innego. Żadne sanatorium nie zastąpi fajnego weekendu a żaden weekend nie zastąpi sanatorium.
Pracuje i potrzebuje jednego i drugiego.
Pozdrawiam
Bogutka
forumowicz

;) Bogutko pewnie ,źe różne to są wyjazdy :serce: niebawem pojadę ,wrócę
I. opowiem ;) :o
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

I wróciłam Ja,byłam 8 dni prywatnie,dojeżdżałam do męża do Krynicy,mąż turnus 21 dni było super :D
Będąc w Krynicy zaplanowaliśmy wyjazd do Szczawna-Zdrój we wrześniu - to będzie nasz urlop,ile dni tego nie wiem,
Na razie ciężko pracujemy,czekamy na urlop :)
Pozdrawiam Bunia
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

Kruszynko :kwiat: dla mnie również ważniejsze są spotkania z gronem
przyjaciół niż sanatorium :D
I może to być tylko jeden dzień lub tydzień i jestem zrelaksowana, odmłodzona i w pełni szczęśliwa :D
A sanatorium raz na rok całkowicie mi wystarczy :D
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sloneczko pisze:Kruszynko :kwiat: ..
A sanatorium raz na rok całkowicie mi wystarczy :D
sanatorium raz na rok to byłoby fajnie. Ale u nas nierealne. jak pojade do sanatorium to urlop prawie wykorzystany.
Trzeba liczyć dni nie tylko kasę. Hihi.
Bogutka
forumowicz

Bogutko ja także jestem osobą pracującą, ale pod namową pani doktor postanowiłam korzystać z rehabilitacji na przemian, w tym roku byłam z ZUS-u a w przyszłym roku z NFZ.(termin na czerwiec/ lipiec 2017 ) Wcześniej do wyjazdów byłam sceptycznie nastawiona :kwiat: teraz uważam ,że zabiegi pomogły mi i choć odrobinę powstrzymały rozwój mojej choroby. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

peonia56 pisze:Bogutko ja także jestem osobą pracującą, ale pod namową pani doktor postanowiłam korzystać z rehabilitacji na przemian, w tym roku byłam z ZUS-u a w przyszłym roku z NFZ.(termin na czerwiec/ lipiec 2017 ) Wcześniej do wyjazdów byłam sceptycznie nastawiona :kwiat: teraz uważam ,że zabiegi pomogły mi i choć odrobinę powstrzymały rozwój mojej choroby. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Peonio, a jak namówic swoja panią doktor, by on mnie namowiła, na rehabilitację z ZUS ? Też chętnie skorzystałabym z takiej opcji- raz ZUS, raż NFZ. Pracuje 32 lata, sanatorium korzystałam jak dotąd 2 razy, czas się rehabilitowac intensywniej, by jeszcze mieć siły do pracy :kwiat:
forumowicz

Witaj Celinko zacytowałaś słowa mojej lekarki : czas się rehabilitować intensywniej, by jeszcze mieć siły do pracy :kwiat: Każda osoba bez wyjątku,pracująca i odprowadzająca składki do ZUS-u ma prawo do skorzystania z rehabilitacji w ramach prewencji rentowej. Proszę wklep w google ZUS-prewencja rentowa i poczytaj ,cały proces jest opisany.Pozdrawiam ,miłego dnia :kwiat:
ODPOWIEDZ