Sanatorium WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Sanatorium WILLA FORTUNA KOŁOBRZEG

Post autor: darek »

Witam

Za kilka dni kończe pobyt w Sanatorium czytaj Szpitalu Uzdrowiskowym Willa Fortuna fakt przed wyjazdem miałem mieszane uczucia co do ...
Znałem w/w obiekt gdy ukrywał się pod stara nazwą Kolejarz dobrym stało się ,że zarządca wg informacji ogólnodostepnych jest Woj Zachodniopomorskie

Standard bo to chyba wiele osób ,które pojawią się interesuje pokoje wyremontowane przestronne ..czyste , generalnie jak wiekszosc przedmówcow pisało pokoje 3 bywają 4 ,ale mozna i "załapac się "na 2 wszystko niestety zalezy od czasu ..przybycia -Ja postanowiłem pojawić się dzien wcześniej i za odpłatnoscia miałem pokoik 2 osobowy z... lodówka , plazma 32 calowa !!
Za w/w zbytki poczyniłem odpłatnosc w wysokości całych 25 zł a wtym była wymiana pościeli po 10 dniach oraz 2 razy wtygodniu wymiana 2 ręczników
Fakt nie było ..radia
I BARDZO słaby ..komputer tekst ten pisze prawie ..60 minut

Posiłki
Tutaj pojawia się problem ,każdy z Nas ma inne upodobania i gusta kulinarne pojawiają sie...
Fakt podczas Mojego turnusu była scysja natury Diety pan/pani dietetyk zalecił Panu Kucharzowi troszkę odbiegające od ogólnej diety ( dotyczyło diety cukrzycowej i zbyt duzej iloisci weglowodanów)
Kolejne zastrzezenie tyczy s lokowania przy stoliku osób z róznymi .."dietami "
Wg Mnie jak i wielu kuracjuszy dana dieta winna być przy 1 stoliku !!

Baza zabiegowa
Cóz nawet Uzdrowisko Kołobrzeg zmniejsza ilosc zabiegów( w dawnym zakładzie przyrodoleczniczym No-2 zamiast dawnych łazienek sa ..pokoje !!) i baza zabiegowa niestety zbyt Uboga -Brak min Całej gamy zabiegów wodnych , Bicze szkockie ,masaz podwodny ,wirówek fakt może te zabiegi pomimo swej wysokiej ceny ..wody odchodza

Rozrywka

Kołobrzeg poza kilkoma godnymi miejscami gdzie mozna zaliczyć "ostatni nie zalecany ZABIEG " jakim sa tzw ..tańce niestety nie jest zbyt Reforowalne repertuar niestety ciągle ten sam i mozna odnieśc wrażenie ,że od 20-30 lat nie pojawiły się ..nowsze utwory Panowie/Panie -Orkiestro-Muzycy troszke kreatywności bo czy na każdym Dancingu muszę słuchać Kołobrzeg , Żono Moja czy podobne
Ogólnie wracam z podładowanymi ..akumulatorami czekając na kolejny wyjazd
lolec1212
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2011 17:55

Post autor: lolec1212 »

darek pisze:Witam

Za kilka dni kończe pobyt w Sanatorium czytaj Szpitalu Uzdrowiskowym Willa Fortuna fakt przed wyjazdem miałem mieszane uczucia co do ...
mam pytanie czy byłeś w życiu kiedyś zadowolony znam to sanatorium to co piszesz to są bzdury mając tak wygórowane aspiracje musisz z zmienić lokal pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Do Pana/Pani ukrywających się pod nickiem " lolec1212 "
Przed wyjazdem wiele osób zadawoało pytanie dot w/w obiektu niestety wtedy milaczales /łas !!
Zadajesz pytanie czy kiedykolwiek byłem z czegokolwiek ZADOWOLONY ??

Odpowiem przewrotnie Zmieniły się czasy ,zmieniły się standardy ,zmieniły się wymagania Każdy z Kuracjuszy płaci za swój pobyt w formie podatków ,które to sa przekazywane z poborów ,rent czy emerytur
Osoba nie placąca w/w składek poprostu nie ma możliwości na leczenie Sanatoryjne czy też poszpitalne!

I proszę Mi wierzyć ,że pobyt w ośrodku o podwyższonym Standarcie każdy będzie milej wspominał niż w ośrodkach gdzie nadal obowiązuje wyposażenie z czasów Gierka!!!!

Ja wyraziłem Swój osąd dot Willi Fortuna ,że jest wyremontowany ,odnowiony i jedyny Minus w/w ośrodka to troszkę Uboga baza zabiegowa !!!!
pozdrawiam
ODPOWIEDZ