Mężczyzna-dżentelmen,czy to możliwe?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Re: Mężczyzna-dżentelmen,czy to możliwe?

Post autor: RudaAndzia »

Absolutnie, Bibi to jest niemożliwe :?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Czyżby ?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dla mnie intryga nie ma żadnego uzasadnienia.
forumowicz

Też tak myślę Felice , w jakim celu , a jednak ....

co do pytania ; uważam , że są dżentelmeni , jest to możliwe i to w tych naszych popapranych odrobinę czasach :)
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Moralnie intrygant nie ma szansy, ale historycznie intryga ma cel. W związku z tym należy rozpatrywać intrygę w szerszym kontekście. Kogo dotyczy, komu wyrządzi szkodę i na jaką skalę,jakie są okoliczności a najważniejsze cel, czy jest pozytywny czy negatywny, czy niesie zgorszenie, poniżenie, odrzucenie jednostki, czy intrygant ma swój osobisty cel, może chodzić o osobę lub rzecz, majątek :roll: czy też cel społeczny bądź polityczny :roll:
W literaturze podobnie, jest intryga i kontrintryga i oceniamy bohatera bądź bohaterów czy zachowanie było etyczne :shock: czy też nie, ale najczęściej intrygant jest inteligentny, miły, uprzejmy :geek:
A tak naprawdę trudno jest ocenić od razu czy dżentelmen jest intrygantem, upływ czasu dopiero ukazuje nam prawdziwą twarz człowieka, a raczej jakim jest człowiekiem. Podobnie jest niestety z intrygami kobiet. Zrodziło mi się pytanie, czyje intrygi są bardziej niebezpieczne kobiet czy mężczyzn? :geek:
Dobrej nocy bez intryg życzę zarówno Kobietom jak i Mężczyznom-Dżentelmenom :roll:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Cel uświęca środki??
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Maryann, tak jak np. w kryminałach :roll:
Dobrej nocy :o
forumowicz

Intrygi mówisz Andziu? 😏 Intryga ma jasny cel. I ofiary niestety. I czasami przewrotny los lubi sobie troszeczkę intrygantowi zamieszać. Bo ktoś kto lubi takie gierki otacza się gronem ludzi podobnych, a Ci no cóż.. nie zawsze są godni zaufania prawda? Intryga śmierdzi niezależnie od celu oraz od płci jej prowodyra.
Czy zawsze cel uświęca środki?
Dobranoc
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czekoladko, tak, ale nim się zorientujemy, że jest intryga i intrygant to czasami może być już za późno. Inteligenty intrygant zrobi wszystko, żeby cel osiągnąć i wplącze w nie osoby, które nawet nie mają pojęcia, że intrygant ma plan, a one są jego nieświadomymi pomocnikami. :shock:
Temat się rozwija...
Dobrej nocy :kwiat: :serce:
forumowicz

Intrygant jest przebiegły. Czy inteligentny? Inaczej na pewno.😇 Słuchajmy instynktu osobiście często mam na kogoś alergię chociaż nic mi niby nie zrobił a wręcz jest taki milusi i słodki do bólu. Coś nie kmini i już. I chyba tyle ode mnie. Mam nadzieję zostać przy swoich odczuciach i poglądach.
Trzymaj się ciepło. I pamiętaj, że każdemu intrygantowi w końcu noga się powinie. Musi tylko trafić na właściwego człowieka.😉
ODPOWIEDZ