Świnoujście sanatorium Trzygłów

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Świnoujście sanatorium Trzygłów

Post autor: zbigniew165 »

Może wystarczy już opinii o samym Świnoujściu. Wybierając sanatorium Trzygłów ze zwrotów byłem niepewny jak będzie. Teraz mogę stwierdzić, że był to bardzo dobry wybór. Mało który obiekt w Uzdrowisku ma własną bazę zabiegową. Stołówki mają, ale np. w Złotym Kłosie wyżywienie marne, bo wiem to od Pani, która narzekała. Zabiegi rozrzucone po trzech obiektach lub nawet czterech. Spacer na stołówkę kończy się po posiłku spacerem nad morze lub po promenadzie. Ja ze swoimi paniami nie mam czasu pomieszkać w pokoju, bo cały czas przebywamy poza obiektem. Wszystko przez to, że jest kapitalna pogoda jak na tą porę roku. Na plaży cieplej niż w głębi lądu. Wyżywienie w Światowidzie oceniam jako lepsze niż w Ustroniu w Równicy. Zdarza się ciasto, czego tam się nie uświadczyło i ważna jest też atmosfera przy stoliku. Zawsze wychodzimy ostatni, ze stołówki, bo jest dobra atmosfera, a mamy przy stoliku Panią, która ma powyżej 80 lat. Wszyscy się świetnie dogadujemy. :)
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: BozenaMat »

Zbyszku........... jak widzę obojgu nam się udały zwroty. Super, że masz taki udany pobyt. Życzę, oby nadal takie pozytywne wrażenia były :)
Wypoczywaj i dużo zdrówka :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Czytam opinie Zbyszka i bardzo się cieszę , że jest zadowolony z pobytu :D

Cieszę sie Bożenko , że Ty też :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia wreszcie pojawiłaś się na forum. Szkoda, że Cię nie ma nad morzem, bo dzisiaj pogoda jest super. Na plaży ciepło i można spacerować w rozpiętej kurtce. Już po zabiegach, idziemy na obiad, a po obiedzie 100 m do przejścia promenadą i wejście na plażę. Jest to naprawdę udany pobyt pod każdym względem. Dzisiaj była wymiana turnusów w innych obiektach uzdrowiska i trochę zamieszania w Rusałce na zabiegach. Polecam każdemu nasz Trzygłów, bo jest najbliżej na zabiegi. Z innych obiektów uzdrowiska wszyscy dochodzą na zabiegi właśnie do Rusałki. Pozdrawiam i czekamy na informację jak było w Kołobrzegu. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Super pogodę pozostawiłam innym :D przyznam , że sobote było tak cieplutko , że zal było odjeżdżac. :oops:
Relacja może jutro , gdyż zajmie więcej czasu , dzisiaj działam z doskoku ;)

Cieszę się , ze się cieszysz .... że zdecydowałeś się na ten zwrot :D super dalszego pobytu :D...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia dziękujemy Ci za pozostawienie super pogody nad morzem. Wczoraj zaliczyliśmy zwiedzanie rejsem dwugodzinnym portu w Świnoujściu z wyjściem w morze. Fajna wycieczka za 35 zł,a na statku kawa, piwo i kanapki z rybą w cenach niższych niż na promenadzie.
Wieczorem o 19.00 uroczysta Msza Święta za tych co zagineli na morzu z asystą okrętu wojennego zakotwiczonego przy samej plaży. Mszę odprawił Biskup Pomocniczy Archidiecezji Szczecińskiej przy udziale marynarzy z Akademii Morskiej w Szczecinie i Prezydenta Świnoujścia. Było złożenie kwiatów w morzu przez marynarzy, race wystrzeliwane z okrętu wojennego i ułożenie ze zniczy krzyża na plaży.
Tak spędziliśmy niedzielę w Świnoujściu. Ponieważ minęła pierwsza połowa turnusu pozostała nam jeszcze jedna niedziela w Świnoujściu, ale już planujemy jak ją spędzimy. To na razie wszystko na dzisiaj. :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zbyszku z przyjemnością czytam Twoje relację z pobytu w sanatorium.Pozdrawiam i życzę miłego dalszego pobytu :D
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: BozenaMat »

Jak widzę Zbyszku, to dni masz wypełnione. I super....... ważne, że nie ma nudy i cały czas coś nowego się dzieje, coś nowego można zobaczyć.
Życzę miłych dalszych dni :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Muszę Wam powiedzieć, że faktycznie nie ma kiedy nawet pospać w dzień. Dzisiaj prawie drzemaliśmy na ławce na promenadzie, bo szkoda było iść do pokoju z powodu ładnej pogody. Po kolacji do Zefirka, kto tu był to wie, gdzie to jest i można wreszcie posiedzieć w pokoju przy laptopie i tv. O godz. 6.30 pobudka, bo o 7.45 oczywiście gimnastyka oddechowa i pozostałe zabiegi. Cieszę się, że czytacie moje relacje, ale uczciwie muszę przyznać, że tracimy już siły do dalekich spacerów. Zabiegi w Rusałce i ciągłe wałęsanie się po Świnoujściu dały nam radę. W czasie tego pobytu ani razu nie zdarzyło się, żebym użył Ventolinu. To oznacza, że zabiegi i klimat pomagają w leczeniu schorzenia astmy oskrzelowej w moim przypadku. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z Twoich opisów Zbyszku czuć Twoją radość :D tak trzymaj :D
Rejs po Świnie też zaliczyłam 3 lata temu , ale byłam w tym okresie co Ty i o tej mszy nic nie słyszałam :( chętnie poszłabym ..... czyżby wtedy jej nie było :?: :roll:
ODPOWIEDZ