Łazienki Uzdrowiskowe Nr 1 / Szpital Uzdrowiskowy nr 1 Ciechocinek od 07-06-2024 do 28-6-2024

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Łazienki Uzdrowiskowe Nr 1 / Szpital Uzdrowiskowy nr 1 Ciechocinek od 07-06-2024 do 28-6-2024

Post autor: darek »

PRAKTYCZNIE powinieniem zacząć odliczanie do wyjazdu
To 30 dni do wyjazdu.
Nie ukrywam ,ze ów Ciechocinek to zawsze wiązal się z anegdotami oraz memami.
Nie ukrywam ,że Ciechocinek przerażam Mnie BRAKIEM morza - a ja tak lubię bez obuwia spacerować i robic sobie piling stóp-Wiem jest Wisła
Nie ukrywam ,że zapewne Ciechocinek ma swoj klimat wszak do Ciechocinka jeżdżono na przełomie wieków i brak tej nowoczesnej infrastruktury
No ale wytrzymałem w Busku gdzie umieralem na zapach siarki to myślę ,że i Ciechocinek wytrzyma
Choć czego nie ukrywam oddałbym wszystko nawet za Październik czy listopad nad morzem
Ale ok
w sierpniu będe pracował z pozycji Karwii tak ,że piling wykonam :)
zorza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2020 22:06

Re: Łazienki Uzdrowiskowe Nr 1 / Szpital Uzdrowiskowy nr 1 Ciechocinek od 07-06-2024 do 28-6-2024

Post autor: zorza »

Też kocham morze i też byłabym mega szczęśliwa gdyby przypadło mi leczenie sanatoryjne nad morzem - ale nasz NFZ kieruje w tym roku w rejon nadmorski tylko tych którzy nie byli tam wcześniej. W tamtym roku moim udziałem był Kołobrzeg,więc na nic marzenia...chociaż ...w czerwcu będę z mężem w Łebie ,więc tak do końca nie będzie mi żal....No cóż - cieszmy się póki co Ciechocinkiem.
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: ZbigniewMax »

Marudy! ja jeżdżę do Ciechocinka od 11 lat co rok z przerwami i jestem zakochany w tym miasteczku!
1.klimat
2.zabawy-nigdzie nie ma tyle zabaw!
3.Ciechocinek jest z dawnych czasów i to jest to
4.Zawsze spotykam fajnych wesołych ludzi
Morze owszem ale nie w wakacje,góry też pięknie
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Max

..bo Tyś ze starej Galicyji
Tobie graj w te stare Klimaty choć jesteś Młodym
Wiem ,że dla Ciebie kurorty typu Ciechcinek czy Krynica to są najbardziej priorytetowe kurorty plus obiekty w Sudetach
Wspomniałes o morzu
Osobiście nigdy nie preferowałbym pobytu czasu w sanatorium w okresie WAKACJI

Do dziś opowiadam znajomym jak Moja Koleżanka z balkonu z ówczesnego Kombatanta pozdrawiała swoją wnuczkę przechodząca na wystepu w Kołobrzegu
Kuracjusz ma być o 22 w pidżamie a dzieciaki w wieku podstawówki idą na plaże na wystepy
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

ZbigniewMax pisze: 07 maja 2024 14:06 Marudy! ja jeżdżę do Ciechocinka od 11 lat co rok z przerwami i jestem zakochany w tym miasteczku!
1.klimat
2.zabawy-nigdzie nie ma tyle zabaw!
3.Ciechocinek jest z dawnych czasów i to jest to
4.Zawsze spotykam fajnych wesołych ludzi
Morze owszem ale nie w wakacje,góry też pięknie
Potwierdzam na 120% wszystkie wymienione punktu są punkt 8-)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I tej OPINII
że Ciechocinek jest z DAWNYCH LAT

Najbardziej sie obawiam

A co pkt 1
Ala musiała by się wypowiedzieć
Gdzie jest na dziś WIĘCEJ miejsc do tańca
Kołobrzeg czy Ciechocinek
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W Ciechocinku w wakacje jest do zabaw miejsc 11 i wszędzie full ludzi,nie licząc pleneru,a w ilu w Kołobrzegu są zabawy?
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę,że wszelkie swary są bez sensu! ja mogę tylko napisać opinie ze swojej strony.
1.Jeżeli chcę jechać odpocząć,poopalać się,zażyć fajnego powietrza,nie zważając na ceny i nawet pogodę to jadę nad morze,jeżeli jeszcze pokąpać się to ciepłe kraje.
2.Jeżeli chcę odpocząć,przy okazji doładować akumulatory,to wybieram góry,im wyżej tym lepiej.
3.Jeżeli nie zwracam uwagi na okolice,a tylko poszaleć,zabawić się,pooddychać dobrą solanką,pośmiać się,poznać gigantów uzdrowisk,po prostu odstresować się,to jadę do Ciechocinka.
4.Jeżeli chcę rozerwać się,pobawić,spotkać ze znajomymi,to wybieram tam gdzie najbliżej czyli Busko Zdrój,nie dłużej jak na 8 dni.
taka moja opinia!
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Max masz rację, ludzie w Ciechu wiedzą po co przyjeżdżają. Chętnych do zabawy zawsze multum i nie trzeba biegać po mieście , by coś znaleźć.
Na fajfach w Zdrojowej trudno o miejsce, nawet na spacerze można trącić nóżką na słynnej szachownicy.
Lokale tętnią życiem, w kawiarenkach trudno o miejsce.
Kołobrzeg dla mnie jest nieco specyficzny i ci co mnie znają wiedzą, że nie przepadam. Promenada to nie miejsce gdzie chciałabym spędzić czas.
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: strapper »

Jest jeszcze jeden argument, którego nie bierzecie pod uwagę ( jesteście szczęściarzami )... REHABILITACJA w wojskowym.
Bywam tam czesto i dla mnie to jedyny powód.
Gdyby tak ...teleportować ten obiekt gdzieś nad morze...cóż
Do tego dadam dogodny dojazd A1.
Dla mnie tyle i aż tyle.
Powaliło mnie określenie ,, giganci uzdrowisk ,, :lol:
ODPOWIEDZ