Kto złożył wniosek w sierpniu 2016?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
B35
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 gru 2011 20:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Kto złożył wniosek w sierpniu 2016?

Post autor: B35 »

Wienia pisze:B 35 u mnie też cisza , też czekam w dalszym ciągu na pisemko z funduszu już dwa miesiące.Nasz fundusz spowolnił.Ostatnio po miesiącu miałam nadany numer.i pewnie będzie wysoki zmieścimy się w 60 tyś :?: Pozdrawiam kolejeczkę. :)
Witaj :) właśnie zadzwoniłam do NFZ i okazało sie ze moje skierowanie nie zostało rozpatrzone ponieważ lekarz wypisał na starym druku . i teraz mam 2 alternatywy albo isc osobiście jeszcze raz do lekarza albo czekac jak oni wysla do lekarza i on poprawi. Przy składaniu wniosku ni mi nie zwrócił uwagi i NFZ nie przysłał zadej informacji więc Wienia zadzwoń sobie bo kto wie czy Ty też nie masz takiej sytuacji
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

A czy fundusz nie powinien mnie o tym powiadomić, skąd mamy wiedzieć jakie druki obowiązują,a co z kolejką przez ten czas oczekiwania.Wiem ,że pytanie nie do Ciebie ,ale mi się podniosło ciśnienie,Też będę dzwonić .Dziękuję. :kwiat:
Awatar użytkownika
B35
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 gru 2011 20:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: B35 »

Wienia pisze:A czy fundusz nie powinien mnie o tym powiadomić, skąd mamy wiedzieć jakie druki obowiązują,a co z kolejką przez ten czas oczekiwania.Wiem ,że pytanie nie do Ciebie ,ale mi się podniosło ciśnienie,Też będę dzwonić .Dziękuję. :kwiat:
Tez się wkurzyłam . Pani mnie poinformowała ze obowiązkiem lekarza jest mieć aktualne druki a na pytanie dlaczego przyjęli stary druk nie umiała mi udzielić info . i zadngo pisma tez nie wysłali ze jest zły druk a co do kolejki to pewnie zaczynamy od nowa po dostarczeniu nowego druku bo tam ten się nie zakwalifikował .napisz co Tobie powiedzieli. pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Jestem po rozmowie z funduszem i ustaliłam ,że wniosek wpłynął i czeka na ocenę lekarza-mają opóźnienia.Nie udało mi się uzyskać informacji czy
druk jest odpowiedni [ wtedy mogłabym już zareagować ] .Zostanie pani poinformowana pismem czy wniosek został zakwalifikowany. Więc czekam dalej .Pozdrawiam!