Wieniec Zdrój - Jutrzenka- od 2 stycznia 2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
tf_tomm
Na forum od: 24 gru 2017 16:18
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Re: Wieniec Zdrój - Jutrzenka- od 2 stycznia 2018

Post autor: tf_tomm »

Witam. Ja mam od 4 stycznia. Jadę z zach-pom. basiusia9 - ja jestem 78 r. To nie będę najmłodszy ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Basiusia 9 powinnaś iść do lekarza i poprosić o zaświadczenie, że musisz mieć pokój jedno osobowy ze względu na schorzenie astmy oskrzelowej. Wtedy po przjeżdzie do sanatorium okazujesz je w recepcji i masz większe szanse na otrzymanie jedynki. Najlepiej jeszcze by, było zadzwonić do sanatorium przed wyjazdem i powiedzieć, że masz takie zaświadczenie. Możesz je otrzymać od lekarza rodzinnego lub specjalisty. W twoim przypadku pulmonologa, lub choroby płuc. Ja jadę do Ustronia na astmę 2 stycznia i nie miałem problemu z rezerwacją jedynki w Równicy na oddziale ZUS.
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2017 00:20
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: basiusia9 »

zbigniew165 pisze: 24 gru 2017 22:50 Basiusia 9 powinnaś iść do lekarza i poprosić o zaświadczenie, że musisz mieć pokój jedno osobowy ze względu na schorzenie astmy oskrzelowej. Wtedy po przjeżdzie do sanatorium okazujesz je w recepcji i masz większe szanse na otrzymanie jedynki. Najlepiej jeszcze by, było zadzwonić do sanatorium przed wyjazdem i powiedzieć, że masz takie zaświadczenie. Możesz je otrzymać od lekarza rodzinnego lub specjalisty. W twoim przypadku pulmonologa, lub choroby płuc. Ja jadę do Ustronia na astmę 2 stycznia i nie miałem problemu z rezerwacją jedynki w Równicy na oddziale ZUS.
Dziękuję za radę.Masz rację. Dzwoniłam do Jutrzenki w czwartek lub piątek. Pani powiedziała mi o tym żebym wzięła zaświadczenie od lekarza (wizytę mam w środę ) ;) i wpisała mnie na listę z prośbą o pokój jednoosobowy. Ale nie wiem czy go dostanę. Zależy ile przyjedzie osób niepełnosprawnych, ponieważ pierwszeństwo do pojedynek mają osoby po amputacji kończyn i kobiety po mastektomii. Rozumiem to że prywatność dla Tych osób jest na pierwszym miejscu, także moje kaszle to pikuś przy chorobach innych osób. Pozdrowionka :) :)
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

tf_tomm pisze: 24 gru 2017 16:36 Witam. Ja mam od 4 stycznia. Jadę z zach-pom. basiusia9 - ja jestem 78 r. To nie będę najmłodszy ;)
He he to będzie z kim poklachać :lol: :lol:
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

zbigniew165 pisze: 24 gru 2017 22:50 Basiusia 9 powinnaś iść do lekarza i poprosić o zaświadczenie, że musisz mieć pokój jedno osobowy ze względu na schorzenie astmy oskrzelowej. Wtedy po przjeżdzie do sanatorium okazujesz je w recepcji i masz większe szanse na otrzymanie jedynki. Najlepiej jeszcze by, było zadzwonić do sanatorium przed wyjazdem i powiedzieć, że masz takie zaświadczenie. Możesz je otrzymać od lekarza rodzinnego lub specjalisty. W twoim przypadku pulmonologa, lub choroby płuc. Ja jadę do Ustronia na astmę 2 stycznia i nie miałem problemu z rezerwacją jedynki w Równicy na oddziale ZUS.
Zapomniałam dodać że w Jutrzence nie ma możliwości rezerwacji.
Agnieszka73
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2017 19:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Agnieszka73 »

Mam już to zaświadczenie ale wiem ze jak byłam tam dwa lata temu to nie można bylo rezerwacji telefonicznej robić ,uda się to ok a jak nie to trudno może będę miała więcej szczęścia na współlokatorke jak ostatnio :D kawy nawet nie piła ze mną dama za dyche i wiecznie narzekala, mam nadzieję że teraz będzie fajniej :D
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Agnieszka73 pisze: 26 gru 2017 23:24 Mam już to zaświadczenie ale wiem ze jak byłam tam dwa lata temu to nie można bylo rezerwacji telefonicznej robić ,uda się to ok a jak nie to trudno może będę miała więcej szczęścia na współlokatorke jak ostatnio :D kawy nawet nie piła ze mną dama za dyche i wiecznie narzekala, mam nadzieję że teraz będzie fajniej :D
Aga dokładnie.Nie ukrywam że chciałabym pojedynkę(wiesz czemu), ale co będzie to zobaczymy. Byle nie natrafić na taką madam fiu fiu jak Ty miałaś w pokoju.Im bliżej 2 stycznia tym większy mam stres, jak tam będzie :shock: :shock:
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Aga w pokoju jest czajnik prawda, a czy są 2 kubki tak jak na fotkach ?Czy też tylko goście hotelowi tak mają?Bo nie wiem ile zabrać.Tak stopniowo coś tam pakuje po trochu do walizki, tylko najpotrzebniejsze rzeczy i miejsca ubywa i ubywa ;) Nie chcę brać niepotrzebnych rzeczy żeby mi miejsca nie brakło :D :D :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jeśli pokój jest dwuosobowy, to są dwa kubki , jeśli jedynka wówczas jeden .
Standard "sanatoryjny" i hotelowy różni się tylko tym , że w pokojach jest wykładzina (hotel) i w niektórych jest lodówka no i TV jest w cenie .

dobrego pobytu :)
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

bibi pisze: 27 gru 2017 10:00 Jeśli pokój jest dwuosobowy, to są dwa kubki , jeśli jedynka wówczas jeden .
Standard "sanatoryjny" i hotelowy różni się tylko tym , że w pokojach jest wykładzina (hotel) i w niektórych jest lodówka no i TV jest w cenie .

dobrego pobytu :)
Oki dzięki za odpowiedź, wezmę tylko jeden większy, pozdrawiam :lol:
ODPOWIEDZ