Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: Bogutka5 »

iwon28 pisze:Hej, u mnie dziś spadło 550numerków. Jak tak dalej pójdzie to zamiast w maju pojadę w marcu :( . Nie bardzo mi się uśmiecha jechać w tym terminie. Nastawiałam się bardziej na maj, no ale cóż poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam oczekujących :kwiat:
Bylismy w marcu w Kudowie Zdroju .... było cudnie bo i pogoda nam dopisała i nie było turystów zbyt wielu na szlakach. I dzień juz wystarczająco długi. .... No ale pamiętami śnieg tez może się trafić w marcu.
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

iwon28 pisze:Hej, u mnie dziś spadło 550numerków. Jak tak dalej pójdzie to zamiast w maju pojadę w marcu :( . Nie bardzo mi się uśmiecha jechać w tym terminie. Nastawiałam się bardziej na maj, no ale cóż poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam oczekujących :kwiat:
Z moich wyjazdów sanatoryjnych wynika że zawsze dostawałam skierowanie zgodnie z ustalonym przez NFZ terminem, czyli jak miało być po 18 miesiącach to tak wyjeżdżałam. Teraz mam czekać ok 10 m-cy to szykuję się na czerwiec. :kwiat:
Awatar użytkownika
iwon28
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 kwie 2014 08:38
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: iwon28 »

Z moich wyjazdów sanatoryjnych wynika że zawsze dostawałam skierowanie zgodnie z ustalonym przez NFZ terminem, czyli jak miało być po 18 miesiącach to tak wyjeżdżałam. Teraz mam czekać ok 10 m-cy to szykuję się na czerwiec. :kwiat:[/quote]

Byłam dwa razy z NFZ i faktycznie masz trochę racji. Termin oczekiwania wynosi 17 miesięcy w Wielkopolsce a jechałam miesiąc wcześniej. Więc jeśli teraz będzie tak samo to z moich wyliczeń powinnam jechać w maju. Od początku sprawdzam swój numer i nigdy wcześniej dziennie nie ubywało po 500 numerków. Zawsze było około 200 dziennie. Na ale nie marudzę, liczy się fakt , że mam przyznane sanatorium :D Pozdrawiam wszystkich :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Iwon też uważam, że liczy się fakt że mamy przyznane sanatorium. A wczoraj dostaliśmy oczekiwane potwierdzenie dla męża więc już spokojnie razem stoimy w kolejce. On ma numer o 200 wiekszy niż ja czyli prawie po równo lecimy. O termin będę się martwila bliżej końca, bo niestety termin ze względu na charakter pracy ma dla mnie znaczenie.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Każdy z nas chyba się cieszy ,,,Po to składamy wnioski ...A jeśli mamy szczęście trafimy super ...extra zabiegi ,towarzystwo w pokoju ...Nikt z nas nie jest zdrowy ,,więc takie wyjazdy są przerwą w naszych zmaganiach z chorobą ....Pozdrawiam cieplutko z brrrr zimnej Warszawy ...
Awatar użytkownika
iwon28
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 kwie 2014 08:38
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: iwon28 »

poznanianka pisze:Każdy z nas chyba się cieszy ,,,Po to składamy wnioski ...A jeśli mamy szczęście trafimy super ...extra zabiegi ,towarzystwo w pokoju ...Nikt z nas nie jest zdrowy ,,więc takie wyjazdy są przerwą w naszych zmaganiach z chorobą ....Pozdrawiam cieplutko z brrrr zimnej Warszawy ...
Oczywiście cieszę się bardzo, że mam przyznane sanatorium. Dla mnie to idealne połączenie rehabilitacji i wypoczynku. Jak do tej pory nie narzekałam na nic. Towarzystwo trafia mi się świetne, zabiegi również. Mam to szczęście , że dostaję przydział nad morzem, które ze względu na moje schorzenia służy mi najlepiej. Pozdrawiam cieplutko :kwiat:
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 14:39

Post autor: zuza »

Dziś rekord spadło 614 nr.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Na chwilę obecną 586....
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

wiec pochwalcie sie jakie macie numerki ,ja mam 10 850
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 14:39

Post autor: zuza »

Na dzień dzisiejszy man nr. 16993 po godz. 16 spadło jeszcze 8 więc mój rekord na dziś to 622 . Reumatologia. pozdrawiam oczekujących.
Zablokowany