No może masz takie wewnętrzne potrzeby,ale NFZ może jeszcze Ciebie wysłać do Kudowy (tam byłam tuż po operacji),Polańczyka i Muszyny.u mnie to tarczyca więc bez względu na to czy to skorupiak czy inna postać to wiadomo że morze to jest to co wieśniaczce potrzebne najbardziej.![]()
Gdzie może pojechać pacjent onkologiczny.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Gdzie może pojechać pacjent onkologiczny.
-
lope123
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 maja 2017 14:15
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Założyłem ten temat bo pacjenci onkologiczni lecząc się na swoje inne choroby muszą mieć świadomość pewnych ograniczeń związanych z samym uzdrowiskiem lub z zabiegami. A ta wiedza nie jest powszechna.
Mnie dokucza odcinek lędźwiowy kregosłupa ale nie mogę tego rehabiltować wszędzie i każdymi dostępnymi metodami.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Feli , wiem o tym i to właśnie Ty mi to już kiedyś uświadomiłaś .To co napisałam to taki skrót myślowy .Tak naprawdę to mam wrażenie że NFZ tej mojej endo . przygody nie bierze pod uwagę , bo zawsze mam (czyli 2 razy)Felice pisze:No może masz takie wewnętrzne potrzeby,ale NFZ może jeszcze Ciebie wysłać do Kudowy (tam byłam tuż po operacji),Polańczyka i Muszyny.u mnie to tarczyca więc bez względu na to czy to skorupiak czy inna postać to wiadomo że morze to jest to co wieśniaczce potrzebne najbardziej.![]()
- Fionka
- Przyjaciel forum

Wiem że choroby oczu to Cieplice i chyba jakieś miejscowości nadmorskie.Te Cieplice to mi wskazała Pani orzecznik na ostatniej komisji w ZUS .Zaznaczyła że mam jechać nad morze , bo endo. ważniejsze ale powiedziała że Cieplice też by mi się przydały.Mam AMD , i takie tam jeszcze inne prezenciki w pakiecie po terapiach.Jeszcze jedno .Jeżeli nie byłeś w ostatnich pięciu latach w sanatorium to chyba możesz się starać o zwroty i wybrać to co będzie pasowało.Piszę chyba bo do końca nie wiem jak to wygląda.Może Felice coś podpowie.lope123 pisze:Moj osobisty wróg nazywa się czerniak gałki ocznej i należy do jednych z najbardziej zlosliwych. Dlatego przez 5 lat nie mogłem wyjeżdżać do sanatorium a okres wyleczenia całkowitego określa się na 15 latek. Ale żyję i to jest najwazniejsze.
Założyłem ten temat bo pacjenci onkologiczni lecząc się na swoje inne choroby muszą mieć świadomość pewnych ograniczeń związanych z samym uzdrowiskiem lub z zabiegami. A ta wiedza nie jest powszechna.
Mnie dokucza odcinek lędźwiowy kregosłupa ale nie mogę tego rehabiltować wszędzie i każdymi dostępnymi metodami.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Fionka
- Przyjaciel forum