Dobrze czy źle?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Dobrze czy źle?

Post autor: Felice »

Ja otrzymałam niegdyś orzeczenie treści "Trwale niezdolna do pracy w wykonywanym zawodzie"
Kolega niech się cieszy że starają się coś znaleźć...mnie pracodawca zwolnił,zgodnie z prawem zresztą.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

teraz pewnie orzeczenia będą miały treść:

zdolny do pracy w zawodzie...... (po przekwalifikowaniu)
lub zdolny do pracy w warunkach ........

wszyscy będą do czegoś zdolni.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ale z mojego orzeczenia nie wynikało że jestem niezdolna do żadnej pracy...
Ale fajnie w pewnym wieku przekwalifikowywać się,iść na nowy kierunek studiów?
mega
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2016 17:43

Post autor: mega »

Otworzą się przed nami nowe perspektywy, a pracodawcy będą się bić o nas.
forumowicz

chodziło mi o to że pani prezes ma takie parcie na orzekanie o przydatności człowieka do pracy, że będzie się starała stworzyć nowy rodzaj orzecznictwa - określenie "niezdolny" "niepełnosprawny" będzie niepopularne.... będzie nacisk na wskazanie zdolności i sprawności w określonej dziedzinie albo warunkach pracy

tak, przekwalifikowanie w każdym wieku jest fajne. Ja w ogóle uważam, że przez całe życie należy się rozwijać. Znam osiemdziesięciolatka po studiach, który teraz zapisał się do rocznego technikum żeby poznać tajniki wiedzy informatycznej.

Czyli można.
Tylko dobrze by było żeby ten rozwój wynikał z chęci własnych a nie z bata nad karkiem.
forumowicz

Felice pisze:Ja otrzymałam niegdyś orzeczenie treści "Trwale niezdolna do pracy w wykonywanym zawodzie"
Kolega niech się cieszy że starają się coś znaleźć...mnie pracodawca zwolnił,zgodnie z prawem zresztą.
Tak może i by zwolnili ale w tej chwili mój Pracodawca unika tak radykalnych decyzji, ludzie są zbuntowani i domagają się
swoich praw :mrgreen: nareszcie obudzili się z tego marazmu, dość tej samowolki i prywaty.Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Przeczytane jednym tchem.Wniosek: na wybory trzeba chodzić żeby potem nie narzekać,bo dobra zmiana jest dobra ale tylko dla rządzących :evil:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Obydwoma rękoma podpisuje się pod wypowiedzią Woytka :!: :!: :!: :!: I jeszcze jedno zabierając mi rentę napisali ---Zdolna do pracy zgodnie z wykształceniem -lekka praca biurowa.Nigdy nawet jednego dnia nie przepracowałam zgodnie z wykształceniem :shock: - to decyzja ZUS Natomiast Orzecznik do spraw niepełnosprawności orzekł-Umiarkowany stopień niepełnosprawności na stałe z dopiskiem CAŁKOWICIE niezdolna do pracy - zdolna do pracy jedynie w warunkach pracy chronionej :shock: :shock: :shock: W efekcie przez dwa lata co dwa tygodnie przez dwa dni całymi dniami bawiłam się z młodym żakami :lol: :lol: na podyplomówce.Tylko że teraz już nie zdążę przed emeryturą się przekwalifikować :lol: :lol: :lol: Chwilami mam wrażenie jak byśmy byli aktorami w jakiejś kiepskiej tragi - komedii :(
ODPOWIEDZ