Ustroń - Orlik

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kaziuk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 paź 2021 11:04
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 18

Re: Ustroń - Orlik

Post autor: kaziuk »

Witam!
Byłem obok ,,Orlika'' w ..Jaskółce''(6-29.10.24). Chodziłem tam na basen bo u nas nie było. Wiem,że kuracjusze z ,,Orlika'' narzekali na wyżywienie i zimno w pokojach. Brakowało chleba i zamiast masła był masmix.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Byłeś dokładnie w takim samym terminie jak ja rok temu . Też niektóre osoby z pokoi narożnych narzekały na początku turnusu na zimno ... nie grzali jeszcze , gdyż na zewnątrz było ciepło .
kaziuk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 paź 2021 11:04
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 18

Post autor: kaziuk »

Dokładnie tak. Pogoda była wyśmienita.Jednak u nas w ,,jaskółce'' grzejniki były ciepłe. Mam nadzieję, że podobnie będzie w Krynicy-Zdrój bo za miesiąc(2.12.24) jadę z NFZ do 20WSZU-R. Pozdrawiam
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

Witam.Otrzymałam skierowanie do Orlika od 3 stycznia 2025. Proszę o obiektywną opinię o obiekcie i zabiegach.Opinie, które zostały zamieszczone w innych grupach są zatrważające. Jestem osobą po operacji kończyny, poruszam się o kulach i obawiam się, że pobyt w tym obiekcie będzie problematyczny.Dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czemu uważasz , że pobyt będzie problematyczny ? w budynku jest winda , która nie dociera tylko do czterech pokoi na 2 piętrze . Poza tym dociera wszędzie . Na pewno nie zakwaterują Cię w którymś z tych pokoi na 2 piętrze i to nie nie względu na kule ;)
Moją opinię masz w temacie .
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

Dziękuję za odpowiedź. Niestety, samo usytuowanie budynku Orlika jest powodem do rezygnacji z pobytu.Ustroń znam bardzo dobrze, mieszkam niedaleko i leczę się w Centrum Reumatologii. Osobiście odbieram ten przydział w kategorii złośliwości, bowiem zignorowano dostarczony wypis ze szpitala, zalecenia lekarza specjalisty, jak i posiadany stopień niepełnosprawności. Potrzebuję rehabilitacji,a nie sportu wyczynowego w górach, w okresie zimowym.Równie dobrze mogłabym tam dojeżdżać, bo to tylko 20 minut drogi. Taka karma😀Pozdrawiam.
hala JM
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2022 11:43
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: hala JM »

dziękuję za szczegółową opinię-pozytywną :kwiat:
jadę do Orlika 24.01.2025 :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

jeśli nie jesteś nazbyt roszczeniową osobą , to wrócisz zadowolona ... tego Ci życzę :D
Sowa1961+
Na forum od: 17 kwie 2025 17:03

Post autor: Sowa1961+ »

Mam pytanie mam dostać pokój jedynkę ale na zasadzie że to są 3 pojedyncze małe pokoje A,B,C wspólna łazienka w korytarzu w pokoju małe okno .kojarzysz te jedynki. Proszę daj znać wyjeżdżam w tą sobotę tj. 19kwietnia
Sowa1961+
Na forum od: 17 kwie 2025 17:03

Post autor: Sowa1961+ »

Gieniu, kojarzysz 3 jedynki bodajże na parterze chyba bo one są bez balkonów mogłabyś coś o nich napisać będę 19 kwietnia i mam przydzielony jeden z pokoi. Dziękuję za szybką odpowiedź
ODPOWIEDZ