Perfekcyjna Pani na NS
- krecik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 04 cze 2013 17:44
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Perfekcyjna Pani na NS
-
forumowicz
Kreciku nie używam mydłakrecik pisze:Kruszynkokruszynka pisze:Podpowiedzcie czym myjecie szklane ściany kabiny prysznicowej z kropelek wody i innych![]()
, najlepszy sposób na te kropki to:
- nie używać mydła tylko żel,
- po kąpieli przetrzeć szkła kabiny suchą ściereczką.
Skuteczne i nie stwarza problemów.
Narewka płyn do naczyń zaradził na krótko.
Jak byłam w Arce to panie sprzątające miały świetny jeden uniwersalny płyn do kabin płytek etc ,a ja zagapiłam się by sobie załatwić
Ale to nie był kupowany w marketach ......tylko gdzieś ktoś produkuje dla hoteli.
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Andrzejuandrzej1955 pisze:Słoneczko-zrozumiałem że jak przekrojone wkładasz do wody to nie szczypie-a przy krojeniuObieranie jajka ugotowanego na tzw, twardo-opukujemy łyżeczką skorupkę a następnie wąską jej częścią oddzielamy skorupkę od jajka
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
Kruszynko, płyn do kabin najskuteczniejszy jaki do tej pory udało mi się kupić to W5 z "Lidla". Czyści szkło kabiny idealnie, zarówno to przezroczyste jaki i matowe. Naprawdę jest świetny i do tego niedrogikruszynka pisze:Podpowiedzcie czym myjecie szklane ściany kabiny prysznicowej z kropelek wody i innych![]()
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
-
rybka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 13 mar 2013 15:51
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowano: 2 razy
Adamadi, wypróbowałam Twój sposóbadamadi pisze:Jeżeli przypalił się w środku? (bo nad ogniskiem nie gotujesz)rybka pisze:Przypalił mi się mój ulubiony garnekwie ktoś może jak go wyczyścić, aby wyglądał jak nowy ?
![]()
Spróbuj zagotować wodę z proszkiem do prania (2-3 łyżeczki) pogotuj troszkę,
tylko uważaj bo będzie się pieniło i buzowałoPóźniej zwykłe mycie już pomoże
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
- adamadi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
Aby drzwi kabiny błyszczały…kruszynka pisze:DZięki adamadi ,ale mam te 3 skladniki polączyć z wodą w jakiejś proporcji? tak?
Roztwór wody i octu (w proporcjach 1:1) usunie skutecznie osad z twardej wody i mydła . Jeśli zabrudzenia są silne, warto lekko podgrzać ocet. Po umyciu dokładnie spłukujemy i osuszamy drzwi kabiny.
Aby pozbyć się smug na drzwiach prysznicowych…
wetrzyj w nie nierozcieńczony ocet i wypoleruj papierowym ręcznikiem. Aby zdezynfekować szyny drzwi prysznicowych, wlej do nich nierozcieńczony, ewentualnie lekko podgrzany, ocet i zostaw na kilka godzin. Następnie zmyj gorąca wodą
Usuwanie pleśni
Aby skutecznie usunąć pleśń, wyszoruj zabrudzone miejsca sodą oczyszczoną. To jednak nie wystarczy. W zagłębieniach mogą wciąż tkwić zarodniki grzybów. Polej czyszczone miejsce wodą utlenioną (3%) i pozostaw do wyschnięcia.
Aby zapobiec tworzeniu się osadu na drzwiach prysznicowych…
pozostałą na ściankach kabiny (ale również na kafelkach) wodę warto natychmiast po kąpieli usuwać za pomocą gumowej wycieraczki do szyb
Taki ze mnie PP