Język polski jest jeżykiem dwuznacznym JEDNO słowo może byc różnie okreslane.hania_lee07 pisze:Zresztą... może jestem zbyt wrażliwą kobietą, ale chyba większość kobiet nie znając osoby, która w "taki" sposób zaproponowała lody, odczytawszy, tak samo lub podobnie jak ja zareagowałaby. Przeczytaj raz jeszcze tę propozycję a potem moją odpowiedź ale postaraj się chociaż na minutę wczuć w rolę kobiety. Och doprawdy... co ja napisałam, przecież prawdziwy facet nie potrafi być kobietą nawet przez sekundę a co dopiero minutę hahahahaha
Natomiast w języku polskim nie znajduje okreslenia stawiać loda i choc to okreslenie dla wielu OSÓB moze byc ostentacyjne dla innych jest okesleniem Normalnym po ktorym nie powinno sie obrażac !
Kiedyś pewien Pana w kawiarni zadal pytanie czy ktoś POSTAWI MI LODA !!!
totalna konsternacja a pan z przekąsem zadał kolejny raz to samo Pytanie
My z blachego powodu sie obrażamy , czujemy 2 dno.
W roku 1998 byłem w Krynicy 2 razy w maju i paździeniku i zadano mi Pytanie darek co ty tam robiles odpowiedziałem
Chodziłem z laskami i Nawet do owych lasek Zwracałem się Laski choćcie Fakt Pierwszym razem Były to Kule miałem kontuzje nogi -Laski tak ,ale już będąc w październiku ,aby dobic Wszystkich chodzilem z Laskami s Super Kobietami a doleje jeszcze OLIWY z zakonnicami i nawet na ..tańce czym czynilismy Nawet Zgorszenie !!
Jednakże jedna z Siostr zadała pewnej Pani PYTANIE gdzie jest napisane ,że Nawet zakonnica nie może TAŃCZYĆ ? ,że nie może cieszyć się Zyciem Fakt jedna z Sióstr zakonnych była spowinacona ze mna dalsza Kuzynka , aże była podobnie jak ja schorowana.
Dlatego bezwzględnie uważam Nie chcę Tutaj Bronic Max-a ,ale Idealnie Dobiera słowa ,aby nikogo nie urazić.
Zasygnalizował problem On CHCE Loda a ,że ktoś ma skojarzenia .
Jest jeszcze wiele słow w języku polskim DWUZNACZNYCH ,które moga a nie muszą być słowami obrażającymi.
WIECEJ TOLERANCJI
A co do cytatu ,który zamiesciłem Haniu
Wież mi lub i nie wszystko zależy od Ciebie ,ale wielu mężczyzn pod ta maska ma serca bardziej uległe niż nie jedna Kobieta
WSZAK powiedziane jest ,że to Tobieta jest TĄ SILNA w Związku