Szczawno Zdrój - Dom Zdrojowy - fakty i mity

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Szczawno Zdrój - Dom Zdrojowy - fakty i mity

Post autor: Narewka »

Do lipca pewnie remonty skończą, albo przerwą.Teraz też coś wiercą, ale niegroźnie, da się wytrzymać. Za to lata winno wynagrodzić wszelkie niedogodności, bo otoczenie jest doprawdy piękne.A jak już fontanna ruszy, to tylko siedzieć wieczorami i podziwiać. Palacze przed budynkiem będą mieli co oglądać.
A osobom z problemami oddechowymi polecam komorę pneumatyczną.Pierwszy pobyt to strach i panika, drugi/dziś, /lepiej, a i jutro chcę tam wejść. Koszt jednego seansu 1, 5 godzinnego to 13, 50 zł, ale warto.
pannamaj
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2014 23:58
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Szczawno Zdrój - Dom Zdrojowy - fakty i mity

Post autor: pannamaj »

Witam. W Szczawnie byłam we wrześniu 2013 i mieszkałam w Domu Zdrojowym. Jestem zadowolona! Już piszę dlaczego. Mieszkałam "za grosze" w czwórce. Warunki znakomite, pokój z olbrzymią łazienką i tarasem. Trwał remont, więc czasem było trochę ciężko, jednakże rekompensatą były niemalże codzienne wycieczki i bogaty program artystyczny dla kuracjuszy. Jeździłam na wycieczki po regionie( Proszę pozdrowić rewelacyjnego Pana Krzysia) i - Wiedeń, Praga, Andrspach, Drezno i coś tam jeszcze. Zabiegi na bardzo dobrym poziomie, oczywiście dla ludzi miłych i pogodnych, reszta to malkontenci, którzy nie wiedzieć czego pragną. Jedzenie - super, polecam miejsce bliżej wejścia do kuchni, dziewczyny zawsze coś dobrego dołączą do posiłku. Tańce w Młynie, doskonałe. Kawiarnia i muzyka na żywo dopełnia szczęścia każdego wieczoru w kawiarni Domu Zdrojowego. Picie wody? To zleca lekarz, trzeba porozmawiać, ja nie miałam.Najpiękniejszy , różanecznikowy park zdrojowy sam zaprasza na spacery. Siłownia na powietrzu, 100m. od domu zachęca do dbania o sprawność na wieczornych tańcach. Polecam gorąco i życzę miłego pobytu.Czekam na wrażenia po pobycie.
ODPOWIEDZ