Perfekcyjna Pani na NS

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Perfekcyjna Pani na NS

Post autor: krecik »

Narewka :kwiat: , sorki ale tak się pospieszyłem, że nie doszedłem do Twojego posta. Ale to tylko potwierdza skuteczność :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

krecik pisze:
kruszynka pisze:Podpowiedzcie czym myjecie szklane ściany kabiny prysznicowej z kropelek wody i innych :) :evil:
Kruszynko :kwiat: , najlepszy sposób na te kropki to:
- nie używać mydła tylko żel,
- po kąpieli przetrzeć szkła kabiny suchą ściereczką.
Skuteczne i nie stwarza problemów.
Kreciku nie używam mydła :lol: ale kropki z wody plus tłuszczyk z ciałka :lol:
Narewka płyn do naczyń zaradził na krótko.
Jak byłam w Arce to panie sprzątające miały świetny jeden uniwersalny płyn do kabin płytek etc ,a ja zagapiłam się by sobie załatwić ;) buteleczkę.
Ale to nie był kupowany w marketach ......tylko gdzieś ktoś produkuje dla hoteli.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

andrzej1955 pisze:Słoneczko-zrozumiałem że jak przekrojone wkładasz do wody to nie szczypie-a przy krojeniu :?: Obieranie jajka ugotowanego na tzw, twardo-opukujemy łyżeczką skorupkę a następnie wąską jej częścią oddzielamy skorupkę od jajka :)
Andrzeju :kwiat: po wyjęciu z wody i krojeniu cebula juz nie szczypie w oczy. Musisz ją tylko szybciutko przekroić i włożyć do tej wody :lol:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

kruszynka pisze:Podpowiedzcie czym myjecie szklane ściany kabiny prysznicowej z kropelek wody i innych :) :evil:
Kruszynko, płyn do kabin najskuteczniejszy jaki do tej pory udało mi się kupić to W5 z "Lidla". Czyści szkło kabiny idealnie, zarówno to przezroczyste jaki i matowe. Naprawdę jest świetny i do tego niedrogi :o
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Nie ma to jak wanna (choć jestem zwolennikiem kabiny )nie ma z tym problemu.Jednak szybciej wykapiesz się w kabinie .
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Ja też go kupuję, ale nie ten w rozpylaczu tylko taki za 3,99. A na tłuste plamy kupuję Bio shout do kupienia tylko w E Leclerc albo Meglio . Tego drugiego używam do wielu różnych rzeczy :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

DZięki koleżanki za rady poćwiczę :roll: :lol:
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

adamadi pisze:
rybka pisze:Przypalił mi się mój ulubiony garnek :( wie ktoś może jak go wyczyścić, aby wyglądał jak nowy ? :roll:
Jeżeli przypalił się w środku? (bo nad ogniskiem nie gotujesz) ;)
Spróbuj zagotować wodę z proszkiem do prania (2-3 łyżeczki) pogotuj troszkę,
tylko uważaj bo będzie się pieniło i buzowało :) Później zwykłe mycie już pomoże
Adamadi, wypróbowałam Twój sposób :) rewelacja, garnek błyszczy jak lustro. Mam znowu mój najlepszy garnek jak nowy :D Dziękuję, pozdrawiam :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Ja do mycia zlewozmywaka i umywalki używam proszku do pieczenia. Na wilgotną ściereczkę nasypać proszku i przecierać czyszczoną powierzchnię następnie spłukać wodą. Błysk gwarantowany :D
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

kruszynka pisze:DZięki adamadi ,ale mam te 3 skladniki polączyć z wodą w jakiejś proporcji? tak? :o
Aby drzwi kabiny błyszczały…
Roz­twór wody i octu (w pro­por­cjach 1:1) usu­nie sku­tecz­nie osad z twar­dej wody i mydła . Jeśli za­bru­dze­nia są silne, warto lekko pod­grzać ocet. Po umy­ciu do­kład­nie spłu­ku­je­my i osu­sza­my drzwi ka­bi­ny.

Aby pozbyć się smug na drzwiach prysznicowych
we­trzyj w nie nie­roz­cień­czo­ny ocet i wy­po­le­ruj pa­pie­ro­wym ręcz­ni­kiem. Aby zde­zyn­fe­ko­wać szyny drzwi prysz­ni­co­wych, wlej do nich nie­roz­cień­czo­ny, ewen­tu­al­nie lekko pod­grza­ny, ocet i zo­staw na kilka go­dzin. Na­stęp­nie zmyj go­rą­ca wodą

Usuwanie pleśni
Aby sku­tecz­nie usu­nąć pleśń, wy­szo­ruj za­bru­dzo­ne miej­sca sodą oczysz­czo­ną. To jed­nak nie wy­star­czy. W za­głę­bie­niach mogą wciąż tkwić za­rod­ni­ki grzy­bów. Polej czysz­czo­ne miej­sce wodą utle­nio­ną (3%) i po­zo­staw do wy­schnię­cia.

Aby zapobiec tworzeniu się osadu na drzwiach prysznicowych…
po­zo­sta­łą na ścian­kach ka­bi­ny (ale rów­nież na ka­fel­kach) wodę warto na­tych­miast po ką­pie­li usu­wać za po­mo­cą gu­mo­wej wy­cie­racz­ki do szyb

Taki ze mnie PP ;)
Zablokowany